Volumul producţiei societăţii "ArcelorMittal Tubular Products" Iaşi începe să crească

DORU MOCANU,IAŞI
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 16 septembrie 2009

Volumul producţiei fabricii ieşene de ţevi a început să crească, potrivit declaraţiilor liderului sindical al societăţii ArcelorMittal Tubular Products Iaşi, Constantin Rotaru,. Dacă în lunile aprilie şi mai, producţia de ţevi era în medie de 3.000 - 4.000 de tone, în august volumul producţiei marfă a crescut la 5.000 de tone. "Creşterea producţiei se datorează revigorării pieţelor externe, dar şi a celei interne. În ultimele luni a crescut cererea, cele mai multe produse fiind livrate la export", a declarat Constantin Rotaru.

Acesta a mai adăugat că aproximativ 70% din producţie este destinată exportului, livrările fiind realizate cu preponderenţă în ţări precum Egipt, SUA, Italia şi Germania.

ArcelorMittal Tubular Products SA Iaşi dispune de capacităţi de producţie ce permit fabricarea de ţevi sudate longitudinal, profile formate la rece şi furnituri parapete, utilizând ca materie primă benzile laminate la cald şi la rece din mărci de oţeluri diferite. Societatea ieşeană a încheiat primul semestru al acestui an cu o cifră de afaceri netă de 53.561.213 lei, în scădere cu aproape două treimi comparativ cu perioada similară a anului precedent, când la acest indicator se înregistra suma de 142.312.818 lei. Dacă la finalul primului semestru al anului trecut, fabrica de ţevi din Iaşi consemna un profit de 17.389.768 lei, la sfârşitul lunii iunie a acestui an se raportau pierderi de 24.743.077 lei, puse de conducerea societăţii pe seama crizei economice globale şi a condiţiilor dificile din piaţă.

Conform ultimului raport disponibil, la data de 31 decembrie 2008, ArcelorMittal Tubular Products Holding BV deţinea 81,47% din capitalul social al fabricii de ţevi din Iaşi, SIF Moldova se afla în posesia a 15,31% din titluri, iar diferenţa de 3,22% era deţinută de alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb