Aproape 90 de pompieri asigură zilnic monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul judeţului Vrancea, 24 de ore din 24, numărul acestora putând fi suplimentat la nevoie, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, transmite Agerpres.
"Pentru a asigura monitorizarea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă 24/24 ore, personalul operativ din cadrul ISU Vrancea lucrează în ture de serviciu. Astfel, zilnic, aproximativ 77 de pompieri asigură intervenţia în situaţii de urgenţă şi acordarea primului ajutor calificat la nivelul judeţului Vrancea. Totodată, în funcţie de amploarea, intensitatea şi tipurile de risc asociate situaţiilor de urgenţă ce se pot manifesta, numărul personalului operativ destinat intervenţiei poate fi suplimentat gradual", se arată într-un răspuns trimis AGERPRES de către ISU Vrancea.
Potrivit sursei citate, timpii de răspuns în cazul producerii unui accident pot varia de la un minut, atunci când se intervine în zona adiacentă subunităţii de pompieri, până la aproximativ 50 de minute în zonele limitrofe sau greu accesibile ale judeţului.
Spre exemplu, pompierii ar putea ajunge în cel mult 12 minute în cartierul Mândreşti din municipiul Focşani sau în satul Şoişcani din municipiul Adjud, în 10 minute în satul Rebegari din comuna Năruja şi în cel mult 15 minute în satul Maluri din comuna Vulturu sau la Viişoara, în comuna Vidra.
În acelaşi timp, pompierii ar putea face aproximativ 34 de minute până în satul Sahastru din Nereju, 48 de minute până la Hotaru în comuna Andreiaşu de Jos sau 50 de minute până la Greşu, în comuna Tulnici.
Timpul de răspuns poate să fie influenţat de condiţiile meteo, valorile de trafic şi starea căilor rutiere.
Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, ISU Vrancea are în componenţă un detaşament de pompieri la Focşani, o secţie de pompieri la Adjud, două staţii de pompieri la Panciu şi Vidra şi trei puncte de lucru la Soveja, Năruja şi Vulturu.