"Voestalpine AG" decide în acest an dacă va construi un combinat în România, Bulgaria sau Ucraina

FA
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 14 ianuarie 2008

Grupul siderurgic austriac Voestalpine AG intenţionează să îşi extindă prezenţa în regiune şi vizează construirea unui combinat siderurgic în România, Bulgaria sau Ucraina, iar o decizie finală pentru alegerea locaţiei urmează a fi luată în cea de-a doua jumătate a anului 2008, potrivit Dnevnik.

Proiectul austriecilor ar presupune investiţii de peste 500 de milioane euro, iar fabrica va avea nevoie de un teren de circa 100 de hectare, ceea ce îngreunează încă alegerea locaţiei. Combinatul va dispune de o capacitate de producţie de cinci milioane de tone anual, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Peter Schiefer. O decizie finală ar putea fi luată în cea de-a doua parte a anului, mai susţin reprezentanţii companiei.

În condiţiile în care va fi construit, combinatul siderurgic al celor de la Voestalpine AG va fi cel mai mare din Balcani depăşind Kremikovtzi din Sofia, Bulgaria, şi US Steel din Smederevo, Serbia, ambele având o capacitatea anuală de producţie de două milioane de tone.

Grupul austriac a anunţat la sfârşitul anului trecut că are în plan să investească 18 milioane euro în construirea unui centru de servicii siderurgice în România în primul trimestru al anului 2008, care va fi al patrulea din România deţinut de Voestalpine. Producţia, ce se va concentra în mare parte pe tăierea cu mare precizie a plăcilor de metal conform cerinţelor clienţilor, va demara în prima jumătate a anului 2009.

Grupul austriac este prezent de mult timp în Europa Centrală şi de Est, deţinând o serie de amplasamente de producţie şi vânzare. În timpul anului fiscal 2006/2007, aproximativ 10% din vânzările grupului (circa 700 milioane euro din totalul de şapte miliarde euro) au fost realizate în această regiune. Compania Voestalpine Group controlează deja o serie de amplasamente de producţie în România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb