Washingtonul aprobă vânzarea a 105 avioane F-35 către Japonia

A.B
Internaţional / 10 iulie 2020

Washingtonul aprobă vânzarea a 105 avioane F-35 către Japonia

Statele Unite au anunţat joi că au aprobat vânzarea a 105 avioane stealth de ultimă generaţie F-35 către Japonia, pentru o valoare estimată la 23,11 miliarde de dolari, scrie AFP, citat de Agerpres.

Japonia a cerut să cumpere 63 de aparate F-35A, versiunea tradiţională a acestui avion destinat aviaţiei militare, şi 42 de tip F-35B, versiunea cu decolare scurtă şi aterizare verticală destinată portavioanelor, a reamintit Departamentul de Stat într-un comunicat.

Diplomaţie americană a decis să dea undă verde acestei tranzacţii care "va întări securitatea unui aliat major" din regiunea Asia-Pacific, a subliniat comunicatul.

"Este în interesul vital al Statelor Unite să ajute Japonia în dezvoltarea şi menţinerea unei capacităţi de autoapărare solide şi eficiente", a adăugat Departamentul de Stat.

În faţa mai ales a modernizării rapide a armatei chineze, Japonia a decis să cumpere 105 aparate F-35A în total în cursul deceniului următor, pe lângă cele 42 de tip F35-B.

La sfârşitul lui 2018, guvernul de la Tokyo a aprobat un plan cincinal de apărare incluzând intrarea în arsenalul său a două portavioane, o premieră de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Bugetul pentru apărare al Japoniei pe anul 2020/2021 atinge o valoare record de 50,3 miliarde de dolari, în special pentru cumpărarea acestor avioane F-35 din Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In aceasta tara nu mai exista presa. Acelas articol in toate ziarele. Dar pana cand nu se construiesc reactoare cu chinezii, si Huawei este exclus din 5G, si Rusia este dusmanul nostru, totul este in regula. Sa avem Facebook, si festivaluri din bani publici cu Megastaruri, iar la Tiff sa se plimba printii si printesele in superboliduri, de parca nu ar fi functionari publici, adica salarul si sumele nu ar fi bani publici. Dragnea sa steie in puscarie pe viata, si ungurii sa nu fure Transilvania, in rest totul este O K.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb