Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni

A.F.
Miscellanea / 19 aprilie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni, faţă de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,5%, conform datele publicate, azi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+19,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+13,1%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+21%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,6%)", arată datele INS.

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+19,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+12,6%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,4%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+20,3%) şi la clădirile nerezidenţiale (+4,2%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 34,2%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+56,3%), lucrările de construcţii noi (+30%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+23,2%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (+40,4%), lucrările de construcţii inginereşti (+36,2%) şi la clădirile rezidenţiale (+25,6%).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+15%), lucrările de construcţii noi (+2,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+2,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+12,1%) şi la construcţiile inginereşti (+8,4%).

Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 1,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 10,5%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (+14,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+12,9%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, construcţiile ingineresti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 2,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 10,8%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de construcţii noi (+13,8%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+13,4%).

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 23,3%, respectiv cu 2,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 0,5%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CONSTRUCTII NOI, NEIMPOZ LA CONSTRUCTOR, CARE IA PRET MAI MARE DE LA BENEFICIAR. TURNURI PT CAT MAI MULTE APART, ,,BAGATE" INESTETIC SI PESTE LEGI PE ORICE SPATIU!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb