"Zapp", cumpărat de "Cosmote" pentru 207 milioane de euro

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 2 iulie 2009

Operatorul de telefonie mobilă "Cosmote Grup" a semnat, marţi, în Bucureşti, acordul de achiziţie a "Telemobil SA", operatorul reţelei "Zapp" în ţara noastră. Suma pentru achiziţia acţiunilor "Zapp" este estimată la aproximativ 61 milioane de euro, iar "Cosmote" va prelua, în acelaşi timp, şi datoriile şi obligaţiile "Zapp", estimate la aproximativ 146 de milioane de euro, dintre care majoritatea vi­zează extinderea reţelelor 3G şi CDMA (n.r. Code Division Multiple Access - tehnologie de bandă largă). Suma totală la care este evaluată această achiziţie se ridică, astfel, la circa 207 milioane de euro.

"Suntem mulţumiţi că am încheiat negocierile cu "Cosmote Grup" privind vânzarea "Zapp" România şi aşteptăm finalizarea cu succes a tranzacţiei", a declarat domnul Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul "Saudi Oger". Domnia sa a continuat, spunând că "această tranzacţie vine după o perioadă de investiţii în infrastructura companiei, timp în care Zapp a efectuat lucrări majore de extindere a ariei de acoperire şi a lansat noi servicii. "Zapp" România a înregistrat progrese importante în dezvoltarea reţelelor 3G şi EV-DO (n.r. Evolution, Data Only - soluţie de conectare wireless la internet de bandă largă), iar acum are o acoperire de peste 70% din populaţia României în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor de date mobile de mare viteză. Adăugarea serviciilor de internet mobil de mare viteză de la "Zapp" la portofoliul de servicii oferite de "Cos­mote" va fi foarte avantajoasă pentru ambele companii şi pentru clienţii lor", a mai spus reprezentantul Grupului "Saudi Oger".

În urma semnării acordului de cumpărare a acţiunilor, domnul Michael Tsamaz, CEO "Cosmote", a declarat că "tranzacţia marchează o nouă etapă de creştere şi extindere a bazei de utilizatori pentru "Cosmote" România, având în vedere că licenţele 3G şi CDMA, precum şi infrastructura permit companiei să ofere cele mai competitive servicii de date şi voce din România". În opinia acestuia, "activând pe una dintre cele mai competitive pieţe din Europa şi, în numai trei ani şi jumătate de la lansare, parcursul "Cosmote" România este dovada că această companie poate utiliza la maxim beneficiile acestei noi investiţii", a conchis domnia sa.

Potrivit reprezentanţilor celor două companii, finalizarea vânzării se supune îndeplinirii unor condiţii şi obligaţii specifice tranzacţiilor de acest fel, incluzând acordul autorităţilor din domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb