Wood & Co: "Promovarea la statutul de Piaţă Emergentă Secundară va atrage noi investiţii în ţara noastră"

A.I.
Piaţa de Capital / 8 iulie 2020

"Promovarea la statutul de Piaţă Emergentă Secundară va atrage noi investiţii în ţara noastră"

Reclasificarea de la piaţă de frontieră la piaţă emergentă secundară de către FTSE Russell - unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de indici - va aduce noi investiţii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), susţin analiştii Wood & Co într-un raport, ce a fost publicat de operatorul pieţei noastre de capital.

Potrivit acestora, cele două companii de la BVB care se vor regăsi în indicii FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi Nuclearelectrica (SNN), vor atrage investiţii cumulate de 59 de milioane de dolari, ca urmare a promovării pieţei noastre de capital la un nou statut.

Aceste investiţii vor fi efectuate de fondurile pasive (ETF-uri) care urmăresc indicii globali ai pieţelor emergente în funcţie de clasificarea FTSE Russell, fonduri care în prezent nu sunt active în piaţa locală. Conform estimărilor Wood & Co, ţara noastră este posibil să aibă o pondere de circa 0,04% în indicele FTSE EM.

Creşterea numărului de companii incluse în aceşti indici şi, implicit a reprezentativităţii ţării noastre în indicii pieţelor emergente, va contribui la atragerea de noi fonduri care să investească în companiile româneşti listate la BVB.

Următorul pas ar trebui să fie intrarea în universul pieţelor emergente a MCSI, arată cei de la Wood & Co care adaugă că, în acest moment, din datele lor, doar Banca Transilvania îndeplineşte criteriile de reclasificare a agenţiei de rating.

Analiştii notează că reclasificarea din septembrie a pieţei noastre în categoria celor emergente secundare sub umbrela FTSE este posibil să îmbunătăţească lichiditatea pieţei locale, iar mult aşteptata listare a Hidroelectrica, când se va întâmpla, poate fi o "piatră de temelie" în ceea ce priveşte şansele clasificării ca piaţă emergentă şi de MSCI.

De asemenea, Wood & Co arată că, de regulă, FTSE este prima agenţie care reclasifică pieţele de la statutul de frontieră la cel de emergentă, fiind urmată de MSCI, la un interval de până la patru ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb