Vom avea Posturi de Inspecţie Sanitar Veterinară la frontiere

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Politică / 18 noiembrie 2005

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va construi, în mai multe puncte de frontieră, Posturi de Inspecţie. În acest sens, ANSVSA va organiza licitaţii în zilele de 12, 13 şi 14 decembrie, date limită pînă la care vor putea fi transmise ofertele. Termenul pentru realizarea proiectelor este de şase luni din momentul demarării lucrărilor. Acestea vor fi finanţate din surse bugetare şi din venituri proprii.

În ziua de 12 decembrie, se vor desfăşura două proceduri de licitaţii, pentru atribuirea contractelor de lucrări aferente realizării Posturilor de Inspecţie de la frontierele Siret şi Sculeni. Garanţiile de participare solicitate se cifrează la 30.114 şi, respectiv 22.682 RON. Cei interesaţi de îndeplinirea primului obiectiv vor trebui să aibă o cifră medie anuală de afaceri, pe ultimii trei ani, de peste 5 milioane RON. Totodată, vor trebui să dovedească faptul că au o experienţă în domeniu, care să constea în realizarea unor lucrări similare, în valoare de minimum 1 milion RON.

De asemenea, participanţii la cea de-a doua licitaţie vor avea o cifră medie anuală de afaceri pe ultimii trei ani, de 3,7 milioane RON. Valoarea experienţei similare va fi de 756.054 RON.

În data de 13 decembrie, va fi licitat contractul de lucrări pentru construirea Postului de la Albiţa. Garanţia solicitată, în acest caz, se cifrează la 49.436 RON. Participanţii la procedură vor trebui să îndeplinească anumite condiţii. Printre acestea se numără şi valoarea cifrei medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani, care trebuie să fie de 8,2 milioane RON. Valoarea lucrărilor similare va fi de 1,6 milioane RON.

Cel de-al patrulea Post de Inspecţie va fi amenajat la frontiera Halmeu, iar contractul de lucrări aferent va fi licitat în ziua de 14 decembrie. Ofertanţii vor plăti o garanţie de 51.142 RON. Este necesar ca aceştia să fi realizat în ultimii trei ani o cifră medie anuală de afaceri, de 8,5 milioane RON şi să fi îndeplinit proiecte similare în valoare de 1,7 milioane RON.

Toate contractele vor fi atribuite firmelor care vor prezenta cele mai avantajoase oferte din punct de vedere tehnico - economic.

Reprezentanţii ANSVSA ne-au declarat că, în prezent, exis-tă fonduri aprobate doar pentru aceste patru proiecte. Programul de realizare de Posturi de Inspecţie Sanitar Veterinară la graniţele ţării cuprinde însă, implementarea unor astfel de proiecte în toate punctele de frontieră. Sumele necesare construirii celorlalte posturi vor fi cuprinse în bugetul pe anul viitor, ne-au mai spus sursele citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb