Washingtonul acuză Moscova că a trasferat "cu forţa" în Rusia mii de ucraineni

G.D.
Internaţional / 13 mai 2022

Washingtonul acuză Moscova că a trasferat "cu forţa" în Rusia mii de ucraineni

Statele Unite au acuzat joi armata rusă că a transferat "cu forţa" în Rusia mii de ucraineni de la debutul războiului la finalul lui februarie prin "lagăre de filtrare" unde au fost supuşi unui tratament "brutal", scrie AFP, conform News.ro.

Kievul a avansat un număr de 1,2 milioane de persoane deportate de Moscova în Rusia. Autorităţile ucrainene denunţă de asemenea existenţa unor "lagăre de filtrare" ruse , adesea în teritoriile controlate de Rusia în estul Ucrainei, pe unde trec aceşti "deportaţi".

"Statele Unite estimează că forţele ruse au transferat cel puţin câteva mii de ucraineni prin aceste «lagăre de filtrare» şi au evacuat cel puţin alte câteva mii în Rusia sau în teritoriile controlate de Rusia, adesea fără a spune evacuaţilor care este destinaţia lor finală", a declarat ieri ambasadorul american la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter.

"Fie numai de la Mariupol", un oraş-port strategic controlat acum practic de Rusia, "estimăm că forţele ruse au strămutat cu forţa câteva mii de civili pe teritoriul rus", a adăugat el într-un discurs rostit la Viena, potrivit transcrierii publicate de Departamentul de Stat al SUA.

Diplomatul a evocat mărturii despre "interogatorii brutale" şi "tortură" în aceste "lagăre de filtrare", menite să vizeze orice persoană cu "cea mai mică loialitate faţă de Ucraina".

"Multe relatări dovedesc confiscarea telefoanelor mobile ale deţinuţilor", chiar a paşapoartelor acestora, "parole obţinute sub constrângere, reţele sociale şi mesagerii verificate amănunţit în căutarea oricărui semn de opoziţie faţă de războiul barbar purtat de Rusia împotriva Ucrainei", a detaliat el.

"Potrivit acestor informaţii, cei care sunt consideraţi pro-Ucraina sunt transferaţi în aşa-zisa 'Republică Populară Doneţk', controlată de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, "unde se confruntă cu o soartă sinistră", a denunţat ambasadorul Carpenter.

"Aceste acte constituie crime de război", a protestat el. "Rusia ştie bine" că astfel de "deplasări forţate" sunt "contrare dreptului umanitar internaţional", a insistat el.

Potrivit unui responsabil al guvernului ucrainean, Liudmila Denisova, "mai mult de 1,19 milioane" de ucraineni, inclusiv "mai mult de 200.000 de copii, au fost deportaţi în Federaţia Rusă".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cunoastem partitura. Rusii nu s-au schimbat in ultimii 145 de ani.

    La fel au procedat in Basarabia (si in celelalte teritoril.romanesti acaparate cu forta). Acolo au lichidat si au deportat milioane de romani in Siberia si au adus in locul lor rusi (pentru ca ulterior sa pretinda ca ele sunt teritorii rusesti!). 

    In 1977 am luptat in razboiul ruso-turc alaturi de rusi, regele Carol I a condus personal fortele romane si ruse iin luptele de la Plevna, iar apoi drept recunostinta, rusii ne-au exclus de la tratativele de pace cu turcii. Ba mai mult, ulterior au incercat sa il inlature pe regele Carol I si sa declare Romania teritoriu rusesc (asa se manifesta "prietenia" si "parteneriatul" rusilor). Atunci am fost salvati de Armata de la Craiova si de interventia puterilor occidentale. 

    Tezaurul incredintat lor spre pastrare in timpul primului razboi mondial nu a mai ajuns inapoi in tara noastra niici dupa o suta de ani (asa se manifesta "cinstea" rusilor, adevarati "prieteni" e "incredere"). 

    In al doilea razboi mondial au avut un comportament barbar pe tot cuprinsul tarii (au ucis, jefuit si violat dupa bunul plac) si au transferat o mare parte a activelor tarii (fabrici intregi) in Rusia (alta perioada istorica, dar aceeasi fata a "prieteniei" rusilor fata de vecini).

    Astia sunt rusii cu "prietenia" lor barbara si hulpava fata de vecini (pe care acum ii numesc "neprietenosi") si de aceea sunt detestati de toti. Rusia culege acum ceea ce a semanat in intreaga lume si mai ales in Europa. 

    Aha, ucrainienii au inceput sa observe ca militantii lor care s-au deghizat in civili si femei ca sa scape de sub asediu nu se mai prezinta la postul militar..... Si acum americanii confirma ca sunt multe mii in lagare, acolo unde trebuie sa ajung prizonierii de razboi..... Aha, acum incepem sa vedem cum se confirma cifrele rusesti ale pierderilor ucrainieni de peste 25 000.

    1. S-au deghizat si in copii... dar n-a tinut ca rusul e vigilent.. intai ii omoara si dupa aia verifica

    "Liudmila Denisova, "mai mult de 1,19 milioane" de ucraineni, inclusiv "mai mult de 200.000 de copii, au fost deportaţi în Federaţia Rusă"."

     

    Asta este o minciuna deja devenita bine cunoscuta pe intreaga planeta... zici ucrainian, zici mincinos, zici nationalist, poate chiar nazist.

    Ca sa deportezi 2 milioane de ucr iti trebuie o armata de peste 100 000 de militari care sa faca DOAR asta. Deci minciunile ucrainiene miros de pe luna. Acei oameni si-au salvat viata din calea bombardamentelor nazistilor de la Kiev. 

    1. De te aveau rusii la logistica si nu la propaganda deja castigau razboiul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb