VOLODIMIR ZELENSKI: "Trebuie să facem totul pentru a opri Rusia, aşa cum lumea liberă a oprit nazismul"

S.B.
Internaţional / 15 ianuarie 2023

"Trebuie să facem totul pentru a opri Rusia, aşa cum lumea liberă a oprit nazismul"

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, în discursul adresat naţiunii, că 30 de rachete ruseşti au fost lansate asupra Ucrainei în cursul zile, 20 fiind doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană. El a mai spus că ruscismul trebuie oprit, aşa cum lumea liberă a oprit nazismul, informează news.ro.

"Voi începe acest discurs fără un salut. Şi vreau să fiu auzit de acei oameni - nu doar de liderii politici - care încă ezită dacă merită să furnizeze Ucrainei armele care ne vor ajuta să învingem statul terorist în acest an. Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra oraşelor ucrainene. Kiev, Harkov, Odesa, Krîvoi Roig, Dnepr, Viniţia, Ladijin, Burştin, regiunea Lvov, Hmelniţki şi alte oraşe au fost ţinte ale teroriştilor. Ţintele civile sunt peste tot! În oraşul Dnepr, o clădire de locuinţe a fost distrusă în acest atac rus. O clădire obişnuită cu nouă etaje, aşa cum există destul de multe în diferite oraşe din Europa Centrală şi de Est. Toate etajele acestei clădiri - de la al doilea până la al nouălea - au fost distruse de explozia unei rachete ruseşti. S-au putut salva zeci de oameni - răniţi, traumatizaţi, li se oferă îngrijiri. Printre ei se numără şi copii, cea mai mică fetiţă are trei ani. Şi acestea sunt cifre pentru moment. Echipele de intervenţie vor lucra pe tot parcursul nopţii. Nu se ştie deocamdată câţi oameni sunt sub dărâmături. Din păcate, numărul morţilor creşte cu fiecare oră...Condoleanţe rudelor şi prietenilor", a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a afirmat că trebuie să se facă totul pentru oprirea ruscismului (alăturarea a cuvintelor Rusia şi fascism - n.r.). "Poate fi oprită teroarea rusă? Da. Este posibil să o faci cumva altfel decât pe câmpul de luptă din Ucraina? Din păcate, nu. Acest lucru poate şi trebuie făcut pe pământul nostru, pe cerul nostru, în marea noastră. De ce este nevoie pentru acest lucru? De acele arme care se află în depozitele partenerilor noştri şi pe care trupele noastre le aşteaptă atât de mult. Oricât muncă de convingere s-ar duce sau doar trecerea timpului nu vor opri teroriştii care ne ucid în mod metodic poporul cu rachete, drone cumpărate în Iran, propria lor artilerie, tancuri şi mortiere. Întreaga lume ştie ce se poate opri şi cum este posibil să-i oprească pe cei care seamănă moartea. Acest bloc de apartamente din Dnepr se afla pe o stradă numită Naberejna Peremohî. Când au dat acest nume acestei străzi, au avut în vedere victoria asupra naziştilor în cel de-al Doilea Război Mondial. Rusciştii au preluat totul de la acel duşman al lumii libere. Este evident. Şi trebuie să facem tot ce putem pentru a opri ruscismul, aşa cum lumea liberă a oprit cândva nazismul. Şi le mulţumesc tuturor celor care ne ajută în acest sens!", a spus el.

Zelenski a mai spus că a discutat cu premierul Regatului Unit, Rishi Sunak, despre câteva lucruri foarte importante pentru apărarea Ucrainei: "Cred că decizii similare vor fi luate în continuare de către alţi parteneri - cei care înţeleg de ce un astfel de rău nu i se poate acorda o singură şansă. Pentru că un asemenea rău nu cunoaşte graniţe".

Şeful statului ucrainean a precizat că din cele peste 30 de rachete lansate în cursul zilei spre Ucraina, peste 20 au fost doborâte. "Acestea sunt sute de vieţi salvate. Mulţumesc Forţelor noastre Aeriene, aviatorilor noştri şi tuturor celor care ne ajută. Din păcate, au fost afectate şi instalaţiile de infrastructură energetică. În acest sens, cea mai dificilă situaţie este în regiunea Harkov şi în regiunea Kiev. Echipajele de reparaţii fac tot posibilul pentru a restabili generarea şi furnizarea de energie cât mai curând posibil, iar munca va continua non-stop. Şi inamicul va primi cu siguranţă răspunsul nostru pe câmpul de luptă. Soldaţii noştri vor face asta. Oricine este implicat în aceasta şi în alte lovituri cu rachete împotriva Ucrainei va fi găsit şi adus în faţa justiţiei".

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Ukraina trebuie ajutata urgent . Rusii ucid oameni nevinovati . Criminalii invadatori trebuie zdrobiti de toate tarile lumii . Romanii din ukraina nu o vor duce mai bine daca castiga rusia . Cei care ii sustin pe rusi stiu acest lucru . Rusia sa restituie romaniei tezaurul pe care l-a furat 120 tone aur .

    1. Rusia nu va mai returna Tezaurul Romaniei.

      Dar pentru asta si pentru Ribbentrop-Molotov au fost condamnati la moarte, la disparitie.  

      Nu vezi ce directie are istoria recenta?  

      Am lucrat intens in directia asta, nu se vad rezultatele de tip Zugzwang (situatie din razboi in care indiferent ce alege adversarul, se afla in postura de pierdere) ?  

      Pentru furturile si distrugerile si raptul teritorial executat de RUsia asupra ROmaniei de-a lungul timpului i-am condamnat la disparitie.  

      E simplu.  

      Uita-te la semnele istoriei recente.  

      Sunt inregistrati pentru disparitie din Istorie.  

      Si ucraina NU trebuie ajutata - statul ucrainean e rezultatul istoric al intereselor Germaniei naziste in zona.  

      Ucraina nici in razboi nu respecta si nu recunoaste interesele Romaniei. Sa iti amintesc de razboiul moldavo-transnistrean (unde peste 70% din soldati nu erau rusi ci ... ucrainieni)? Dar de canalul Bastroe ce zici ? Dar de relatiile aparent de la superior la inferior intre Ucraina si ROmania din anii 90- 2000?  

      Ia zi-mi romanule, mai trebuie ajutata Ucraina?  

      Eu propun ca amandoua scursurile s(c)lave sa fie destinate disparitiei din Istorie.

      Orice roman adevarat MA VA SUSTINE IN ACEST DEMERS REAL SI ROMANESC!  

      "Sa iti amintesc de razboiul moldavo-transnistrean (unde peste 70% din soldati nu erau rusi ci ... ucrainieni)?"

      daca ai uitat istoria recenta ... razboiul moldavo-transnistrean a fost artificial creat pentru a bloca unirea Moldovei cu Patria-Mama ROmania!  

      mana pe Istoria Nationala inainte de a mai debita prostii cu sustinerea ucrainei!  

      Iar ai luat-o razna!

      Da' becuri stii s-aprinzi?

      Cum apara careva interesele Romaniei si ale romanilor cum sar tradatorii de toate tipurie ,vaduti rusilor,ucrainenilor,etc. cu gura.Apar mai ceva ca ciupercile dupa ploaie.Sa va fie rusine ,tradatorilor!Nu va convine in tara asta,valea!Dar va convine fiindca din asta traiti,altceva nu stiti sa faceti!Valabil pentru 1.3 ,1.4 si pentru toti tradatorii de tara si de neam.

    Cine vorbeste de nazism,

    oamenii din anturajul lui Zelenski

    plin de insemnele naziste in nenumarate poze si filmari 

    Pe fondul omiterii de catre Zelenski a incadrarii Romaniei printre natiunile prietene, pe fondul scandalului cu legea ucraineana a invatamantului, pe fondul scandalurilor recente dintre preotii "batrani" romani si cei ucraineni, Romania si poate si Polonia, sprijinite de NATO, ar trebui sa atace Ucraina, actiune care poate fi o actiune "fulger" in conditiile in care trupele Ucrainei sunt masate in sud. Apoi, cu siguranta ca teritoriile cucerite de Romania (Polonia) si NATO, nu mai pot (si nu vor mai putea) fi lovite si atacate de Rusia, dupa modelul Germaniei anului 1945, fara sa fie declansat un conflict direct intre cele doua forte.

    Si, adevarat asa cum s-a intamplat cu nazismul, la incheierea pacii Ucraina va fi impartita in doua: Ucraina libera, democrata, parte a NATO si a UE si zona aflata sub cizma ruseasca, in care ucrainenii sprijiniti de NATO, vor duce lupta de eliberare si reunificare.

    Oare cum de rusii cer ajutorul Belarus si cum de isi readuc forte in nord? Or fi mirosit ceva? 

    "Voi începe acest discurs fără un salut. Şi vreau să fiu auzit de acei oameni - nu doar de liderii politici - care încă ezită dacă merită să furnizeze Ucrainei armele care ne vor ajuta să învingem statul terorist în acest an."

    Întrebarea este cine sunt acei oameni cu putere de decizie "alții decât liderii politici" la care face referire?  

    1. Sunt adevaratii stapani, sunt cei care nu apar in poze, imagini, conferinte. Au puterea, n'au nevoie si de imaginea puterii.

      nici un roman puternic (fara a fi lider politic) nu va ajuta Ucraina daca Ucraina continua sa calce in picioare pe etnicii romani din Ucraina.

    Olekszij Aresztovics,consilierul lui Zelenski,

    declara ca racheta care a distrus un bloc in Dnyipro, 

    este o racheta antiaeriana a Ucrainei,

    deci Zelenski iar vorbeste "artistic" 

    Circarul demagog  vorbeste de oprirea nazismului si a ruscismului(cuvant inventat de el), cand de fapt nazistii sunt peste tot in jurul lui,  terorizand si omorand minoritatile etnice si religioase din Ucraina!    Heil Zelenski!

    1. Criminalul zekenski vaneaza minoritatile romanesti si preotii din ucraina iar noi le plangam de mila ucrainienilor,poate acum inteleg si cei care tin cu zelenzki ca nu este chiar atat de nevinovat de inceperea "operatiunii militare" iar noi daca am avea conducatori corecti ar trebui sa fim neutrii si ar trebui sa ne aparam minoritatile dar ...

      Deciziile politice din România sunt luate de US. Nu-i chiar foarte rău, dar zic așa, mai faceți o pauză de la propaganda sovietică pentru proști. E inutilă în România.

      Nu este propaganda sovietica,este doar realitatea minoritatilor romanesti din ucraina,daca deranjaza asta este

    Deci, dupa cabotin, Stalin reprezinta lumea libera.

    1. Dupa era comunista rusa,

      traim o era imperialista americana, 

      probabil mai bunicica,

      dar tot colonie am ramas  

      Ti se pare mai buna era imperialista americana?

      Nu,

      doar am incercat sa nu fie

      stearsa comentariul  

      Multumesc pt sinceritate

      pista, pista...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb