Xiaomi lansează un nou raport ESG

F.D.
Companii / 10 mai

Xiaomi lansează un nou raport ESG

Xiaomi a dezvăluit cel de-al şaselea raport privind integrarea principiilor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în activităţile companiei. Documentul descrie progresele pe care Xiaomi şi filialele sale le-au făcut în domeniul implementării, gestionării şi strategiei ESG în 2023, conform unui comunicat de presă al companiei.

Tehnologia pentru o viaţă mai bună

Sub misiunea de a permite "tuturor să se bucure de o viaţă mai bună prin tehnologie inovatoare", Xiaomi îşi confirmă dedicarea de a face tehnologia accesibilă şi incluzivă pentru toţi. În 2023, o inovaţie în acest sens a inclus ochelarii cu identificare AI, prezentaţi de inginerii Xiaomi în cadrul celei de-a patra competiţii tehnologice Hackathon a Grupului. Cu tehnologia de detectare a sunetului ambiental şi tehnologia inteligentă de interacţiune prin gesturi, aceşti ochelari îi ajută pe utilizatorii cu dizabilităţi să îşi desfăşoare eficient viaţa de zi cu zi.

Mai mult, numeroase funcţii de accesibilitate au fost încorporate în noul sistem de operare al companiei, Xiaomi HyperOS. Acestea includ recunoaşterea sunetului ambiental, feedbackul haptic şi un asistent de apelare AI, subliniind angajamentul Xiaomi faţă de tehnologia incluzivă şi accesibilă.

HyperOS serveşte ca un sistem de operare unificat, conceput pentru a se integra perfect cu ecosistemul inteligent "Human x Car x Home" şi îşi propune să ofere o securitate mai mare, să favorizeze o conectivitate eficientă între numeroasele dispozitive şi să optimizeze performanţa fiecărui dispozitiv în parte.

În acelaşi timp, compania a lucrat la îmbunătăţirea proceselor sale inteligente de fabricaţie, considerate un mijloc pentru o utilizare mai eficientă a resurselor şi reducerea deşeurilor. Această mişcare strategică a facilitat progrese ulterioare în sectoare emergente precum robotica, vehiculele electrice inteligente şi fabricile automatizate, reflectând dedicarea Xiaomi faţă de inovaţie tehnologică şi sustenabilitate.

Filosofia zero emisii de carbon

Adoptând o filosofie zero emisii de carbon, Xiaomi prioritizează practicile cu emisii reduse de carbon în toate operaţiunile sale şi oferă sprijin furnizorilor pentru a adopta măsuri prietenoase cu clima. Angajamentul companiei faţă de neutralitatea carbonului este evidenţiat odată cu introducerea primului său White Paper privind acţiunea climatică la COP28 din Dubai, în iarna anului 2023, care a prezentat filosofia şi abordarea faţă de zero emisii de carbon. Pe parcursul anului, compania şi-a anunţat angajamentul pentru electricitate 100% regenerabilă în operaţiunile sale până în anul 2035 şi neutralitate a carbonului plus 100% energie regenerabilă în propriile operaţiuni până în anul 2040.

De asemenea, serviciul său de trade-in a fost actualizat pe anumite pieţe europene, inclusiv Spania, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia şi Polonia, ducând mai departe angajamentul faţă de practicile sustenabile şi consumul responsabil.

Ca recunoaştere a progreselor sale în materie de sustenabilitate în 2023, Xiaomi a primit o certificare Gold de la Alianţa pentru gestionarea apei, făcând din Xiaomi Science and Technology Campus prima clădire comercială din lume care aplică la o astfel de certificare.

Mai mult, la începutul acestei săptămâni, de Ziua Pământului (22 aprilie 2024), dedicarea Xiaomi pentru minimizarea deşeurilor şi protecţia mediului a fost prezentată în anunţul unui parteneriat cu organizaţia Professional Association of Diving Instructors (PADI). Printr-o serie de activităţi online şi offline captivante, inclusiv curăţarea plăjilor în anumite părţi din Asia de Sud-Est pe 27 aprilie alături de fanii Xiaomi şi crearea de produse ediţie limitată Xiaomi şi PADI realizate din plase de pescuit reciclate, Xiaomi îşi propune să crească gradul de conştientizare a conservării marine şi să inspire acţiunea colectivă.

Succes comun pentru parteneri

Xiaomi se angajează nu numai la creşterea şi bunăstarea propriilor angajaţi, ci şi la asigurarea transparenţei pe întregul său lanţ de aprovizionare, contribuind în acelaşi timp la societate şi la comunitatea globală.

Prin eforturi concertate de a crea un mediu de lucru confortabil, Xiaomi a câştigat un loc pe lista Forbes a celor mai buni angajatori din lume în 2023, clasându-se printre primii 3 din lista Universum a celor mai atractivi angajatori din China şi a fost recunoscută de Forbes China drept cel mai bun angajator din China în ceea ce priveşte practicile inovatoare ale anului.

Cu o concentrare fermă pe cercetare şi dezvoltare, Xiaomi promovează activ implicarea angajaţilor săi în proiecte inovatoare de cercetare, prin intermediul Fundaţiei Xiaomi. De remarcat sunt colaborările cu peste 150 de universităţi şi colegii care au dus la inovaţii revoluţionare precum Xiaomi AIoT Box, ce prezintă abilitatea companiei de a integra perfect hardware şi software pentru a simula diverse scenarii prin aplicaţia Mijia.

Pe lângă dezvoltarea talentului intern, de o importanţă principală este asigurarea funcţionalităţii şi sustenabilităţii lanţului de aprovizionare. În acest sens, compania a introdus un cadru de gestionare a riscurilor pentru a identifica şi gestiona riscurile ESG. Prin utilizarea unor mijloace precum audituri la faţa locului şi chestionare de evaluare şi prin colaborarea strânsă cu furnizorii săi, Xiaomi urmăreşte să obţină o înţelegere completă a potenţialelor probleme, pentru ca măsurile necesare să poată fi luate în concordanţă. De asemenea, există un mecanism strict de evaluare pentru furnizorii noi, iar conformitatea ESG rămâne o prioritate de top în acest proces.

Dincolo de protejarea lanţului de aprovizionare, Xiaomi îşi extinde impactul asupra societăţii prin eforturi filantropice. Pe parcursul anului, Fundaţia Xiaomi a facilitat numeroase donaţii pentru ajutor în caz de dezastre naturale şi iniţiative de asistenţă socială, subliniind angajamentul companiei faţă de responsabilitatea socială corporativă.

Guvernanţă şi conformitate

Între timp, Xiaomi Group a continuat să ridice standardul sistemului său de management ESG, cu o convingere fermă că este un pilon cheie în sănătatea şi dezvoltarea companiei. În acest scop, consiliul de administraţie este informat periodic despre progresele înregistrate în acest domeniu. În recunoaşterea eforturilor sale din 2023, Xiaomi a primit mai multe premii şi distincţii, inclusiv Best ESG în sectorul Tehnologie Hardware de către Institutional Investor şi Compania ESG de urmărit de către Bloomberg Green.

Mai mult, angajamentul ferm al companiei faţă de egalitate şi diversitate a culminat cu numirea primei sale directoare în consiliu, în ianuarie 2024, o piatră de hotar care evidenţiază abordarea progresistă a Xiaomi faţă de incluziune.

De asemenea, consolidându-şi dedicarea faţă de inovare şi protecţia proprietăţii intelectuale, Xiaomi a încheiat perioada de raportare 2023 cu peste 37.000 de brevete obţinute la nivel global, un testament al focusului pe dezvoltarea tehnologiilor de cel mai înalt nivel şi al respectului pentru drepturile de proprietate intelectuală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb