Washingtonul anunţă o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina

Washingtonul anunţă o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina

G.D.
Internaţional / 20 ianuarie 2023

Statele Unite au anunţat astăzi o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare totală de 2,5 miliarde de dolari, în special cu sute de vehicule blindate de diferite tipuri, dar fără tancuri grele Abrams, notează AFP, potrivit Agerpres.

Această nouă tranşă prevede expedierea a 59 de vehicule blindate Bradley, care se vor adăuga celor 50 de vehicule blindate uşoare de acest tip promise pe 6 ianuarie, şi a 90 de vehicule blindate Stryker "care vor dota Ucraina cu două brigăzi blindate", a precizat Pentagonul într-un comunicat.

Armata americană va livra Ucrainei şi 53 de vehicule blindate antimine (MRAP) şi 350 de vehicule de transport M998, celebrul Humvee.

Dar această nouă tranşă nu include niciun tanc greu, precum Abrams, pe care Statele Unite nu sunt încă pregătite să le furnizeze Kievului, justificând acest refuz prin chestiuni de întreţinere şi instruire.

Washingtonul va furniza forţelor ucrainene, de asemenea, rachete de rezervă pentru sistemele antiaeriene NASAMS şi HIMARS care le-au fost deja furnizate, opt sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Avenger - unităţi de apărare montate pe vehicule care se mişcă în acelaşi ritm cu unităţile terestre - şi mii de muniţii diverse.

Această nouă tranşă ridică totalul asistenţei militare americane pentru Ucraina la 26,7 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

Ea a fost anunţată în ajunul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările occidentale care acordă ajutor militar ucrainenilor, în primul rând fiind americanul Lloyd Austin, care se întâlnesc la Ramstein, în Germania, pentru a coordona continuarea asistenţei militare către Kiev.

Referindu-se la informaţiile din presă potrivit cărora Berlinul va livra tancuri grele doar dacă Statele Unite vor livra tancuri Abrams, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat ieri ezitarea Berlinului de a livra tancuri grele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb