Zelenski: "Săptămâna viitoare vor fi multe evenimente diferite care vor consolida cu siguranţă apărarea Ucrainei"

S.B.
Internaţional / 24 iulie 2023

Zelenski: "Săptămâna viitoare vor fi multe evenimente diferite care vor consolida cu siguranţă apărarea Ucrainei"

Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit duminică seara despre atacul asupra Odesei şi le-a spus concetăţenilor că săptămâna viitoare vor fi multe evenimente diferite care vor consolida apărarea Ucrainei, inclusiv o reuniune a nou înfiinţatului Consiliul NATO-Ucraina, care va avea loc miercuri, informează news.ro.

"Am început deja să ne pregătim pentru săptămâna viitoare. Vor fi multe evenimente diferite care vor consolida cu siguranţă apărarea Ucrainei. Îi mulţumesc secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru că a convocat cu promptitudine prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina. De fapt, imediat după conversaţia noastră de ieri, am convenit asupra datei - reuniunea va avea loc miercurea aceasta. O pregătim pentru a fi semnificativă", a spus Zelenski în discursul său video nocturn.

El a anunţat, de asemenea, că partenerii Ucrainei pregătesc noi pachete de sprijin, care vor conţine "tot ceea ce aduce mai aproape înfrângerea teroriştilor ruşi": mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina, mai multă artilerie, mai multe arme cu rază lungă de acţiune, a detaliat preşedintele.

"Reţeta pentru a pune capăt războiului este evidentă: totul depinde de unitatea şi determinarea tuturor celor care preţuiesc libertatea, cultura şi viaţa. Mulţumim tuturor celor care ajută Ucraina! Le mulţumesc tuturor celor din Ucraina cărora le pasă de vecinii lor", a punctat Zelenski.

El a menţinat atacul care a avut loc în cursul nopţii la Odesa, precizând au fost trase 19 rachete de tipuri diferite - "absolut intenţionat, pentru a le face mai greu de doborât şi pentru a provoca mai multe distrugeri", a punctat preşedintele. Racheta care a lovit altarul Catedralei "Schimbarea la faţă" din Odesa a fost un X-22, adică o rachetă antinavă, a arătat Zelenski.

Atacul din cursul nopţii de la Odesa s-a soldat cu un mort şi 20 de răniţi, inclusiv patru copii cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani.

"Aş dori să le mulţumesc celor din lume care au condamnat deja această ultimă manifestare a răului rusesc. Nu putem permite ca oamenii din întreaga lume să se obişnuiască cu atacurile teroriste", a subliniat liderul de la Kiev.

El a spus că "ţinta tuturor acestor rachete nu sunt doar oraşele, satele sau oamenii. Ţinta lor este umanitatea şi bazele întregii noastre culturi europene", a arătat Zelenski. Catedrala "Schimbarea la faţă", una dintre cele mai valoroase din Ucraina, a fost jefuită şi distrusă de bolşevici în 1936, dar a fost restaurată în Ucraina independentă, a reamintit Zelenski.

De asemenea, el a spus că în atacul de duminică aproape 50 de clădiri din Odesa au fost avariate, dintre care 25 erau monumente arhitecturale, aflate în centrul istoric, care face parte din patrimoniului mondial şi se află sub protecţia UNESCO.

În atac a fost avariată şi clădirea Consulatului grec, după ce cu doar trei zile în urmă, Consulatul chinez fusese avariat într-un alt atac de acest tip.

"Evident, toate acestea reprezintă o ameninţare globală: distrugerea oraşelor, distrugerea culturii, distrugerea porturilor care sunt fundamentale pentru securitatea alimentară a lumii. Nu a existat niciodată un terorist care să fi reuşit să învingă lumea şi nici aceşti nebuni de la Kremlin nu vor reuşi", a spus Zelenski. "Va exista o Catedrală a Schimbării la faţă în Odesa. Cu siguranţă vom restabili totul", a promis Zelenski, care a mulţumit în context premierului Italiei, Giorigia Meloni, parlamentului italian şi întregii societăţi italiene pentru promisiunea lor de a ajuta la restaurarea monumentelor istorice din Ucraina.

"Principalul lucru este că, în ciuda oricăror încercări de a ne rupe ţara şi poporul nostru, ştim clar că noi, Ucraina, avem un viitor, deoarece apărăm cultura şi umanitatea. Rusia, pe de altă parte, aduce un singur lucru mai aproape cu teroarea sa - dezmembrarea istoriei", a conchis Zelenski.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Resursele colosale pompate în regimul de la Kiev, furnizarea de arme occidentale,

    tancuri, artilerie, vehicule blindate și rachete, precum și desfășurarea a mii de mercenari 

    și consilieri străini, folosiți cel mai activ în încercările de a străpunge frontul , nu ajută.

    Marea contraofinsiva cu 1 500 000 de soldati promisa se pare ca este un mare esec. 

    vor consolida poligonul numit Ucraina!

    mare cataclism asupra acestei bogate tari a fost acesta conducere ...! 

    Ucraina nu va mai reveni niciodata in orizontul apropiat acolo unde a fost! 

    in loc sa evite razboiul cu toata taria,a devenit poligonul mondial pt tot ce inseamna arme 

    ,pacat ca niste conducatori slabii incurajati de niste mosnegi care le dau arme cu duiumul au transformat acea tara intr-un iad,si cum au bubuit la Reni si Ismail diverse lucruri in port,suntem si noi tot mai aproape ,dar avem o umbrela de securitate

    Dormi linistiti,nato vegheaza pt tine! 

    1. Sigur veghează...

    Chestiunea Catedralei din Odesa este dubioasa.

    Reuters a intrebat separat pe preoti si acestia au spus: 

    "The cathedral's archdeacon, Andriy Palchuk, told Reuters the missile strike had started a fire which only affected one corner of the cathedral containing non-historic religious artefacts for purchase by worshippers." 

     

    Dar Reuters apoi reda contextul acestei catedrale. 

    "The cathedral that was hit on Sunday is of the Moscow-linked Ukrainian Orthodox Church (UOC), Ukraine's second-largest Church.  

    Ukraine has accused the UOC of maintaining links to the pro-invasion Russian Orthodox Church, which used to be its parent church but with which the UOC says it broke ties in May last year following the Russian invasion." 

     

    In traducere, preotul catedralei spune ca atacul a produs un incendiu doar intr-un colt in care nu existau articole religioase ci se vindeau suveniruri. Catedrala apartine bisericii ortodoxe care inca mentine legaturi cu biserica ortodoxa si rusa si a fost acuzata de regimul neonazist si ultranationalist de la Kiev ca sprijina fortele militare rusesti. 

    Poate nu avem indicii sa suspectam un atac deliberat al ucraniilor asupra catedralei, ci doar unul accidental, provocat de o racheta antiaeriana care si-a pierdut tinta catre care fusese lansata. 

    1. sigur e eroarea antiaerienei ucrainiene,daca o lovea o racheta antinava catedrala,ramanea un crater de cativa metrii,nu mai ramanea nici un zid in picioare,dar na,trebuie sa ne informam din surse autorizate de parteneri pentru a fi total dezinformati!

    ZELE,un proroc la curțile domnești

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb