Vot preliminar în Senat în cazul Kavanaugh

Teona Tomoiagă
Internaţional / 28 septembrie 2018

Brett Kavanaugh (sursa foto: Twitter)

Brett Kavanaugh (sursa foto: Twitter)

Actualizare 19:57. Senatorul Jon Tester a anunţat că se poziţionează în defavoarea candidaturii lui Kavanaugh pentru Curtea Supremă.

"Am îngrijorări profunde cu privire la acuzaţiile de agresiune sexuală împotriva judecătorului Kavanaugh. Din păcate, judecătorul Kavanaugh nu şi-a putut găsi timp să discute personal cu mine aceste preocupări, astfel încât singurele informaţii pe care le am, sunt din ceea ce a declarat în audierile sale. Voi vota împotriva lui.", relatează CNN.

----

Actualizare 19:35. Comitetul Judiciar al Senatului se întruneşte.

Membrii Comitetului Judiciar al Senatului sunt rugaţi să voteze nominalizarea lui Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, la ora locală 13:30 (n.r. 20:30 ora noastră).

CNN informează că după votul procedural de mâine, unul final va putea fi luat în Senat, la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, democraţii, câţiva guvernatori republicani şi Asociaţia Baroului American solicită comisiei să oprească votul până la finalizarea unei investigaţii FBI, potrivit sursei citate.

----

Actualizare 19:30. Senatorul Sheldon Whitehouse este de partea acuzatoarei lui Kavanaugh.

Senatorul Sheldon Whitehouse, un democrat din Rhode Island, susţine că o crede pe acuzatoarea lui Kavanaugh, Christine Blasey Ford. "O cred pe Dr. Ford. Poate greşesc, însă o cred. Şi mai cred că Kavanaugh a evitat şi disimulat şi s-a eschivat. Nu mi se pare a fi credibil.", relatează CNN.

----

Actualizare 19:15. Senatorul Joe Donnelly nu va vota în favoarea lui Kavanaugh.

Senatorul Joe Donnelly, un democrat din Indiana, a anunţat că nu va vota în favoarea lui Brett Kavanaugh, pentru candidatura acestuia la Curtea Supremă.

Acesta declară, pentru CNN, că are "rezerve profunde faţă de nominalizarea judecătorului Kavanaugh la această poziţie care este pe viaţă şi, aşa cum am spus, nu am reuşit să obţinem toate informaţiile necesare cu privire la această nominalizare, în ciuda a celor mai bune eforturi ale mele. Doar 113 persoane au fost vreodată în serviciul Curţii Supreme şi cred că trebuie să facem tot ceea ce este mai bine pentru a-i proteja sanctitatea. În timp ce aş primi cu plăcere ocazia de a lucra cu preşedintele Trump în găsirea unui nou candidat pentru această poziţie importantă, dacă nominalizarea judecătorului Kavanaugh va veni în faţa Senatului înaintea unui vot , în aceste circumstanţe, mă voi opune".

----

Candidatura la Curtea Supremă a judecătorului Brett Kavanaugh este supusă astăzi unui vot preliminar în Senatul american, la o zi după audierile acuzatoarei sale, sigură "100%" că a fost agresată sexual în tinereţe de acesta, şi a magistratului - care şi-a clamat din nou nevinovăţia, relatează AFP.

Acuzatoarea, Christine Blasey Ford şi candidatul lui Donald Trump la Curtea Supremă au fost audiaţi sub jurământ timp de mai multe ore, ieri, audiere transmisă în direct pe milioane de ecrane.

La finalul acesteia, Comisia judiciară a Camerei superioare a Congresului - alcătuită din 11 republicani şi 10 democraţi - preconiza să se pronunţe astăzi, pentru a-şi transmite recomandarea în vederea unui vot în sesiune plenară în zilele următoare. Republicanii dispun, în Senat, de o majoritate fragilă de 51 de voturi la 49 ale democraţilor, relatează News.ro.

"Vom vota şi vom merge mai departe", a declarat unor jurnalişti liderul republicanilor în Senat Mitch McConnell.

Trump şi-a reafirmat ieri susţinerea faţă de candidatul său. "Mărturia sa a fost puternică, onestă şi captivantă", a scris el pe Twitter, îndemnând Senatul să treacă la vot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb