Wolfgang Ruttenstorfer: "OMV nu va avea o problemă în a finanţa preluarea Petrol Ofisi"

A.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 octombrie 2010

Wolfgang Ruttenstorfer

Wolfgang Ruttenstorfer

Directorul general de la grupul energetic austriac OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a declarat, ieri, că nu va fi nicio problemă pentru OMV, proprietarul Petrom, să găsească finanţarea necesară pentru preluarea completă a companiei turce Petrol Ofisi, transmite APA, potrivit Agerpres.

OMV a anunţat vineri că şi-a majorat participaţia în compania Petrol Ofisi de la 41,58% la 95,75% contra sumei de un miliard de euro.

"Nu am luat încă o decizie cu privire la modul cum se va derula finanţarea", a declarat Ruttenstorfer la o teleconferinţă. Potrivit CEO-ului de la OMV este posibil ca finanţarea să se facă sub forma unui credit dar este posibil şi să aibă loc o majorare de capital. Ruttenstorfer nu a dorit însă să facă comentarii cu privire la amploarea sau momentul unei eventuale majorări de capital.

De asemenea, directorul OMV a mai informat că vrea ca subsidiara din Turcia să se extindă în domeniul producţiei de energie electrică. În luna octombrie, OMV a demarat la Samsun, Turcia, lucrările la o centrală de producţie a energiei electrice pe bază de gaze naturale. Wolf-gang Ruttenstorfer a declarat că nu exclude posibilitatea adăugării altor astfel de instalaţii de generare în Turcia, urmând ca Petrol Ofisi să fie implicate în aceste activităţi. "Trebuie să vedem Petrol Ofisi ca o companie care nu este activă doar în segmentul petrolului, dar şi în domeniul gazelor naturale şi producţiei de electricitate", a spus Ruttenstorfer.

Petrol Ofisi are aproximativ 2.400 de bezinării, o cotă de piaţă de 27 de procente din vânzările de combustibili şi un sfert din capacitatea de stocare din Turcia.

OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing şi în 19 ţări în şase zone importante în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în vreme ce Ministerul Economiei şi Comerţului deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%. Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb