Yemen: Noi raiduri aeriene nocturne împotriva unor obiective militare rebele

Elena Deacu
Internaţional / 30 martie 2015

Avioanele coaliţiei arabe au lansat o nouă serie de raiduri nocturne în Yemen împotriva unor obiective militare rebele la Sanaa, precum şi la est de capitală şi în vestul ţării, au indicat luni localnici, citaţi de AFP.

Este cea de-a cincea noapte consecutivă de raiduri ale coaliţiei, condusă de Arabia Saudită, împotriva rebelilor şiiţi, susţinuţi de Iran, care au preluat controlul asupra capitalei şi a unor largi zone din Yemen. Potrivit Agerpres, un corespondent al AFP a relatat că zgomotul de la survolul avioanelor s-a putut auzi între orele locale 21.00 (duminică) şi 05.30 (luni) la Sanaa.

Coaliţia de zece ţări arabe a fost formată la cererea preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, pus în mare dificultate săptămâna trecută în sud de către rebelii şiiţi, numiţi Houthi, şi aliatul lor, fostul preşedinte Ali Abdallah Saleh.

Potrivit unor locuitori din Sanaa, au fost vizate în cursul nopţii trecute poziţii deţinute de către rebeli şi soldaţi ai Gărzii Republicane (pro-Saleh) în Jebelal-Hahdeine, care domină palatul prezidenţial. Unii martori au afirmat că, la intrarea dinspre sud în Sanaa, a fost vizată şi o tabără a Gărzii Republicane, rămasă fidelă lui Saleh. În împrejurimile Marib, la 140 de km est de Sanaa, au fost bombardate radare şi baterii de rachete sol-aer, au indicat surse ale administraţiei locale.

În vestul Yemenului, o tabără a apărării antiaeriene a fost vizată în oraşul Hodeida, precum şi mai multe poziţii militare din Mokha, o localitate portuară situată mai la sud, conform declaraţiilor unor locuitori.

Obiectivul coaliţiei arabe, care a fost aprobat duminică la summitul arab de la Sharm el-Sheikh (Egipt), este de a-i determina pe rebeli să depună armele şi să se retragă din oraşele şi teritoriile cucerite.

Din Riad, purtătorul de cuvânt saudit al coaliţiei a afirmat duminică seara că ''operaţiunile împotriva miliţienilor şiiţi se vor intensifica în următoarele zile''. ''Nu va mai fi nici un loc sigur'', a avertizat generalul Ahmed Assiri, referindu-se la Houthi şi la partizanii ex-preşedintelui Saleh.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb