Zelenski îndeamnă aliaţii Ucrainei să pună capăt lipsei "artificiale" de arme

S.B.
Internaţional / 17 februarie

Zelenski îndeamnă aliaţii Ucrainei să pună capăt lipsei "artificiale" de arme

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat sâmbătă pe aliaţii Ucrainei să pună capăt la ceea ce el a caracterizat drept o lipsă "artificială" de arme, care întăreşte poziţia forţelor preşedintelui rus Vladimir Putin pe câmpul de luptă, informează news.ro.

Adresându-se Conferinţei de Securitate de la Munchen, din sudul Germaniei, unde a fost ovaţionat în picioare, Zelenskiy şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul arătat de ţările occidentale, îndemnându-le la mai mult.

El a vorbit într-un moment critic despre invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, aflată acum aproape la al treilea an, cu trupele sale forţate să se retragă din oraşul devastat Avdiivka, din estul ţării.

Ucraina se confruntă cu o lipsă acută de muniţie, iar ajutorul militar al SUA a fost amânat de luni de zile în Congres.

"Din păcate, menţinerea Ucrainei într-un deficit artificial de arme, în special cu deficit de artilerie şi capacităţi cu rază lungă, îi permite lui Putin să se adapteze la intensitatea actuală a războiului. Această autoslăbire a democraţiei în timp subminează hotărârea noastră comună", a spus el.

"Nu întrebaţi Ucraina când se va termina războiul. Întrebaţi-vă, de ce Putin mai poate continua?" a adăugat Zelenski.

El a spus că trimiterea de pachete suplimentare de arme şi apărare aeriană în Ucraina este cel mai important lucru pe care aliaţii săi l-ar putea face chiar acum.

Mai devreme, în cadrul aceleiaşi conferinţe, cancelarul german Olaf Scholz a ocolit întrebările dacă să ofere Kievului rachete Taurus cu rază lungă de acţiune.

"Dacă artileria dumneavoastră (raza de acţiune) este de 20 km, dar a Rusiei este de 40 km, există răspunsul dumneavoastră", a spus Zelenski.

Conferinţa de securitate de la Munchen a fost zguduită vineri de vestea morţii criticului Kremlinului Alexei Navalnîi într-o închisoare rusă.

Zelenski a spus că este imposibil să-l vedem pe Putin drept liderul legitim al Rusiei după moartea lui Navalnîi.

"Putin ucide pe oricine vrea, fie că este un lider al opoziţiei sau oricine i se pare o ţintă", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat anterior că reacţia liderilor occidentali la moartea lui Navalnîi este inacceptabilă şi "absolut turbată".

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Bravul erou Zele a fost iar ovaționat în picioare.

    Ave Imperator, morituri te salutant!

    În traducere în limba ucraineană :) este Slavă împărate, te salută cei ce se duc la moarte. 

    1. Ave "Caesar Kunicov"! morituri te salutant!:-)

      Îl ovationezi pe Zele că ți-a acordat cetățenia promisă in Zeleland și titlul de apt combatant Brave Heart Trolache :)

    Nimic nou sub soare .Etapizarea politico-militara si mediatica a conflictului din Ucraina este mai mult decit evidenta si scopul final este ne acum tot mai clar chiar daca va tot zic asta de ani buni .Germania si Japonia se pot acum inarma si nuclear la fel ca si intreaga Europa ce devine o forta militara echipata cu armament de ultima generatie .Surprizele abia acum incep sa vina .Anticipati forta de reactie a Germaniei ce poate indentifica cu echipamente pozitionate terestru ,aerian si naval simultan intr-o singura locatie peste 1000 de tinte si care are posibilitatea simultana de raspuns indiferent cit de sofisticate sunt aceste arme .Indiferent ce rachete ai si cit de multe sunt Germania si SUA le pot lovi aproape instantaneu .

    zelenski sa inteleaga ca fiecare european plateste pt ucraina din buzunar prin inflatie. asa ca mucles, mai mult nu se poate. si asa suntem prajiti de vai si amar. si sa se gandeasca la faptul asta, ca nu putem la infinit 350 de milioane de oameni sa saracim pentru epopeea fara sfarsit ucraina. la negocieri salvati ce se poate salva, si salut. nu ambitii si blabla uri ca nimeni n-are posibilitatea sa finateze forever un razboi. doar dati apa la moara la extrema dreapta cu taraganarea negocierilor.

    1. inflatia e din cauza de printare de bani, marire masa monetara ca sa se finateze deficite. deficite covid , si acum scuza zilei e ucraina. ca sa fie clar. cu cat o lalaim mai mult cu atat ne indreptam spre istoria anilor 70, la fel printare de bani pt finantare deficite inclusiv pt razboiul din vietnam. rezultatul 10 ani de inflatie, cu 4 recesiuni succesive, din care ultima cu 10% somaj. deci ucraina sa inteleaga ca e o limita, sau ne ducem la naiba cu totii, spre scenariul anilor 70.

      te zbati degeaba fara rost . nu e dupa tine

    NU Ucraina e de vina ci cei ce o sponsorizeaza.Ei isi apara inependenta cu pritul vietii.Trebuiesc ajutati.Dar verifica cineva cum se cheltuiesc aceste ajutoare.Spun unii ca se ridica la nivelul cheltuielilor din timpun W 2.ATATEA CHELTUIELI PENTRU UN SINGUR RAZBOI SAU PENTRU INFRANGEREA RUSIEI ?Si daca Ucraina rezista si noi intram in criza?Ne va ajuta cineva?Dar deca vor pierde si ei si noi?Stiu,cineva va castiga oricare va fi deznodamantul ,Voi banuiti ceva?

    1. ESTE foarte CLAR,UCRAINA este o VICTIMA a TERORISTULUI de la MOSCOVA. Insa ADEVARUL trebuie spus pana la capat. Cine a provocat acest RAZBOI,nu cumva LUMEA CIVILIZATA care i-a dat ILUZIA SALTIMBANCULUI care conduce UCRAINA ,ca TERORISTUL PUTIN o sa fie invins si asfel UCRAINA v-a fi primita in UE si NATO.? SALTIMBANCUL,a crezut ca UCRAINA v-a fi o SCENA de TEATRU in care el,o sa fie NAPOLEON si iata ca TARA lui este DEVASTATA iar populatia UCRAINEI este DECIMATA de BEZMETICUL de la KREMLIN,iar cei care iau promis ca TARA lui o sa fie sprijinita sa il invinga pe TERORIST,au abandonat lupta si si-au dat seama ca TERORISTUL este NEBUN,trimite la MOARTE sute de mii de militari RUSI,iar cei care au crezut ca il pot invinge ,sau TREZIT cu TARILE lor intr-o mare RECESIUNE care a DECLANSAT o MARE DISPERARE a cetatenilor din TARILE lor si au INCURAJAT FORTELE ANTIDEMOCRATE din TARILE lor sa castige teren,asa demult incat iata ca in MAJORITATEA TARILOR EUROPENE,PRO RUSII,sunt pe cale sa castige alegerile. Intreb. Daca RUSII vor simti ca pierd RAZBOIUL si la conducerea ar veni un DESCREIERAT ca MEDVEDEV,asupra OMENIRII v-a veni VORTEXUL POLAR,intrucat NEBUNUL,anunta mereu ca daca acest lucru se v-a intampla,el,v-a da BOMBA ATOMICA.Si iata ca cei care conduc lumea libera,deja se joaca cu focu,iar cetatenii lor,devin tot mai saraci si tot mai REVOLTATI. Dale doamne TUTUROR MINTEA ce de pe URMA, astfel ca CIVILIZATIA UMANA sa nu DISPARA.!

    Omul D-nei Nuland de 5 miliarde $,spune texte de scenariu scris "stiti unde",

    si noi europenii platim ca fraierii acest conflict rusnac,

    care NU NE ADUCE NICI UN PROFIT 

    1. Nu te mai screme degeaba

      Te doare ,tare "adevarul",

      sau numai vorbesti "necivilizat" 

    Nici 50000 miliarde nu i ajung si asta pt simplu motiv ca NU mai are cine manui armamentul. Zelensky se teme sa mai recruteze de teama ca va fi rasturnat de la putere, iar oamenii de rand vor o solutie de incetate a razboiului!

    Care a fost pedeapsa aplicata celor care au furat din banii dați de UE +sua ptr înarmate?

    Numai destituirea? 

    Du-te ba băiatule pe drumul tau și lasa-ne cu terorismul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb