ZIARUL BURSA

13 iulie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Ultimul asalt la Moscova: Franţa - Croaţia

CM RUSIA Ultimul asalt la Moscova: Franţa - Croaţia

Dan NicolaieSport / 13 iulie 2018

Dan Nicolaie

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal se termină cu o reprezentaţie de gală, duelul dintre Franţa şi Croaţia. Franţa, echipa cu cel mai valoros lot de la turneul final a confirmat aşteptările, Croaţia reprezintă marea surpriză a competiţiei.

Francezii vin după o pauză de 20 de ani, pentru croaţi este o premieră. Teoretic Franţa este marea favorită, practic este greu de anticipat evoluţia croaţilor, care au demonstrat o uluitoare putere de luptă, reuşind să reziste la trei partide consecutive cu prelungiri. Dacă vor reuşi să se refacă într-un timp atât de scurt, meciul se joacă, dacă nu, Franţa nu poate să piardă.

Fript cu o altă finală, selecţionerul Didier Deschamps nu concepe să nu câştige de această dată: "Este un lucru excepţional.

Adrian Vascu

BURSA CONSTRUCŢIILOR "Proiectul de la Cluj"

Adrian VascuCompanii / 13 iulie 2018

Ce înseamnă de fapt "Proiectul de la Cluj" 

Este singurul studiu din România care este bazat pe date reale înregistrate în contractele de vânzare-cumpărare din Cluj-Napoca.

NATO intră în cursa înarmărilor

NATO intră în cursa înarmărilor

George MarinescuInternaţional / 13 iulie 2018

Summitul alianţei militare nord-atlantice s-a încheiat la Bruxelles cu o concluzie amară: prin negocierile din cele două zile, s-a dat, practic, semnalul intrării organizaţiei în cursa înarmărilor demarată, de partea cealaltă, de Rusia şi Coreea de Nord.

Acuzaţii fără temei

"CONDAMNATUL STRIGĂ HOŢII!" Acuzaţii fără temei

GEORGE MARINESCUPolitică / 13 iulie 2018

Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis a devenit singura temă politică pe care o vântură Liviu Dragnea, şeful PSD. Orice discuţie cu partenerii de coaliţie de la ALDE, orice dezbatere publică, orice intervenţie televizată şi orice declaraţie de presă a liderului social-democrat din ultimele săptămâni se referă la o eventuală declanşare a procedurii de suspendare a lui Iohannis din funcţia de preşedinte al României.

România, în cifrele statisticienilor

România, în cifrele statisticienilor

George MarinescuMacroeconomie / 13 iulie 2018

Institutul Naţional de Statistică a publicat, în urmă cu două zile, lucrarea "România - în cifre". Publicaţia, care momentan este disponibilă doar în limba engleză, oferă o radiografie amplă a ţării noastre pentru anul 2017, majoritatea cifrelor fiind valabile până la începutul lui septembrie 2018, aşa cum este consemnat în lucrarea respectivă.

Contemporaneitate şi umanitate

Contemporaneitate şi umanitate

Marius TiţaInvestiţii Personale / 13 iulie 2018

Marius Tiţa

Când se apropie vara, casele de licitaţii de artă lasă oferta tip muzeu în seama numitei instituţii şi redes-coperă contemporanii, unii tocmai buni de muzeu, alţii care nu o să ajungă niciodată acolo, decât cu bilet de intrare. M-am emoţionat când am văzut licitaţia de artă contemporană şi postbelică, inclusiv post "războiul rece", post "războiul din Golf" sau post tot felul de alte războaie recente, dată fiind vârsta unora dintre autorii prezenţi în prestigioasa vânzare. Mi-era o sete de absolut, să văd şi eu cum se naşte un luceafăr, o glorie a artei care are să vină, să-mi bag şi eu puţinii bănuţi într-un artist des-pre care se va vorbi în viitor. Şi, odată cu el, şi de mine. Ar fi o reluare a procesului prin care au trecut avangardiştii acum un secol, când arta lor a fost apreciată de nişte înaintevăzători insulari dintr-un ocean de inerţie.

Frecţii cu "apă sfinţită" la un picior de lemn

Cornel CodiţăEditorial / 13 iulie 2018

Cornel Codiţă

Prima reacţie a "Soarelui" în jurul căruia se învîrt planetele şi sateliţii politicii din România, omul care trăieşte doar pentru ca să ne convingă, în orice minută, că viaţa noastră, nu doar cea politică, cu tot şi cu toate ale ei, depinde de ceea ce crede şi de ceea ce face "El", nu şi-a lăsat deloc răgaz să se bucure de marea victorie a "scoaterii din dispozitiv" a simbolului asupririi psd-iste, Codruţa Kövesi. Nici nu se uscase bine cerneala pe decretul prezidenţial al des-căunării, că Întîi Stătătorul PSD-ului s-a şi grăbit la televizor, de unde ne-a anunţat, cu un chip întunecat-încrîncenat, că suspendarea Preşedintelui Iohannis nu este cîtuşi de puţin un subiect ofilit, că el este viu şi zglobiu, nu de alta, dar motive sunt din belşug, crede dumnealui, iar "Partidul" fierbe şi nu poate fi lăsat fără satisfacţie.

Noi investiţii derulate în portul Constanţa

Noi investiţii derulate în portul Constanţa

Dan NEDELCUCompanii / 13 iulie 2018

CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a semnat contractele pentru realizarea proiectului de investiţie "Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari (Dana 80)" şi a emis ordinele de începere a lucrărilor, după cum a declarat Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al companiei, într-o conferinţă de presă de prezentare a stadiului proiectelor de investiţii, din fonduri proprii, fonduri de la buget şi fonduri europene, derulate de compania constănţeană.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulajul cade sub media anului

BVB Rulajul cade sub media anului

A.M.Piaţa de Capital / 13 iulie 2018

BET-BK, singurul indice în scădere 

Volumul de tranzacţionare înregistrat, în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, a fost de 16,19 milioane de lei, atât sub cel din şedinţa anterioară, de 64 milioane de lei, cât şi sub valoarea...

Şeful DIICOT va fi numit săptămâna viitoare

G.M.Politică / 13 iulie 2018

Subiectul fierbinte al numirii unor noi şefi la DIICOT şi la DNA a fost atins de preşedintele Klaus Iohannis la conferinţa de presă pe care a susţinut-o la încheierea summitului NATO care a avut loc la Bruxelles.

"Piloţii Ryanair" din Irlanda, în grevă

"Piloţii Ryanair" din Irlanda, în grevă

Internaţional / 13 iulie 2018

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anulat, ieri, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, după ce discuţiile cu sindicatele privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă s-au încheiat fără vreun acord, iar 27%...

Dezastru benefic pentru arheologie

Miscellanea / 13 iulie 2018

Nu toate dezastrele au urmări exclusiv negative. Vestigii ale unui templu dedicat lui Tlaloc, zeul ploii la azteci, au fost descoperite în piramida Teopanzolco din statul Morelos, în urma cutremurului din 19 septembrie 2017 (7,1 Richter) care a...

A crescut consumul de energie electrică

INS: A crescut consumul de energie electrică

M.G.Macroeconomie / 13 iulie 2018

Într-un studiu întocmit de Institutul Naţional de Statistică se arată că, deşi în primele cinci ale anului 2018 au crescut resursele de energie primară cu 3,8%, au scăzut cu 0,2% resursele de energie electrică, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a...

The last assault in Moscow: France - Croatia

Russia World Cup The last assault in Moscow: France - Croatia

Dan Nicolaie (translated by Cosmin Ghidovean)English Section / 13 iulie 2018

The final tournament of the World Football Cup will end with a gala representation, the duel between Croatia and France. France, the with the most expensive players in the tournament, has met the expectations, Croatia is the biggest surprise the...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo