WWF România a organizat o conferinţă în contextul proiectului "Graniţe deschise pentru pentru fauna sălbatică din Carpaţi"

F.D.
Miscellanea / 12 iulie 2022

WWF România a organizat o conferinţă în contextul proiectului "Graniţe deschise pentru pentru fauna sălbatică din Carpaţi"

WWF România - Filiala Maramureş a organizat o conferinţă internaţională, în contextul proiectului "Graniţe deschise pentru pentru fauna sălbatică din Carpaţi", cu participarea unor experţi din ţări ca România, Slovacia, Ungaria, Ucraina, Austria sau Bolivia, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, conferinţa a avut loc în perioada 4-7iulie 2022, atât în Baia Mare cât şi pe raza Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ. Scopul conferinţei a fost de a oferi o platformă eficientă pentru un schimb de informaţii în domeniul managementului durabil al carnivorelor mari şi al identificării şi protejării coridoarelor ecologice în Carpaţi şi, astfel, de a sintetiza rezultatele şi lecţiile învăţate în cadrul proiectului "Graniţe deschise pentru fauna sălbatică în Carpaţi" şi nu numai.

Conectivitatea ecologică este o condiţie esenţială pentru supravieţuirea multor specii, atât pentru animale, cât şi pentru plante. În prezent, fragmentarea peisajului pune limite semnificative în deplasarea speciilor de faună sălbatică şi ameninţă astfel existenţa lor. Construirea reţelelor ecologice este principalul instrument de menţinere a conectivităţii ecologice deoarece doar în judeţul Maramureş s-a identificat o suprafaţă de aproximativ 7000 ha, parte din reţeaua de coridoare ecologice din România, Ucraina, Slovacia şi Ungaria.

De asemenea s-a vizita o poiana din fondul forestier administrat de OS Strambu Baiut unde s-au realizat lucrări de refacere şi îmbunătăţire a suprafeţelor destinate hranei faunei sălbatice din zona coridoarelor ecologice. Participanţii la conferinţă au putut observa succesul acţiunilor întreprinse în cadrul acestor demersuri care contribuie la îmbunătăţirea funcţionalităţii coridoarelor ecologice, având rolul de a optimiza mozaicul de habitate ce servesc ca şi adăpost şi oferă condiţii de hrană naturala diversificata pentru specii din fauna sălbatică, în special pentru carnivorele mari, ca specii umbrelă şi contribuie la reducerea conflictului animale sălbatice-om.

"Graniţe deschise pentru fauna sălbatică din Carpaţi" a început pe 1 octombrie 2019 şi este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Slovacia-Romania - Ucraina ENI 2014-2020, pe o perioadă de 34 de luni. WWF-România - Filiala Maramureş, împreună cu partenerii de proiect din Ucraina (Organizaţia RakhivEcoTur), Ungaria (Parcul Naţional Aggtelek) şi Slovacia (SOS BirdLife) contribuie la protecţia biodiversităţii din Ecoregiunea Carpatică prin îmbunătăţirea conectivităţii între habitate dar şi menţinerea funcţiilor şi serviciilor furnizate de ecosisteme, suport al unei dezvoltări durabile, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb