"Vodafone" aduce internet mobil de mare viteză în toată reţeaua 3G

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 martie 2008

Vodafone a lansat ieri noul serviciu de internet mobil şi transfer de date de mare viteză HSUPA (High Speed Uplink Data Package) în toată reţeaua 3G.

Noua infrastructură a reţelei Vodafone reuneşte serviciile de 2G, 3G, serviciile de voce şi transfer de date pe o singură platformă. O nouă reţea, declarată cea mai modernă şi care ar suporta standardele tehnologice în domeniul HSDPA pentru o evoluţie pe termen lung (LTE, WIMAX). Această reţea este bazată în totalitate pe Protocol Internet (All IP).

Reţeaua HSDPA (3G+) a Vodafone Romania a ajuns la un număr total de 355 de localităţi care se află sub acoperirea sa (peste 45% din populaţia totală a ţării). Astfel, serviciul de 3G broadband are o capacitate de download de 7,2 Mbps.

Noutatea High Speed Uplink Data Package (HSUPA) se caracterizează printr-un upload (încărcare a datelor dintr-un terminal desktop sau laptop) de până la 1,44 Mbps. Aceasta este o tehnologie inteligentă, se adaptează ]n funcţie de cât de mare este cumulul informaţiei trimise de pe terminal, cât şi a gradului de solicitare la care este supus acesta. Noile abonamente de date mobile se adresează tuturor utilizatorilor de internet.

Predicţiile companiei în privinţa evoluţiei serviciilor sunt de la un transfer de 7,2 Mbps la 14,4 Mbps în următoarele luni (singura problemă fiind lipsa terminalelor, infrastructura existând deja), ajungâdu-se la 50-100 Mbps în următorii 3,4 ani.

Din data de 15 aprilie, Vodafone Romania va reduce tarifele serviciilor de date mobile în roaming cu până la 67% pentru abonamentele de date cu trafic inclus. Pe lângă această reducere, Vodafone a încheiat parteneriate cu pes­te 26 de ţări/33 operatori pentru internetul mobil.

În ritmul în care se dezvoltă serviciile de internet mobil, Vodafone România apreciază că internetul fix va fi depăşit până în anul 2011 de cel mobil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb