Volodimir Zelenski asigură că trupele "fac progrese" în contraofensivă

T.B.
Internaţional / 3 septembrie 2023

Volodimir Zelenski asigură că trupele "fac progrese" în contraofensivă

Preşedintele ucrainean a respins criticile oficialilor occidentali care deplâng progresele lente înregistrate de armata Kievului în faţa frontului rusesc, în timp ce se aşteaptă ca venirea iernii să încetinească progresele, conform news.ro.

La trei luni de la începutul contraofensivei sale, Ucraina a recucerit peste zece sate de la trupele ruseşti. Cu toate acestea, niciun oraş important nu a revenit încă sub control ucrainean.

Sâmbătă, Zelenski a încercat să asigure publicul că armata sa face progrese pe linia frontului. "Forţele ucrainene fac progrese. În ciuda a tot ceea ce se întâmplă şi orice ar spune cineva, facem progrese, iar acesta este cel mai important lucru", a scris el pe reţelele de socializare.

"Suntem în acţiune", a insistat el.

În timp ce anunţul lansării contraofensivei ucrainene a stârnit speranţe în rândul populaţiei şi al aliaţilor occidentali, progresul lent provoacă îngrijorare. Săptămâna aceasta, oficiali americani anonimi au denunţat situaţia în presă. La rândul său, Casa Albă îi respinge din start.

"În ultimele 72 de ore, am asistat la progrese semnificative ale forţelor armate ucrainene pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie. Iar aceste forţe au înregistrat, de asemenea, unele succese pe a doua linie de apărare rusă", a replicat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

"Criticarea unei ţări partenere şi a unui prieten care încearcă să facă progrese în condiţii sângeroase, îngrozitoare şi violente nu este cu adevărat utilă", a adăugat el.

Trupele Kievului sunt îngreunate în special de câmpurile de mine vaste şi de liniile de apărare fortificate de ruşi. De asemenea, armata ucraineană solicită mai multe resurse militare, în special în domeniul aerian. Unii se tem că sprijinul occidental va începe să scadă pe măsură ce vremea rece şi umedă va încetini şi mai mult progresul pe câmpul de luptă.

Ritmul s-a accelerat uşor pe o parte a frontului din Zaporojie, unde ministrul adjunct al Apărării Hanna Maliar a declarat vineri că trupele Kievului au străpuns prima linie de apărare rusă.

Casa Albă a declarat că Ucraina a obţinut un "succes notabil" în această zonă, deşi Kievul a avertizat că trupele sale au ajuns la poziţii şi mai puternic fortificate de cealaltă parte.

Armata ucraineană a raportat 45 de confruntări pe linia frontului în ultimele 24 de ore şi a precizat că luptele fac ravagii în est, unde trupele ucrainene au respins mai multe atacuri ruseşti, potrivit Reuters, relatează news.ro.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. The Atlantic magazin afirma ca NATO ar putea sa se dezintegreze dupa 2025,

    din cauza politicii USA,interesele Europei si americii sunt prea antagoniste , 

    pe data de 8 august 2023 Asia Times a aratat ca esecul Marii Contraofensive din Ucraina, in ciuda finantarii uriase, a produs critici masive in toate tarile NATO

    1. Putler visează. Orice harneală o preluați de parcă ar reprezenta altceva decât o pile of crap. :

      De unde și cum ai aflat asta?

    Slava multa, traiasca imperiul ‘merican impreuna cu vasalii educati si liberi.

    1. ...

      ...

      Imi cer scuze mai bine ca ati sters.

      ...

    Multă sanatate și multă Slava.Salutări Olenei.

    1. ...

    In Zelenskiland au schimbat regurile medicale la inrolare,

    deja se incorporeaza si bolnavii de HIV/SIDA si alte multe boli 

    1. Armata dotată cu minibrezel e măcinată zi de zi, 500 pungi pe zi sunt irosite. :

      Din 1.10.2023. se inroleaza si FEMEILE in Zelenskiland

    cea mai importanta parte din articol = paragraful2 =" La trei luni de la începutul contraofensivei sale, Ucraina a recucerit peste zece sate de la trupele ruseşti. Cu toate acestea, niciun oraş important nu a revenit încă sub control ucrainean."

    deci 10 sate in 3 luni cu mii de morti si sute de milioane de euro in echipamente militare distruse !  

    succes in continuare !  

    slava ucraina !  

    slava platitorii de taxe din europa si america !

    pe care nu ii intreaba nimeni daca sant de acord ca banii lor de taxe sa plece la razboi in loc sa fie folositi pentru educatie, sanatate , infrastructura , ciltura , sport etc. 

    1. Mă tem că faci o greșeală frecvent întâlnită în discursul public atunci când afirmi că plătitorii de taxe nu sunt întrebați. Greșeala constă în prezumpția că Muncitorii acestor state contează sau că au puterea de a influența mersul țării lor.

      Adevărul este că în sistemul capitalist clasa Burghezilor este cea ia deciziile cu adevărat importante, iar așa-zisele alegeri libere nu sunt nimic altceva decât o piesă de teatru tristă menită să alimenteze iluzia clasei Muncitoare că deține o parte din control când ea de fapt nu deține nimic. 

      Rolul Proletarului în acest sistem este acela de a fi exploatat asemenea unui animal de povara, până la epuizare dacă se poate, pentru beneficiului excluziv al unei clase sociale parazitare deținătoare de Capital și numită Burghezie.  

      Educația, sănătatea și infrastructura nu aduc profituri imediate, deci nu sunt utile Exploatatorilor.  

      P.S. În noua paradigmă, promovată de WEF, organizația în care s-a răsturnat caleașca cu burghezi, Proletarul nu numai că nu va deține nimic dar va și fericit pentru asta.

      Muncitorii in america investesc in fonduri de pensii care la randul lor investesc in firme capitaliste .

      Profitul acestor firme ajunge si in fondurile de pensii ale muncitorilor . 

      Deci muncitorii sant la randul lor capitalisti-burghezi si beneficiaza de pe urma capitalului investit .

      Nu doar clasa burgheza . 

    DACA nu va avea vreun accident, Trump revine si spulbera statul paralel care conduce politica US si o impune coloniilor.

    Sper sa fi invatat din greseli si sa nu aiba mila, inclusiv cu lacheii din Ucraina, Romania, UK, etc 

    1. Fals! Trump nu este decât un alt reprezentant al Burgheziei. Unul ce are interese ușor divergente față de cele ale Marelui Capital, dar la fel de nocive pentru Proletariat.

      Trump nu este un Mesiah al Muncitorilor aduși la disperare de politicile neoliberare și care va pune capăt imperialismului American. E doar o altă expresie a acestuia, un alt magnat MILIARDAR în căutare de metode noi de exploatare ale Muncitorilor ce-și pun încrederea în el.  

      Lacheii, acești odioși trădători de clasă, deși disprețuiți de Burghezi, sunt apreciați de către aceștia deoarece le avansează interesele întru exploatarea nemiloasă a Proletariatului.  

    Ura! Prin ce cotlon o sa se mai ascunda acest pitic comediant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb