ZEROHEDGE: Politicile monetare actuale oferă un climat propice apariţiei bulelor speculative

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 noiembrie 2021

Politicile monetare actuale oferă un climat propice apariţiei bulelor speculative

Indicii burselor din Statele Unite au încheiat săptămâna trecută la noi recoduri istorice, în condiţiile în care, economia americană a creat peste jumătate de million de locuri de muncă în luna octombrie, conform datelor publicate de Departamentul Muncii din SUA. În weekend, a apărut informaţia conform căreia China a exportat mult mai mult decât prognozau economiştii, ceea ce sugerează că cererea de bunuri şi servicii din întreaga lume este robustă. Iar majoritatea economiilor globului sunt pe cale să aibă, anul viitor, ritmuri de creştere cu mult tendinţele obişnuite, se arată într-un articol publicat ieri de Zero Hedge, semnat de Van Ram, CFA, comentator şi analist la Bloomberg.

Cu toate acestea, cine se uită la randamentele cheie din cea mai mare parte a ţărilor dezvoltate ar putea crede că economia globală este într-o situaţie dificilă. Iar băncile centrale tot cumpără obligaţiuni, demers ce ar trebui să susţină economiile, se menţionează în material.

"Nu este nicio îndoială că politica monetară este mult prea relaxată în raport cu faza în care se află cele mai multe economii de piaţă dezvoltate, generând dezechilibre în pieţele financiare şi oferind un climat propice pentru apariţia bulelor speculative", susţine autorul.

Conform acestuia, băncile centrale sunt defazate şi par să fie aşa de bunăvoie, fapt ce s-a simţit recent când Banca Angliei, după săptămâni întregi de avertizări cu privire la pericolele unei inflaţii galopante, a menţinut neschimbată rata de dobândă de politică monetară la minimul istoric.

"Ni s-a spus că ridicarea ratelor nu va produce mai mult gaz sau mai mulţi semiconductori - ceea ce înseamnă că băncile centrale nu se pot lupta cu problemele din lanţurile de aprovizionare", spune Van Ram, adăugând: "Dar cum se face că atunci când economia este lovită de o pandemie şi oamenii sunt reticenţi să călătorească şi să umple camerele de hotel, băncile centrale consideră că este convenabil să reducă ratele? Pot ratele reduse ale dobânzilor sau, mai rău, achiziţiile de obligaţiuni ale băncilor centrale, să rezolve vreuna dintre aceste probleme?".

În opinia sa, marea lecţie ce se poate desprinde de aici pentru traderi este că autorităţile monetare vin imediat cu scuze pentru scăderea ratelor de dobândă, dar vor fi întotdeauna reticente să le crească la fel de rapid, pur şi simplu pentru că este convenabil, din punct de vedere politic.

"Până la urmă, nimeni nu a fost acuzat pentru menţinerea ratelor la un nivel redus în mod artificial", spune Van Ram, care conchide: "Dar, din păcate, asta înseamnă că pieţele financiare sunt destinate să meargă dintr-o bulă în alta".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb