Wiener: "Nenorocirea României e că PNRR a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL"

T.B.
Politică / 18 septembrie 2023

Wiener: "Nenorocirea României e că PNRR a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL"

Deputatul USR Adrian Wiener a afirmat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că "nenorocirea României" este că PNRR, un proiect de ţară, a ajuns să fie implementat de PSD şi PNL - partide "eviscerate ideologic", conform agerpres.ro.

"Domnule ministru Rafila, nenorocirea României este că PNRR-ul, acest proiect de ţară al generaţiei noastre, a ajuns să fie implementat de PSD şi de un PNL eviscerate ideologic. Dar mai presus de toate PNRR-ul pe Sănătate a avut ghinionul de a vă avea pe dumneavoastră la cârma Sănătăţii, domnule ministru Rafila. Aţi venit la minister proiectând imaginea unui om al sistemului de Sănătate conectat la realitatea medicală, fluturând titluri academice şi v-aţi erijat într-un profesionist pornit să facă reforme şi politici de sănătate publică mai degrabă decât un om politic. Foarte repede însă suficienţa şi nepăsarea au înghiţit orice urmă de speranţă", a declarat Adrian Wiener la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.

El a adăugat că ministrul Rafila a început lupta cu pandemia "cu o decizie politică - aceea de a introduce Favipiravir în farmaciile cu circuit deschis, dând false speranţe pacienţilor, pentru că a ştiut de atunci, de la începutul anului 2022, că acest antiviral nu influenţează niciun fel mortalitatea sau complicaţiile COVID".

"Asta după ce tot anul 2021 aţi stat pasiv în ceea ce priveşte vaccinarea - declaraţii formale, reci, neangajante, comode politic. Ştiaţi foarte bine că e cel mai important lucru, cel care ar fi influenţat cel mai mult rata mortalităţii în COVID, era acoperirea vaccinală, şi ştiaţi foarte bine că datoria morală a oricărui om politic era transferul credibilităţii către campania de vaccinare, mai ales a unui om politic care este şi medic. Aţi intoxicaţi spaţiul public cu faptul că USR a achiziţionat vaccinuri anti-COVID în exces, deşi ştiaţi foarte bine că acest contract de achiziţie a fost încheiat la nivelul Comisiei Europene în septembrie 2020, cu mult înainte ca USR să intre la guvernare. (...) Poate niciodată mocirla politică a neputinţei şi imposturii nu a făcut atât de mult rău României", a transmis deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu cumva nenorocirea vine ca usr istu ghinea a făcut pnrr ul

    1. Bine punctat!

      Nenorocirea vine din faptul că cei care au făcut PNRR-ul, care erau cu mult mai bine pregătiți decât actuali, și-au luat jucăriile și au plecat de la guvernare.

      Vă amintiți de cele două etape ale privatizării în masă și de miile de întreprinderi tăiate la fier vechi? Cu PSD la butoane sa fim mulțumiți daca absorbim 20% din cei 80 miliarde de euro. Pentru ei prioritari sunt: clientela politică, specialii și mult mai la coada vine si Romania. În rest numai minciuni. 

    Sunteti toți "politicienii".

    Nu uitam ca USR-ul a faurit,

    coalitia monstruoasa PNL-PSD,

    asa ca ciocul mic  

    circare,nu Ghinea,platit pe microintreprindere,a negociat atat de imbecil?

    nu a inclus irigatiile,cu toate ca nacar un sfert trebuia sa mearga pe irigatii!

    mergi in sud si vezi ca unde nu s-a arat,zici ca totul e parjollit 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb