Zelenski: "Ucraina va produce un milion de drone în 2024"

F.D.
Internaţional / 20 decembrie 2023

Zelenski: "Ucraina va produce un milion de drone în 2024"

Ucraina va produce "un milion de drone" pentru armata sa în 2024, a anunţat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, în contextul în care aceste aparate au un rol crucial în războiul împotriva Rusiei, relatează AFP.

"Vom produce un milion de drone anul viitor", a declarat el în cadrul conferinţei sale de presă anuale. Potrivit unor oficiali ucraineni, forţele ucrainene au nevoie de 100.000 până la 120.000 de drone de diferite tipuri pe lună pentru a face faţă armatei ruse.

Preşedintele ucrainean a respins, de asemenea, orice posibilitate de negocieri cu o Rusie "arogantă", în pofida dificultăţilor armatei ucrainene pe front şi a presiunii crescute din partea trupelor Moscovei.

El a avertizat că "nimeni" nu poate anticipa data încheierii războiului cu Rusia, dând asigurări totodată, în pofida semnelor de scădere a sprijinului occidental, că Statele Unite nu vor "trăda" Ucraina.

Liderul ucrainean a susţinut o conferinţă de presă pentru a face bilanţul unui an dificil, marcat de dezamăgirea survenită în urma unei contraofensive majore, urmată de diminuarea sprijinului occidental şi presiunea crescută a Rusiei pe front.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Intre timp Statul Colorado ii pune piedica, cu fenta si nu ii mai permite lui Trump sa candideze in Alegerile din 2024 invocind „clauza de insurectie ! ceea ce il da jos de pe „mirtoaga” si pe Trump ce tocmai il facu nonsalant pe Orban de Ungaria „ turcitul”iar daca J.R.Biden se retrage guvernatorul de California va cistiga „la pas” Presedintia . .Nici rusii si nici ucrainienii nu pot trece in contraofensiva .Ce ar insemna o contraofensiva ? Ar insemna nevoia imediata, ce tine de aparitia unei o forte militare ce ar trebui sa cuprinda cel putin un milion si cinci sute de mii de de soldati ,intinsi strategic pe cei 1200 de km de granita ,inarmati cu tehnologie de ultima ora, cu noi sisteme de bruiaj si cu sisteme de lovire in adincime de ordinul miilor .Ar fi nevoie de cel putin 1000 de tancuri impreuna cu toate echipamentele militare imediat necesare de la deminare la rachete ce pot distruge, in prealabil, fortele inamice aflate in transee si cele ce distrug caile de acces si depozitele de tot felul .In paralel este nevoie de avioanele F16 dotate la un nivel tehnologic de ultima generatie de ordinul sutelor si de o infanterie bine instruita si echipata .Doar atunci putem vedea vrei forma de ofensiva .Pentru Rusia este aproape o imposibilitate , urmare a sactiunilor ,sa isi refata toate stocurile de inalta tehnologie militara si nici nu poate pierde miloane de soldati in lupta .O contraofensiva devine mare purtatoare de moarte .Un milion de morti nu pot if acceptati de societatea rusa mai ales ca nu exista o miza acceptabila pentru asa ceva .Un razboi intre frati dubleaza mortii .Greu de crezut ca nu va aparea un moment zero .

    in loc de f16, merge si cu drone ieftine! milionul asta e pentru contraofensiva de primavara-vara-toamna sau pentru entertainment?

    1. Pai fac drone in functie de numarul de mujici…recolta de “floarea soarelui” e importanta:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb