VOLODIMIR ZELENSKI: "Rusia a simţit că va pierde şi încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front"

V.G.
Internaţional / 27 septembrie 2022

"Rusia a simţit că va pierde şi încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că Rusia a simţit că va pierde şi încearcă să întârzie acest moment, "să asigure ceva activitate pe front", susţinând că noua mobilizare este o încercare de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de "carne de tun", relatează News.ro.

Zelenski a arătat, în mesajul transmis ieri noapte, că a discutat cu staff-ul său despre situaţia de pe linia frontului, inclusiv despre folosirea, de către ocupanţi, a dronelor iraniene.

"Lucrăm constant pentru a asigura arme şi muniţie luptătorilor noştri. Toate acţiunile armatei ucrainene trebuie să fie sincronizate cu folosirea de arme de înaltă precizie. Aceasta este una dintre priorităţile de bază. Situaţia este deosebit de dificilă în regiunea Doneţk. Facem totul pentru a limita activitatea duşmanului. Aici este ţinta noastră numărul 1 acum, întrucât Donbas este încă ţinta numărul 1 pentru ocupanţi", a afirmat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că, în pofida faptului că războiul este lipsit de sens pentru Rusia şi că ocupanţii şi-au pierdut iniţiativa, comanda Armatei ruse îi trimite pe soldaţi la moarte.

"Încercările constante ale unei ofensive ruse în regiunea Doneţk vor rămâne cu siguranţă în istoria războaielor ca una dintre cele mai cinice crime ale propriilor soldaţi. Când vedem asta, când vedem aceste ofensive, suntem convinşi încă o dacă că mobilizarea rusă este o încercare directă de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun». Nu există un alt scop al mobilizării ruse, pur şi simplu. Au simţit că vor pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front, să îi înlocuiască pe cei morţi cu cineva cu arme în mâini", a susţinut el.

Zelenski a adăugat că, din păcate, societatea din Rusia nu este conştientă încă de brutalitatea Guvernului faţă de propriul popor.

"Dar trebuie să facem totul ca fiecare cetăţean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de cel mai important lucru - dreptul la viaţă", a continuat el.

Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre "mobilizarea criminală pe care Rusia o desfăşoară în teritoriile ocupate, încercând să îi împingă pe cetăţenii noştri spre moarte sub steagul rusesc" şi despre referendumurile false. El a spus că îi este recunoscător acestuia pentru sprijinul său clar şi diponibilitatea de a întări presiunea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Totodată, Zelenski a spus că a avut o întâlnire cu şeful Guvernului, Denîs Şmîhal, discutând despre rezultatele activităţilor internaţionale din septembrie şi ale contactelor cu partenerii.

"Indiferent cât este de greu, statul îşi îndeplineşte toate obligaţiile sociale. Lucrăm la Recuperarea Rapidă, la revenirea la viaţa normală pentru teritoriile eliberate de ocupanţi. Facem paşii necesari în pregătirea pentru perioada de iarnă", a arătat el.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre lansarea unui fond special de investiţii pentru a sprijini antreprenorii, care a atras deja 125 de milioane de dolari din partea unor fonduri occidentale, bănci şi instituţii.

"Cred că poate deveni un semn special pentru investitori, un semnat că este posibil şi necesar să investească în economia ucraineană deja, în timp ce suntem pe drumul spre victorie", a susţinut edilul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este razboiul lui Putin, ce sens ar putea sa aiba?

    1. Nu este războiul meu !

    nici omul din poza nu e intreg la minte.

    Rusia a "ocupat" deja 10-15% din teritoriul ucrainei!! 

    Nu este putin!!! 

    Hai sa fim seriosi.. este un randament al investitei foarte bun pentru rusia pe termen lung daca il mentin. 

    Acum se pregatesc sa isi puna carnea de tun ca sa tina linia frontului si pe ruma vor simula un fel de pace sau incetare conflict. Dar nu de tragul ucrainei ci din dorinta de a castiga timp in a tine linia de front si in asi pregatii noi capacitati militare. 

    Rusia va dori si partea de nord a ucrainei.. sa vedem cum o joaca. 

    s c cret 

    1. Iar ai informatii proaste.... Este vorba de peste 20%.

    Daca circarul zice ca soldatii rusi sunt carne de tun pt comandatii acestora, inseamna ca, dupa ”importantza” pe care le-o acorda, soldatii ucrainieni sunt pt el, carne de tun maruntita si expirata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb