Frecţii cu "apă sfinţită" la un picior de lemn

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 13 iulie 2018

Cornel Codiţă

Prima reacţie a "Soarelui" în jurul căruia se învîrt planetele şi sateliţii politicii din România, omul care trăieşte doar pentru ca să ne convingă, în orice minută, că viaţa noastră, nu doar cea politică, cu tot şi cu toate ale ei, depinde de ceea ce crede şi de ceea ce face "El", nu şi-a lăsat deloc răgaz să se bucure de marea victorie a "scoaterii din dispozitiv" a simbolului asupririi psd-iste, Codruţa Kövesi. Nici nu se uscase bine cerneala pe decretul prezidenţial al des-căunării, că Întîi Stătătorul PSD-ului s-a şi grăbit la televizor, de unde ne-a anunţat, cu un chip întunecat-încrîncenat, că suspendarea Preşedintelui Iohannis nu este cîtuşi de puţin un subiect ofilit, că el este viu şi zglobiu, nu de alta, dar motive sunt din belşug, crede dumnealui, iar "Partidul" fierbe şi nu poate fi lăsat fără satisfacţie. Domnul Iohannis, ne-a "reamintit" "Marele Lider Politic" (MLP), a călcat în picioare Constituţia în mai multe rînduri, doar în ultimele cîteva luni, a pus piedici cît a putut activităţii prodigioase şi pline de rezultate fabuloase a Guvernului PSD, s-a pus pe picioarele dindărăt şi a frînat cît a putut activitatea sacră a Parlamentului, care nu mai pridideşte să umple poporul României de binefacerile aldo-pesedismului, a ameninţat public şi direct chiar pe Primul Ministru care, desigur, este un pic mai puţin sacru decît Parlamentul şi conducătorii săi, dar este totuşi... sacru şi el... în felul lui... aşa blondă cum este ea! Ba, pe dea-supra, a incitat populaţia la zaveră şi încălcarea "ordinii constituţionale", a participat direct şi personal la proteste neautorizate şi supărător de spontane, îndreptate împotriva "Măriei Sale Puterea PSD". Asta, ca să nu mai vorbim despre faptul că s-a moşmondit atîta cu semnarea decretului de revocare a şefei de la DNA, încît a reuşit din plin să lase impresia că vrea să îşi bată joc şi de cealaltă autoritate sacrosantă, mai deunăzi rataşată şi ea idealurilor pesediste, Curtea Constituţională, chiar dacă în cele din urmă, "de frica suspendării", a făcut ceea ce trebuia să facă! Concluzia politică este una, numai una şi nu poate fi alta decît aceas-ta: Preşedintele Iohannis este al naibii de suspendabil, iar PSD-ul, un partid hrănit din fragedă pruncie cu laptele pur al realismului politic, dedicat trup şi suflet înaltelor sale idealuri, nu doar nu are cum să excludă ipoteza suspendării, dar declară cît se poate de răspicat: drumul în această direcţie rămîne larg deschis!

Acum, dacă te întorci, fie şi numai dintr-o parte, nu cu toată faţa, la realitatea politică din România, bagi de seamă... dar ce spun eu... îţi sare în ochi imediat faptul că "suspendarea preşedintelui" este un cal mort... mă rog, o mîrţoagă răpciugoasă, care nu are nici o şansă să mănînce jar de pe tava MLP şi să se preschimbe într-un bidiviu înaripat care să-l ducă pe Harap Alb pe tronul de la Cotroceni. Cu fata Împăratului Roşu... nu ştiu cum rămîne, dar oricum acesta este un subiect care cade mult dincolo de hotarul preocupărilor noastre politice... cititorii doritori de amănunte picante sunt rugaţi să citească rubrica "Glossy-Gossip", în traducere liberă "Bîrfe din Piaţă", pe care jurnalul nos-tru... urmează să o inventeze... într-unul dintre viitorii săi posibili!!!

De unde se naşte întrebarea inevitabilă: de ce ţine MLP să facă un subiect politic din ceva ce nu are nici un viitor, iar dacă are, nu este deloc un viitor prea luminos pentru PSD şi pentru ambiţiile sale prezidenţiale? Întrebarea are patru rezolvări care cad în limitele rezonabile ale "judecăţilor apriori sintetice" cum ar fi spus Kant, dacă l-ar fi interesat cîtuşi de puţin politica... ceea ce nu este cazul!!!

Atît îl duce capul, atîta face! Asta crede MLP că trebuie făcut, să ţină PSD-ul, Alde, Opoziţia şi Cotrocenii în menghina întrebării "Îl suspendă sau nu îl suspendă", de unde ar mai putea stoarce ceva profit, nu doar pentru ridicarea pe soclu a statuii personale, ci şi pentru a ţine în priză electoratul total captiv al PSD-ului care trebuie să răspundă cît mai bine la comenzi în marea confruntare din anul care vine.

MLP face ceea ce "sforarii" care-l ţin de iţe îl pun să facă! Un nou mandat Iohannis la Cotroceni nu este chiar "soluţia ideală" în anumite orizonturi geo-politice care au în vizor controlul asupra României. Procesul demolării ar putea fi început din vreme, iar dacă el se poate realiza folosindu-te de "mîna/votul poporului"... nu-i aşa?... cu atît mai bine!

MLP are un plan! Iar, planul acesta este menit să-l ajute pe viitorul candidat să ajungă la Cotroceni. Care candidat? Ei... vedeţi... tocmai asta-i întrebarea. Firea... nu-i chiar din clanul Teleorman... iar visul MLP de a se întrupa el însuşi în splendoarea cotroceneană a prezidenţiabilităţii sale este rău de tot periclitat de blestematele alea de dosare cu condamnări. Manevra ar putea fi utilă pentru candidatura lui Tăriceanu şi cu un glonţ ar împuşca doi iepuri: în faţa partidului ar putea să zică... eu nu l-am vrut pe Tăriceanu... dar dacă a trebuit să-l punem interimar la Cotroceni, iaca... poporul s-a obişnuit cu el şi o să-l voteze ca pe-al nostru... asta e! Pe de alte parte, Tăriceanu ar mînca grăunţe din palma MLP... vorba lui Caţavencu "de... n-ai ce face... mîna care îţi dă mandatul"!!!

MLP are un plan... secret! Se apucă de suspendarea lui Iohannis ca să îi asigure traseul deja bătătorit de T. Băsescu: noi îl suspendăm şi poporul îl pune la loc, după care îl alege cu entuziasm pentru încă un mandat, ca să îl scape pe erou din ghearele răuvoitorilor săi!

În rest, cum spuneam... frecţii la un picior de lemn! Dacă nu credeţi că "apa sfinţită" ajută, atunci cu Carmol, Hapciu, R6 sau ce mai doriţi dumneavoastră!

Opinia Cititorului ( 5 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. R2 readuce la viata piciorul de lemn, mort in absolut toate cazurile!

     

    ... pentru ca unuii "are un plan" ... pentru ca altii au batut apa in piua v'o cateva luni ... pentru ca "planul" ii numa bun de acoperit cu scandaluri ... pentru ca doi se bat si al treilea castiga ... pentru ca asta inseamna trei ... pentru ca cei trei muschetari erau patru ... si, ignorant de profesie, a continuat povestea ...

    Inca 2-3 luni trebuie sa o lalaiasca asa dupa care vine inghetul si nu se mai poate turna ciment cu Fe (din Romania doar ca profitul pleaca pe alte meleaguri) la un pod de Cfr sau autostrada ca-n palma (pardon hartie).

    Donaldinio fiorosul ne spune ca Dragnealaul ne creste taxele cu 2% ca trebuie sa ne inarmam cu Miguri de 50 de ani de ale lor si alte prospaturi 6x6. Multinationalele dau Pibalaul dar nu vor sa plateasca OZN-uri. Dupa succesul Moscovei cu balonul a venit... 

    Totul face parte din Marele Plan, schitat cu ani in urma de strategii Hrebenciuc, vestitul sobolan roz, si Sova, vestitul ministru al Marilor Proiecte, devoalat de stenogramele facute publice de Statul paralel. Sa ne reamintim ca-i instructiv si... distractiv.

    “Stenograme le convorbirilor dintre Dan Sova si Viorel Hrebenciuc din Ordonanta DNA arata cum cei doi lideri PSD cautau solutii pentru dezincriminarea faptelor de coruptie prin eliminarea unui articol din legea 78/2000.... 

    Din zbuciumul luptelor interne de partid s-a nascut o noua stea, ce vorbesc stea cind, atirnind deasupra noastra, este de-a dreptul soare!, Dragnea a ajuns MLP. Daca privim asupra evolutiei politice a acestui individ constatam nu fara surprindere situatii si posturi dintre cele mai neasteptate. Il vedem intr-o poza, mai de tinerete, alaturi de nimeni altul decit… Soros. La o comemorare a victimelor comunismului, la Memorialul din Sighetu Marmatiei, un batrin si hitru teleormanean...

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb