Zeci de străzi şi gospodării, inundate în municipiul Galaţi după o ploaie torenţială

Ana Felea
Miscellanea / 24 iunie 2021

Zeci de străzi şi gospodării, inundate în municipiul Galaţi după o ploaie torenţială

A turnat cu găleata timp de aproape o oră. S-au înregistrat 80 de litri de precipitaţii pe metul pătrat. O cantitate suficent de mare cât să facă prăpăd în aproape tot municipiul Galaţi. În câte minute, zeci de străzi şi gospodării, dar şi un hotel de pe Faleza Dunării au fost inundate.

Totul s-a întâmplat aseara, după o ploaie torenţială. Sistemul de canalizare al municipiului nu a mai făcut faţă, iar oamenii disperaţi că apa le-a ajuns în locuinţe au cerut ajutorul pompierilor. Nu mai puţin de 200 de apeluri au fost înregistrate în mai puţin de două ore.

Prefectura Galaţi a transmis: "În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul municipiului Galaţi, în data de 23.06.2021, între orele 19.00 - 20.40, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au fost primite peste 200 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în mai multe zone. În perioada menţionată, la nivelul municipiului Galaţi au fost ploi semnificative cantitativ, respectiv 79,6l/mp, fiind inundate peste 30 de străzi şi 135 de gospodării (curţi şi grădini). Totodată, o casă a fost avariată, iar alte 6 case şi un subsol au fost inundate".

Pentru gestionarea evenimentelor, echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei cu 7 autospeciale, 9 motopompe transportabile şi 2 motopompe de mare capacitate, cu un debit de 1,3 mc/minut.

De asemenea, cele 3 pompe de la Staţia 13 Iunie, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră, au rămas pornite până la evacuarea apei din toate zonele afectate.

"La 112 au fost raportate patru autoturisme avariate din cauza copacilor căzuţi. Două localităţi - Fântânele şi Smârdan - sunt fără energie electrică, fiind afectaţi 1.850 de consumatori. Acolo au intervenit mai multe echipaje de la Electrica", se arată în informarea Prefecturii Galaţi.

De asemenea, Primăria municipiului Galaţi a informat în această dimineaţă că s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a analiza efectele fenomenelor meteo extreme de seara trecută şi pentru a decide măsurile care se impun în continuare.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi a anunţat: "S-au înregistrat până în acest moment circa 70 de sesizări privind căderi de copaci sau crengi mari şi 30 de sesizări privind accidente de teren. Echipele Apă Canal, Ecosal şi Gospodărire Urbană au acţionat pe parcursul nopţii şi acţionează în continuare la capacitate maximă pentru înlăturarea efectelor ploii, vântului puternic şi a grindinei.În municipiul Galaţi, s-au înregistrat în aproximativ o oră 80 de litri de precipitaţii pe metrul pătrat. Au fost inundate circa 30 de străzi şi 140 de gospodării. Având în vedere debitul mare al Dunării, apa acumulată în Valea oraşului a putut fi evacuată prin pompare, în circa două ore, cu cele trei pompe de mare capacitate totalizând 15.000 mc/h".

Din ordinul prefectului judeţului Galaţi, domnul Gabriel Aurelian Panaitescu, Centrul Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei a rămas activ. De asemenea, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, este activată Gruparea Operativă şi se menţine ridicată capacitatea operaţională, cu personal din tura liberă, pe toată perioada supusă avertizărilor meteorologice de Cod Portocaliu şi Cod Roşu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E normal, face parte din programul de guvernare Catzu.

    La fel cum șobolanii și mizeria se identifica cu Clotilde. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb