Zelenski: "Trebuie să punem capăt războiului cât mai repede posibil"

F.D.
Internaţional / 23 iulie

Zelenski: "Trebuie să punem capăt războiului cât mai repede posibil"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a primit marţi la Kiev pe secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolín, în faţa căruia a subliniat necesitatea de a pune capăt cât mai repede războiului provocat de invazia rusă în Ucraina, relatează Agerpres.

"Cred că toţi înţelegem că trebuie să punem capăt războiului cât mai repede posibil, desigur, pentru a nu fi pierdute şi mai multe vieţi omeneşti", a spus Zelenski în timpul întâlnirii cu trimisul Papei Francisc, întâlnire din timpul căreia preşedintele ucrainean a postat imagini video pe reţelele de socializare.

Zelenski i-a mulţumit cardinalului Pietro Parolín pentru participarea sa la prima ediţie a reuniunii denumite de Kiev "summit pentru pace", o conferinţă internaţională care a reunit la jumătatea lunii iunie în Elveţia circa o sută de state şi organizaţii internaţionale şi care a abordat condiţiile în care Ucraina ar accepta încheierea unei păci cu Rusia, care nu a fost invitată la conferinţă.

Cardinalul Pietro Parolín a sosit la Kiev în ceea ce Vaticanul numeşte o "călătorie pentru pace". El a participat duminică la un serviciu religios în oraşul Berihov, la circa 180 de kilometri sud-vest de Kiev, unde s-a rugat pentru pace în Ucraina.

Vaticanul a pledat încă de la începutul războiului pentru o încetare a focului care să conducă la o pace negociată, poziţie criticată de mulţi ucraineni, care l-au acuzat pe Papa Francisc că este echidistant în raport cu agresorul şi cu ţara lor agresată. Ucraina şi Vaticanul au colaborat totuşi în acest timp în iniţiative umanitare comune, precum cele privind repatrierea minorilor ucraineni deportaţi din teritoriile ocupate de Rusia.

Dar cum nu vin veşti bune de pe front, unde armata ucraineană continuă să piardă teren în faţa celei ruse, fără însă ca aceasta din urmă să reuşească vreun progres notabil, Kievul şi-a schimbat discursul în ultimele săptămâni şi preşedintele Zelenski a început să sugereze că ar fi momentul să fie căutată o înţelegere cu Rusia.

El a anunţat astfel săptămâna trecută că Ucraina pregăteşte o foaie de parcurs care să fie prezentată Rusiei la un nou summit în continuarea celui care a avut loc în Elveţia şi care să se desfăşoare către sfârşitul anului. Dar Moscova a reacţionat sceptic faţă de această iniţiativă a lui Zelenski, în care vede mai degrabă o nouă încercare a acestuia de a obţine sprijin internaţional pentru propunerile sale de încheiere a conflictului.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. fa pace, nu vorbi cu trebuie sa. normal ca asta trebuie. putin are si el presiuni mari din ruZZia sa incheie razboiul. deja da 22.000 de euro la fraieri care sa mearga sa moara pe front. bonus de inscriere. semn ca nu prea mai gaseste carne de tun. deci va face o pace.

    rusii tuna si fulgera contra Kamala, deci il asteptau pe Trump, sa faca pacea. e momentul acum, n-are rost sa mai moara oameni de nici o parte. 

    1. ZELENSKI,simte RASUFLAREA de GHEATA in CEAFA a cetatenilor UCRAINIENI,care sunt dispusi sa faca PACE cu RUSIA,chiar daca UCRAINA v-a ceda TERITORIILE ocupate de RUSI. Daca ZELE doreste PACE,trebuie sa vina la BUCURESTI si sa OBTINA APROBAREA EXALTATULUI RADU TUDOR,cel care este ZEUL RAZBOIULUI. Nici nu au aterizat bine cele doua STRATOSFERE la KOGALNICEANU si ZEUL RAZBOIULUI de la CNNul romanesc a decretat ca gata PUTIN este invins.Daca privim, FUMUL lasat pe cer de cele doua STATOSFERE,ne dam seam ca PLANETA nu este POLUATA de zona ECOMOMICA ci de RAZBOAIE si SUTELE de mii de AVIOANE care POLUEAZA PLANETA. PUTIN,este NEBUN,insa ZELE intra in categoria asazisului ZIARICI,CEAUSESCU.Bravo ba ALIENATILOR.!

    E simplu sa faci pace: pui mana pe telefon, il suni pe Putin, ii zici ca acceoti conditiile lui si pacea e gata. Si de data asta, te tii de cuvant!

    Pai cum asa ??

    Marea Contraofensiva cu toate super armele+banii  

    a 32 de tari NATO ,nu se repata ?? 

    atunci de ce a fost sacrificat Ucraina ??

    scuze de intrebarea incorecta, politic si economic  

    1. Ukraina a primit doar armele casate ale NATO... Daca primea dotările curente din NATO... Nu se apropia Rusia la mai puțin de 200km de granita...

    Prostia si rautatea slavilor e fara limite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb