Vom primi fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru infrastructură

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 23 iunie 2008

Ţara noastră va primi fonduri comunitare de 19,7 miliarde de euro pentru infrastructură şi crearea de noi locuri de muncă, din cele peste 347 miliarde euro alocate prin programul de coeziune economică şi socială, pentru toate statele membre, în perioada 2007-2013. Finanţările din acest program vor putea fi folosite pentru dezvoltarea infras­tructurii generale la standardele UE, creşterea competitivităţii firmelor pe termen lung, dezvoltarea şi folosirea mai eficientă a resurselor umane, promovarea dezvoltării echilibrate a regiunilor României şi îmbunătăţirea capacităţii administrative, arată cel de-al cincilea raport privind coeziunea economică şi socială "Growing Regions, Growing Europe", al Comisiei Europene, publicat vineri.

Potrivit NewsIn, cele 19,7 miliarde de euro, sumă de aproape trei ori mai mare decât cea alocată Bulgariei, de 6,9 miliarde de euro, vor proveni din Fondul de Dezvoltare Europeană Regională, Fondul pentru Coeziune şi Fondul Social European. Alocaţiile se vor concretiza atât în fonduri nerambursabile, cât şi în co-finanţări.

Creşterea cu 15-20% a produsului intern brut până în 2015, mărirea ratei de ocupare de la 57,4% până la 64%, precum şi realizarea a 1.400 km de drumuri noi sau renovate sunt principalele obiective urmărite prin aceste investiţii. De altfel, peste 90% din sumă, mai precis 19,2 miliarde euro, sunt pentru convergenţă, la nivelul comunităţii fiind binecunoscute disparităţile mari existente între regiunile ţării.

Pentru a diminua diferenţele existente între acestea, Guvernul a adoptat, miercuri, proiectul de lege ce reglementează stimularea investiţiilor. Executivul a decis să promoveze actul normativ în următoarea şedinţă de Guvern, dar nu ca lege propriu-zisă, ci ca ordonanţă de urgenţă, pentru a avea efect rapid. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a subliniat: "Noile reglementări ne vor permite să încurajăm dezvoltarea anumitor sectoare de activitate, în funcţie de priorităţile de dezvoltare ale României. Un mare avantaj e că va permite, prin facilităţile pe care le acordăm investitorilor, să dirijăm investiţiile în anumite domenii care sunt mai puţin vizate de investitori în acest moment".

Per ansamblu, politica de coeziune comunitară are ca ţintă principală creşterea economică, în medie cu 6%, în noile state membre şi crearea a două milioa­ne de noi locuri de muncă în regiunile şi oraşele din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb