Vodafone confirmă eliminarea a 500 de locuri de muncă în Marea Britanie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 februarie 2009

Grupul de telecomunicaţii Vodafone Group Plc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume în funcţie de vânzări, a confirmat marţi că va elimina 500 de locuri de muncă în Marea Britanie, aproximativ cinci procente din personalul său din această ţară, informează Reuters.

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Vodafone, Simon Gordon, vor fi reduse locuri de muncă la toate nivelurile, măsurile făcând parte dintr-un plan anunţat anterior vizând reducerea costurilor cu un miliard de lire sterline până în luna martie 2011.

"Majoritatea economiilor vor fi atinse prin reducerea costurilor operaţionale, cu toate acestea va exista şi o reducere de personal de aproximativ 500 de posturi", a anunţat marţi Vodafone într-un comunicat. Anunţul confirmă speculaţiile care circulau pe piaţă potrivit cărora Vodafone intenţionează să elimine sute de locuri de muncă în Marea Britanie pentru a proteja veniturile într-o perioadă de încetinire a economiei. Grupul Vodafone are aproximativ 71.000 de angajaţi în întreaga lume.

La data de 3 februarie 2009, directorul general de la Vodafone, Vittorio Colao a anunţat că Vodafone a făcut progrese cu planul său care vizează reducerea costurilor cu un miliard de lire sterline până în luna martie 2011. Aceste măsuri vor avea "un anumit impact asupra personalului", a declarat la acea dată Vittorio Colao, refuzând însă să precizeze câte locuri de muncă vor fi afectate.

Criza economică a afectat şi companiile de telecomunicaţii, chiar dacă mai puţin decât alte sectoare, în special pe pieţele dezvoltate. Grupul British Telecom a anunţat că va elimina 10.000 de locuri de muncă iar furnizorul de servicii de televiziune prin cablu şi telecomunicaţii Virgin Media a anunţat că îşi va reduce şi el forţa de muncă cu aproximativ 2.200 până în 2012.

Potrivit celor mai recente estimări ale Vodafone, în cele 12 luni care se vor încheia la 31 martie 2009, grupul va realiza o cifră de afaceri cuprinsă între 40,6 şi 41,5 miliarde lire sterline, în condiţiile în care, în luna noiembrie 2008, Vodafone miza pe o cifră de afaceri cuprinsă între 38,8 şi 39,7 miliarde lire sterline. Profitul operaţional ar urma să se situeze între 11,5 şi 12 miliarde lire sterline, faţă de estimările anterioare, de 11 şi 11,5 miliarde lire sterline.

Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 27 de ţări şi reţele partenere în alte 40 de ţări. La 30 septembrie 2008, Vodafone avea 280 milioane de clienţi în întreaga lume. Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.649.709 de clienţi, la 31 decembrie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb