Acţionarii "Oil Terminal" au decis, ieri, revocarea din funcţie a preşedintelui CA, Silviu Ioan Wag-ner, însă acesta a rămas membru CA şi director general al companiei.
Noul preşedinte este Andrei-Brabu Todea, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.
Fondul de investiţii Broadhurst Investments, care deţine 7,63% din acţiunile Oil Terminal, a propus acţionarilor să iniţieze o acţiune împotriva lui Wagner, acuzându-l că a încheiat mai multe contracte prin care a prejudiciat compania. Broadhurst îl acuză pe Wagner că a încheiat contracte cu firmele Blitz Trans-port Company şi Byotech Prod General, aprobând expedieri de carburanţi fără forme legale.
Acţionarii au respins însă pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Wagner, precum şi imputarea unei amenzi de 16.000 de lei aplicată companiei de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală.
Totodată, în AGA de ieri, acţionarii au hotârât revocarea din funcţiile de administratori a lui Istav Kocsolade, Ioan Silviu Tiberiu Gorodea şi Claudiu Constantin Stafie.
În locul acestora au fost aleşi Todea, Virgil Dumitru Orlandea şi Corin Comşulea.
Acţionarii l-au desemnat pe Wagner, în august 2009, în funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Anterior el a fost şeful serviciului de pază şi administrativ al societăţii.
Într-o întâlnire de la începutul lunii noiembrie cu reprezentanţii Ministerului Economiei, sindicalişii de la Oil Terminal au invocat posibile deficienţe manageriale.
Ministerul Economiei deţine 59,62% din capitalul Oil Terminal, iar Fondul Proprietatea are 8,45% din acţiuni.
Compania este specializată în servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.11.2011, 00:51)
poate wagner cadea sub incidenta actului normativ cum ca presedintele companiei nu poate fi si dir gen? ar fi trebuit precizat