Washington nu va furniza tancuri Abrams Ucrainei prea curând

G.D.
Internaţional / 19 ianuarie 2023

Washington nu va furniza tancuri Abrams Ucrainei prea curând

Statele Unite nu sunt pregătite să furnizeze Ucrainei cele mai avansate şi puternice tancuri, Abrams, a declarat ieri un înalt responsabil de la Pentagon, justificând acest refuz prin chestiuni de întreţinere şi instruire, scrie AFP, conform News.ro.

Ucraina cere de mai multe săptămâni occidentalilor tancuri moderne pentru a încheia invazia rusă, dar aceştia au trimis până acum doar tancuri uşoare şi blindate de transport de trupe.

"Nu cred că suntem acolo", a spus numărul trei al Pentagonului, Colin Kahl, întrebat în timpul unei conferinţe de presă despre posibilitatea de a trimite tancuri Abrams la Kiev, după anunţul din weekend al Marii Britanii, care a fost prima ţară care a promis tancuri grele, Challenger 2.

"Tancul Abrams este un echipament foarte complicat. Este scump, necesităun antrenament dificil, are motor cu reacţie. Cred că consumă 11 litri de kerosen pe km", a declarat Kahl, subsecretar al Apărării pentru Strategie. "Nu este cel mai uşor sistem de întreţinut", a adăugat el, fără a exclude o schimbare a poziţiei SUA în viitor.

El a mai menţionat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a evitat până acum cu grijă să furnizeze ucrainenilor armament pe care "nu îl pot repara, nu îl pot întreţine şi nu şi-l pot permite pe termen lung, pentru că nu prezintă niciun interes".

Potrivit mai multor mass-media americane şi germane, Germania refuză să-şi livreze tancurile de luptă Leopard la Kiev până când Washingtonul nu va face acelaşi lucru cu Abrams.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "chestiuni de întreţinere şi instruire"

     

    Tancurile pe care le strang vesticii acum pentru a le trimite vor fi un cosmar pentru ucrani si vor fi distruse de armata rusa. 

    Challenger 2 are teava ghintuita, singurul tanc din NATO de acest tip. Are nevoie de munitie speciala, unica. 

    Bradley M2 are munitie dedicata. 

    AMX 10-RC din Franta sunt "tancuri" pe roti cu munitie speciala. 

    Leopard 2 sunt o colectie speciala, cate 2-10 din partea mai multor tari. Dar variante diferite, echipari diferite. 

    Un cosmar. Tancurile, din cauza greutatii lor extreme, se defecteaza destul de des, dupa cateva zeci de km au nevoie de mentenanta. Ucraina nu va putea face asta pe front si va trebui sa trimita tancurile avariate cateva mii de km inapoi in Polonia. Asta inseamna, la modul in care se poate transporta un tanc pe calea ferata, peste o luna, doua, de iesire din serviciu. Iar transmisia unui tanc se poate strica in primele 30 de km de avans pe teren, inainte de a ajunge la locul de tragere. 

    Ucraina a avut multe sute, peste o mie de tancuri la inceputul razboiului, multe dintre ele modernizate si superioare modelelor pe care le va primi acum din NATO. Trimiterea de tancuri este un act care arata gradul de disperare al NATO. Fara aceste tancuri, Ucraina este la pamant. Demiterea lui Arestovici arata cum "sobolanii parasesc corabia". 

    1. Asa e nu ma pricep la razboi, dar are sens ca tancurile sunt greoaie si incete, consuma enorm deci trebuie sa mergi cu cisterna dupa 100 de tancuri, nu mai vorbesc de 1000 sa zicem.

      Dronele par mult mai eficiente, mai eficiente decat avioanele ca poate nu au destui piloti. Si daca o drona e doborata de inamic, nu moare nimeni, in schimb ea poate sa faca destul damage. 

      Istoria ne arata cat de intensa este mentenanta echipamentelor grele.

      "Aug 13, 2022 1:12 p.m 

      According to a member of the Bundestag, only five of the 15 delivered PzH 2000 howitzers are still operational in Ukraine. In addition, subsequent deliveries cannot be made before the end of next year. 

      Most of the German PzH 2000 howitzers delivered to Ukraine fr om the West have already broken down and need to be repaired, said Marcus Faber (FDP), a member of the German Bundestag who recently visited Ukraine. 

      In an interview with German news agency N-TV last Wednesday, the MP said he was surprised to learn fr om the Ukrainian Defense Ministry that only five of the 15 German-made PzH 2000 howitzers shipped fr om Berlin and Amsterdam to the were delivered to Ukraine are still operational. He added that the cause of their failure was not Russian fire, but the fact that the tanks were “intensively used” by the Ukrainian armed forces." 

       

      Doar cine crede in filmele hollywoodiene in care tancurile sunt gata de lupta si pleaca la prima cheie, doar cand sare eroul in ele, sau Bond la plimbare intr-un tanc prin Moscova, doar acela crede ca suta de tancuri vestice va ajunge intreaga pe linia frontului.

      In august, doua treimi dintre tancurile germane erau in reparatie, fara sa fi fost lovite de foc direct. 

    Rusii primesc insfarsit ceva vesti bune!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb