X-TRADE BROKERS Euro, la cea mai mare valoare pe anul în curs

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 septembrie 2009

Indicele dolarului, care măsoară valoarea monedei americane faţă de un coş format din şase monede importante la nivel mondial, inclusiv euro, lira şi yenul, a atins minimul, la finalul săptămânii trecute, după şase zile de scădere continuă, se arată într-un comunicat al X-Trade Brokers.

Dolarul înregistrează astfel cea mai lungă depreciere din martie 2009, în timp ce moneda europeană atinge cea mai mare cotaţie din ultimele nouă luni: 1,4635 dolari fiind maximul zilei de vineri, 11 septembrie, la închidere cursul fiind de 1,4582 dolari pentru un euro. În ceea ce priveşte lira sterlină, aceasta a urcat, raportat la dolar, la valoarea maximă din această lună: 1,6668 dolari, trecând printr-un maxim de 1,6740 dolari.

Dolarul şi-a adâncit pierderea şi în faţa Yenului japonez, ajungând la un curs de 90, 63 dolari pentru 1 Yen - cea mai redusă valoare din ultimele 6 luni.

"Euro s-a apreciat în raport cu dolarul ca o consecinţă imediată a evoluţiei din ultima perioadă a principalelor economii din Zona Euro", este de părere Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers. Domnia sa a mai adăugat: "De exemplu, producţia industrială a Italiei a înregistrat în iulie o creştere peste valoarea prognozată, iar exporturile Germaniei au crescut în aceeaşi perioadă cu 2,3 procente faţă de luna iunie. Îmbunătăţirea multor indicatori economici ai ţărilor din Zona Euro au permis monedei europene să urce până la un maxim al ultimelor 9 luni".

Semnalele pozitive date de economia Marii Britanii au determinat în ultima lună consolidarea avantajului lirei sterline în faţa dolarului american. La începutul săptămânii trecute, tranzacţiile s-au deschis cu 1,6328 dolari pentru 1 liră, pentru ca vineri, pe 11 septembrie, moneda britanică să urce până la un maxim de 1,6740 dolari.

Domnul Safta a explicat: "Lira s-a apreciat, pentru a doua săptămână consecutiv, pe de o parte datorită trendului general de depreciere a dolarului american faţă de majoritatea monedelor importante ale lumii, iar pe de altă parte din raţiuni fundamentale, în luna august, Marea Britanie înregistrând o creştere a preţurilor de producţie de 0,2 % faţă de luna iulie. Sunt aşteptate în continuare semnale pozitive ale economiei britanice, iar acest fapt e foarte probabil să stimuleze investiţiile în instrumente financiare bazate pe liră ".

Pe 11 septembrie, Yenul japonez a înregistrat o apreciere semnificativă, atingând un curs de 90,63 USD. "Moneda celei de-a doua economii a lumii şi-a consolidat avantajul nu doar în raport cu dolarul, ci şi faţă de majoritarea monedelor internaţionale, după ce Japonia a consemnat o creştere economică de 0,9 % încă din al doilea trimes­tru al anului, comparativ cu perioada precedentă, iar exporturile au crescut în aceeaşi perioadă cu 6,3%", a mai precizat Victor Safta.

Analiştii de la X-Trade Brokers atrag atenţia asupra posibilităţii de înscriere a monedei americane pe o pantă descendentă şi în perioada următoare. "Este posibilă o continuare a deprecierii dolarului american faţă de principalele monede - euro, liră, yen - ca urmare a redresării economice a statelor din Zona Euro şi Asia, într-un ritm mai alert decât SUA", a conchis Victor Safta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb