VTEX anunţă închiderea procesului de listare la bursă a ofertei publice iniţiale

S.B.
Piaţa de Capital / 28 iulie 2021

VTEX anunţă închiderea procesului de listare la bursă a ofertei publice iniţiale

VTEX, platforma de comerţ digital enterprise pentru branduri de top şi retaileri, prezentă şi în România, a anunţat că, la data de 23 iulie 2021, a încheiat procedura de listare la bursă a ofertei publice iniţiale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Aceasta constă în 21.850.000 acţiuni comune clasa A, formate din 16.726.702 acţiuni comune clasa A, oferite de VTEX (inclusiv 2.850.000 acţiuni comune clasa A, rezultate din exercitarea opţiunii subscriitorilor de supraalocare) şi 5.123.298 acţiuni comune clasa A, oferite de acţionarii vânzători ai VTEX, în conformitate cu o declaraţie de înregistrare eficientă pe formularul F-1, depusă la US Securities and Exchange Commission ("SEC") la un preţ de ofertă publică de 19.00 USD pe acţiune comună de clasă A. Startul tranzacţionării acţiunilor la bursa din New York a avut loc pe 21 iulie 2021, sub simbolul "VTEX".

VTEX intenţionează să utilizeze veniturile nete din această ofertă în scopuri corporative generale, care pot include investiţii pentru dezvoltarea de soluţii software, produse sau tehnologii, investiţii în extinderea internaţională a operaţiunilor sale, finanţarea viitoarelor fuziuni posibile, achiziţii sau investiţii în afaceri complementare şi menţinerea lichidităţii.

Fondată de Geraldo Thomaz (co-CEO) şi Mariano Gomide de Faria (co-CEO), compania este recunoscută de International Data Corporation (IDC) ca fiind furnizorul de aplicaţii de comerţ digital cu cea mai rapidă creştere timp de doi ani la rând. VTEX surprinde piaţa comerţului digital oferind o soluţie compusă, conectată şi completă pentru afacerile cu capacităţi multifuncţionale, inclusiv comerţ electronic, marketplace şi gestionarea comenzilor (OMS).

"Epoca software-ului monolitic se apropie de sfârşit, în timp ce platformele conectate preiau treptat conducerea. VTEX se află în centrul acestei revoluţii, ajutând afacerile să stimuleze transformarea comerţului digital şi să construiască experienţe personalizate pentru clienţii lor. VTEX este coloana vertebrală a ecosistemului de comerţ digital cu o reţea de afaceri, consumatori, furnizori şi parteneri în LATAM şi acum extinde această viziune la nivel global. Credem că viziunea noastră unică de platformă conectată ne poziţionează ca o alegere de top pentru companiile care vor să se transforme şi să devină digitale" a declarat Geraldo Thomaz, co-CEO al VTEX.

Mariano Gomide de Faria, co-CEO al VTEX a adăugat: "VTEX deschide drumul pentru ca America Latină să devină punctul de referinţă la nivel mondial pentru comerţul digital enterprise. Această ofertă publică de listare marchează doar un alt pas în călătoria noastră, pe măsură ce continuăm să ne extindem amprenta globală, şi reprezintă, de asemenea, o realizare uriaşă pentru regiunea LATAM. Cu ajutorul listării publice, sperăm să inspirăm antreprenorii de pe pieţele emergente să continue performanţele şi să ridicăm ştacheta în industria software la nivel mondial".

În ultimul deceniu, valoarea pieţei de comerţ electronic a crescut la 3 trilioane de dolari şi se estimează că se va dubla la 6 trilioane de dolari în următorii cinci ani, potrivit Insider Intelligence. America Latină a fost regiunea cu cea mai rapidă creştere în comerţul digital din lume în 2020, cu o creştere de aproximativ 37% de la anla an, cu o penetrare de doar 6%, ceea ce reprezintă o oportunitate de creştere majoră. VTEX, care are operaţiuni în 32 de ţări, a fost furnizorul ales de numeroase companii din lista Fortune 500 în America Latină şi devine acum furnizorul global de comerţ digital pentru branduri de top, inclusiv Whirlpool, AB InBev şi Motorola. VTEX conectează o reţea complexă de companii, consumatori, furnizori şi parteneri pentru procesul de fulfillment şi oferă o soluţie unică, cu capacităţi complete out-of-the-box care asigură un time-to-revenue fără precedent, până la o serie de opţiuni de personalizare care permit companiilor să construiască experienţe unice pentru clienţi, cu uşurinţă.

Prezentul comunicat de presă nu va constitui o ofertă de vânzare sau solicitarea unei oferte de cumpărare a acestor valori mobiliare şi nici nu va exista nici o vânzare a acestor valori mobiliare în niciun stat sau jurisdicţie în care o astfel de ofertă, solicitare sau vânzare ar fi ilegală înaintea înregistrării sau calificării, în conformitate cu legile privind titlurile de valoare ale unui astfel de stat sau jurisdicţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb