Wizz Air a transportat un număr record de pasageri în vară

V.G.
Companii / 8 septembrie 2022

Wizz Air a transportat un număr record de pasageri în vară

12,9 milioane de pasageri transportaţi între iunie şi august

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere şi cea mai sustenabilă din Europa, aniversează un număr record de pasageri între lunile iunie şi august, transportând aproape 13 milioane de pasageri în timpul lunilor de vârf din timpul verii. Aceasta reprezintă o creştere cu 79% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe parcursul verii, Wizz Air a continuat să-şi extindă reţeaua, adăugând 63 de rute noi către 38 de destinaţii diverse şi interesante din Europa şi nu numai. Compania aeriană a primit 13 noi aeronave Airbus în perioada iunie-august, aducând dimensiunea flotei sale la 165 de aeronave. Din iunie, Wizz Air şi-a continuat strategia de expansiune în Europa şi România, extinzându-şi operaţiunile şi găzduind zeci de evenimente de recrutare doar în ţara noastră.

Compania aeriană a întâmpinat cea de-a 12-a aeronavă la baza sa din Bucureşti în iulie 2022 şi a anunţat alte 5 aeronave care se vor alătura flotei sale din Capitală în perioada octombrie-decembrie 2022, ridicând totalul la 17 aeronave. Aceste completări la Bucureşti au susţinut lansarea de noi rute de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" către Ancona, Cardiff, Riad, Jeddah, Atena, Praga şi Larnaca, dar şi redeschiderea rutelor către Aqaba şi Gran Canaria. De asemenea, Wizz Air a întâmpinat şi cea de-a 7-a aeronavă la baza sa din Cluj-Napoca în august 2022, a lansat noi rute de pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" către Perugia, Corfu, Torino şi Napoli şi a redeschis o rută către Abu Dhabi. Compania aeriană a deschis o nouă bază la Suceava, alocându-i 2 aeronave şi anunţând cinci noi rute către Paris-Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Veneţia-Treviso, Larnaca şi Eindhoven. Bazei de la Iaşi i-a mai fost alocată o aeronavă, împreună cu trei rute nou-anunţate către Memmingen, Basel-Mulhouse şi Copenhaga. Alte două rute noi au fost adăugate operaţiunilor sale regionale, destinaţiile Torino şi Billund fiind acum disponibile din Craiova. După aceste extinderi din timpul verii, Wizz Air a adăugat 2,6 milioane de locuri suplimentare pe piaţa din România la începutul lunii septembrie.

Flota ultramodernă şi eficientă a companiei aeriene îi întăreşte poziţia drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din lume şi va permite Wizz Air să îşi reducă în continuare amprenta asupra mediului cu 25% per pasager-kilometru până la sfârşitul deceniului.

"Suntem mândri că am transportat un număr record de pasageri în timpul unui sezon estival de vârf, mai ales dacă luăm în considerare provocările bine documentate cu care se confruntă întreaga industrie. Cele trei luni au reprezentat o altă perioadă bună pentru expansiune, cu câteva momente importante, inclusiv anunţul a 20 de noi rute din toată Europa către Arabia Saudită. În plus, am relansat o serie de rute, la timp pentru sezonul de iarnă, de la baze din toată Europa, oferind clienţilor noştri şi mai multe opţiuni atunci când îşi aleg următoarea destinaţie. Dorim să le mulţumim clienţilor noştri fideli pentru că au continuat să aleagă Wizz Air pentru tarifele sale mici, reţeaua diversificată de rute, serviciul excelent de la bord şi aeronavele ultra-eficiente", a declarat Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb