Volodimir Zelenski continuă să vadă Ucraina pe drumul spre aderarea la NATO

G.D.
Internaţional / 9 aprilie 2023

Volodimir Zelenski continuă să vadă Ucraina pe drumul spre aderarea la NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ieri că încă îşi vede ţara pe drumul spre aderarea la NATO, în pofida războiului de agresiune al Rusiei care nu dă semne că se va opri, după 13 luni de luptă, informează dpa, conform Agerpres.

Săptămâna aceasta s-a văzut o "mişcare bună în direcţia NATO", prin noul ajutor militar din Occident şi alte manifestări ale sprijinului internaţional, a afimat preşedintele Zelenski în mesajul său video zilnic.

Volodimir Zelenski s-a referit la propunerea Lituaniei de a invita Ucraina să devină membru NATO la summitul alianţei militare care va fi găzduit la Vilnius în luna iulie. Cu acest prilej, el a mulţumit Lituaniei.

Parlamentul ţării baltice a decis săptămâna aceasta să solicite o invitaţie pentru ca Ucraina să se alăture alianţei la summitul ce va avea loc în perioada 11 - 12 iulie.

Aspiraţia Ucrainei de a adera la NATO este adesea citată de Kremlin drept unul din motivele invaziei sale în februarie anul trecut.

În 2022, preşedintele Zelenski a făcut eforturi pentru o aderare accelerată la NATO sperând ca Ucraina să primească un tratament preferenţial. Statele Unite şi alţi membri NATO, precum Germania, şi-au exprimat însă rezerve cu privire la acest lucru, având în vedere că una din condiţiile prealabile pentru aderare este neimplicarea în conflicte internaţionale.

În mesajul său, Volodimir Zelenski a făcut apel la sprijin din partea ţărilor care încă nu s-au distanţat clar de Rusia, spunând că ucrainenii luptă pentru valori universale care sunt importante pentru toate popoarele."Toată lumea preţuieşte securitatea şi protecţia împotriva terorismului", a spus liderul de la Kiev. Rusia reprezintă "lagăre de concentrare, deportarea copiilor, violarea femeilor şi incendierea oraşelor", a mai spus preşedintele ucrainean.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ar fi timpul să fie editate toate mesajele zilnice ale lui Zele intr-o carte fluviu. Ar fi un bestseller dacă ar fi obligatorie cumpărarea lui.

    Sau măcar o carticica cu best of Zele, cu multe poze pentru cei pe care îi obosesc capodoperele sale și nu au răbdare să aprofundeze textul. 

    1. Ce carte domne. In curand,NATO,ii v-a da ORDIN ROMANIEI sa infiinteze un POST TV: care sa transmita toate INEPTIILE IUDEI de la KIEV,precum si a nepretuitei sale sotii.Deasemenea,in BISERICELE din Romania sa se tina SLUJBE de PREAMARIRE ale IUDEI,iar in cateva posturi TV de stiri,sa aibe loc emisiuni in care sa fie descrise FAPTELE de VITEJIE ale lui IUDA, impotriva CETATENILOR ROMANI din teritoriile Romanesti,OCUPATE ILEGAL de Ukraina.!

      Kirile, ti-ai luat textele de la FSB?

    Mesajele actorasului sunt din ce in ce mai

    plictisitoare,enervante,a ntipatice si INEFICIENTE 

    1. plictiseala Danusiei e molipsitoare printre troli, le scade productivitatea

    Mascariciul Zelenski devine obositor si enervant… A distrus o tara, a vandut pamant tarii singer a prigonit populatia de alte etnii pana la distrugerea lor identitara.. Acest om a devenit un Cancer pentru poporul ukrainean… Sper sa nu

    mai auzim de el… E toxic pentru omenire… 

    1. oamenii redusi mintal ar trebui impiedicati prin lege sa-si spuna opiniile....

      oamenii redusi mintal ar trebui impiedicati prin lege sa-si spuna opiniile....

      Dute in tarile comuniste acolo este O SINGURA OPINIE

    cand vad ce penibili comenteaza pe aici mi-e rusine, de la acest actoras, multi ar avea ce invata despre determinare, rezilienta, vointa si despre capacitatea extraordinara de a tine piept RAULUI....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb