Wizz Air comandă 75 de avioane Airbus A321neo

F.D.
Companii / 3 august 2023

Wizz Air comandă 75 de avioane Airbus A321neo

Compania aeriană low-cost ungară Wizz Air a comandat 75 de avioane Airbus A321neo, fiind cel mai mare client al său din Europa pentru acest tip de aparate de zbor, a anunţat miercuri producătorul de avioane, informează AFP, conform Agerpres.

Acest contract valorează teoretic aproape zece miliarde de dolari, conform ultimului preţ de listă al Airbus, care nu a fost actualizat din 2018.

Această achiziţie va ridica la 434 numărul aeronavelor A321neos, cea mai mare versiune a aeronavei emblematice cu un singur culoar al producătorului, comandate de Wizz Air, a spus Airbus într-un comunicat.

A321neos de la Wizz Air sunt echipate cu o configuraţie cu o singură clasă şi aproximativ 240 de locuri, asigurând costuri de operare reduse.

CEO-ul companiei, Jozsef Varadi, citat în comunicat, a salutat "eficienţa economică de neegalat" şi "amprenta de carbon remarcabil de scăzută" a acestor avioane.

Wizz Air operează în prezent 180 de aeronave din familia Airbus A320, dintre care "mai mult de jumătate" sunt în versiunea neo re-motorizată, care este mai economică decât generaţia anterioară.

Apreciat de companiile aeriene low-cost şi de transportatorii tradiţionali în versiunile sale cu rază mai lungă de acţiune, A321neo reprezintă peste 60% din comenzile pentru gama A320.

Compania Wizz Air, creată în urmă cu 20 de ani, era la sfârşitul lunii iulie a şasea companie europeană ca număr de zboruri zilnice, în urma Air France, dar înaintea KLM, potrivit organismului de monitorizare a traficului Eurocontrol.

Angajată într-o cursă ambiţioasă de creştere, Wizz Air se află, alături de concurentul său direct Ryanair, printre marii câştigători ai redresării post-COVID-19, cu un trafic de 141% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Ryanair evoluând la 127%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb