Vom avea secretar de stat pentru jocurile de noroc

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2013

Vom avea secretar de stat pentru jocurile de noroc

Guvernul propune înfiinţarea, în cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), a unei funcţii de secretar de stat responsabil pentru coordonarea Unităţii de verificare şi autorizare, care ar urma să îl sprijine pe ministrul de resort în procesul de autorizare a jocurilor de noroc, a antrepozitelor fiscale, caselor de marcat, caselor de schimb valutar, tichetelor de masă şi tichetelor cadou, se arată într-un proiect de hotărâre publicat pe site-ul MFP. Unitatea de verificare şi organizare ar urma să fie creată prin reorganizarea activităţii Direcţiei generale management al domeniilor reglementate specific, potrivit documentului.

Proiectul presupune şi crearea altor structuri noi, precum Unitatea de evaluare a investiţiilor publice, care va avea ca atribuţie evaluarea eficienţei alocării resurselor fi­nanciare pentru investiţii publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, sau Direcţia generală relaţii financiare internaţionale, care ar urma să asigure suportul tehnic al atribuţiilor exercitate de ministrul de finanţe în calitate de reprezentant al statului în instituţiile financiare internaţionale. De asemenea, Guvernul are în vederea crearea Corpului de control, care să fie subordonat direct ministrului de finanţe, în vederea separării activităţii de control intern desfăşurată pentru respectarea reglementărilor aplicabile din domeniile de activitate specifice aparatului propriu al ministerului, de activitatea de inspecţie eco­nomico-financiară.

Numărul maxim de posturi al MFP ar urma să fie redus cu 167, respectiv 9% din total. Dintre aces­tea, 35 sunt vacante, iar 132 au fost preluate de către Ministerul Fondurilor Europene, începând cu 19 februarie. Posturile vanate urmeată să fie redistribuite, cu precădere, către Unitatea de verificare şi autorizare. Din cele167 de posturi, 20 sunt de conducere. De asemenea, Ministerul desfiinţează şapte direcţii din organigrama proprie.

Direcţia legislaţie cod de procedură fiscală şi cea de politici şi legis­laţie în domeniile vamal şi ne­fiscal vor fi înlocuite de o singură structură, Direcţia generală de legislaţie cod procedură fiscală, reglementări nefiscale şi contabile, care va include şi Direcţia de legis­laţie şi reglementări contabile, pentru o coordonare unitară a legislaţiei în domeniu.

Direcţia generală legislaţie Cod fiscal va fi reorganizată în Direcţia generală de legislaţie Cod fiscal şi reglementări vamale, iar cele trei direcţii din subordine vor fi des­fiinţate pentru o mai bună coordonare a activităţii de elaborare a modificărilor şi completărilor legislaţiei de Cod fiscal precum şi de rescriere a întregii legislaţii fiscale.

Direcţia de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă se va transforma în Serviciul de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă pentru finanţe şi Serviciul de comunicare pentru buget, trezorerie şi datorie publică.

Direcţia generală de analiză macroeconomică şi politici financiare îşi va schimba denumirea în Direcţia generală de politici şi analiză macroeconomică. Direcţia de buget şi contabilitate internă se va reorganiza în Direcţia de buget, contabilitate internă, investiţii şi achiziţii publice, prin preluarea activităţii de investiţii şi achiziţii publice de la Direcţia generală de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne.

De asemenea, proiectul prevede reorganizarea Direcţiei generale de investiţii, achiziţii publice şi servicii interne în Direcţia de servicii interne, având în vedere ultimele modificări ale legislaţiei bugetare pentru o mai bună corelare a activităţii de angajare a cheltuielilor bugetului ministerului cu execuţia acestuia.

În plus, va fi desfiinţat Serviciul asistarea conducerii.

Coordonarea Compartimentului Corpul consilierilor pentru afaceri europene este delegată unui secretar de stat prin includerea acestuia în cadrul Direcţiei generale pregătire Ecofin şi asistenţă comunitară.

În ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), directorii executivi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti se numesc în funcţie de către preşedintele ANAF, cu avizul consultativ al Ministrului Finanţelor Publice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe cand unb subsecretar pentru poker, unul pentru babaroase, altul pentru pacanele, si asa mai departe? Traiasca birocratia, ca mananca Romania!!!

    Ma asteptam sa fie un swcretar de stat pentru implementarea utilizarii caselor de marcat, pentru urmarirea veniturilor din inchirieri de spatii locative sau sedii firme (trunchiate), fiscalizarea automatelor de cafea care sunt instalate peste tot.

    Sau fiscalizarea a tot felul de metade de stimulare (Ex. reduceri daca se cumpara cu cardul, sau clienti Lyonesse) 

    daa se vrea se mai gasesc domenii scapate de la fiscalizare.

    Poate se elimina ziua de coasa de la fiscalizare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb