Vom avea doi vicepremieri?

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 21 ianuarie 2004

Restructurarea Guvernului, anunţată pentru începutul lunii februarie, ar putea conduce la numirea a doi vicepremieri, desemnaţi din rîndul actualilor membri ai Cabinetului condus de Adrian Năstase. Şeful Executivului a declarat ieri, înainte să înceapă cea de-a doua rundă de întîlniri cu liderii delegaţiilor judeţene ale partidului, că această variantă ia în calcul numirea unui vicepremier pe probleme economice şi unul pe probleme sociale.

"Aş vrea să organizez mai bine activitatea în cadrul Guvernului prin introducerea acestor două funcţii", a afirmat premierul, subliniind că intenţionează să creeze cele două posturi de vicepremieri întrucît, în acest fel, va exista o coordonare permanentă a miniştrilor din domeniul economic şi social, nu doar în cadrul şedinţei săptămînale de guvern, cum se întîmplă acum. "Există un anumit tip de responsabilitate şi acţiune pe segmente importante, în special economice, şi acest lucru creează posibilitatea de a aduce toate reperele, toate activităţile economice într-un centru de coordonare care să poată să funcţioneze nu doar cu ocazia şedinţelor de guvern, ci şi în timpul săptămînii, printr-o anumită coordonare a miniştrilor respectivi", a menţionat Adrian Năstase. Primul minis-tru mai spune că acest model, cu doi viceprim-miniştri există în foarte multe state şi el a funcţionat şi în ţara noastră - cu miniştri de stat, care au coordonat anumite sectoare de activitate. Adrian Năstase este convins că restructurarea Executivului este necesară acum, deoarece un astfel de mecanism ar putea să aducă mai multă eficienţă în guvernare. Dăcă va avea doi vicepremieri în subordine, premierul va coordona direct activitatea unor ministere, în principal a celor cu activităţi în politica de integrare europeană şi de apărare.

Şeful Executivului susţine că, deocamdată, nu s-a stabilit cine va ocupa cele două funcţii. O dată cu restructurarea Guvernului mai este posibil să ia fiinţă mai multe agenţii guvernamentale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb