ZIARUL BURSA

06 octombrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Nuclearelectrica şi-a programat investiţii de 2,29 miliarde lei şi vrea să atragă finanţare inclusiv din piaţa de capital

PÂNĂ ÎN 2025 Nuclearelectrica şi-a programat investiţii de 2,29 miliarde lei şi vrea să atragă finanţare inclusiv din piaţa de capital

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 6 octombrie 2020

(Interviu cu Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica) 

"Energia nucleară vine cu avantaje imposibil de ignorat sau de diminuat şi poate avea un efect reversibil asupra încălzirii globale"

"Scopul nostru este să rămânem până la sfârşitul anului aliniaţi cu rezultatele bugetate"

"Prin producerea de Cobalt 60 în reactoarele de la Cernavodă, SNN are potenţialul să devină un pion important în asigurarea furnizării de Co-60 în interiorul UE"

Reporter: Cum s-a adaptat compania la noul context economic, provocat de pandemia de Covid-19?

Cosmin Ghiţă: În prezent suntem total adaptaţi. Sigur că sunt multe schimbări faţă de modul de lucru din 2019, însă acestea sunt o necesitate pentru a menţine atât sănătatea oamenilor, cât şi continuitatea activităţilor. Avem implementate planuri, proceduri, măsuri care să asigure această continuitate şi care să evite la maximum posibil îmbolnăvirea colegilor mei.

Europa nu ţine pasul cu SUA şi Asia în privinţa IPO-urilor

Europa nu ţine pasul cu SUA şi Asia în privinţa IPO-urilor

V.R.Internaţional / 6 octombrie 2020

Refinitiv: Ofertele publice iniţiale lansate la nivel global au atras 122 de miliarde de dolari în primele nouă luni din 2020  

Fondurile obţinute de companiile europene care s-au listat anul acesta au scăzut cu 33% în primele trei trimestre, la cel mai redus nivel de după 2012

Sumele obţinute de companiile europene care s-au listat anul acesta au scăzut cu o treime (-33%) în primele nouă luni din 2020, timp în care, în Asia şi Statele Unite, o mulţime de companii de tehnologie au beneficiat de pe urma crizei generate de pandemia de Covid-19, atrăgând fonduri importante, anunţă Reuters, citând datele Refinitiv.

Comerţul cu amănuntul a pus frână în august pe fondul persistenţei crizei sanitare

Comerţul cu amănuntul a pus frână în august pe fondul persistenţei crizei sanitare

Mihai GongoroiMacroeconomie / 6 octombrie 2020

Volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul, barometrul pentru consumul privat (principala componentă a PIB), a scăzut cu un ritm lunar de 1,6% în august, după trei luni consecutive de creştere ce aproape anulaseră impactul crizei Covid-19, arată datele publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cifrele indică cumpătare din partea consumatorilor în contextul persistenţei crizei sanitare în luna august, după o revenire puternică a încrederii consumatorilor în primele luni post-lockdown.

Marian Oprişan, şeful PSD Vrancea, care nu a dorit să demisioneze după pierderea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Consiliul Politic Naţional a decis, ieri, schimbarea lui Oprişan din funcţia de şef al PSD Vrancea, interimatul fiind preluat de actualul preşedinte al social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

ALEGERI LOCALE: Contestaţii la Bucureşti, schimbări din funcţii la vârful PSD

George MarinescuPolitică / 6 octombrie 2020

Nicuşor Dan a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei, iar USRPLUS, PNL şi PMP au împreună 34 de consilieri generali faţă de numai cei 21 ai PSD. Acestea sunt rezultatele finale ale alegerilor locale desfăşurate în Capitală, confirmate aseară de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) după ce s-a încheiat numărarea voturilor, şi înregistrarea lor în sistemul electronic.

Drumul spre Bucureşti trece prin Islanda

BARAJ EURO 2020 Drumul spre Bucureşti trece prin Islanda

Dan NicolaieSport / 6 octombrie 2020

Echipa naţională de fotbal poate face în această săptămână primul pas spre Euro 2020, care ar fi trebuit să înceapă în urmă cu 5 luni, dacă nu ar fi existat pandemia. Criza sanitară a împins turneul final în 2021 şi a mutilat sportul la nivel mondial, dar turneul poartă acelaşi nume: Euro 2020. Spectatorii lipsesc din tribune, fotbaliştii sunt testaţi săptămânal, iar fiecare meci stă sub semnul întrebării până în ultima clipă. Tricolorii vor întâlni, joi, în deplasare, Islanda în semifinala barajului de calificare la Euro 2020. În condiţiile date, nu poate fi vorba de o favorită în acest meci, terenul propriu reprezentând, teoretic, un plus pentru islandezi.

"Trendul ascendent al pieţei de gaze naturale a continuat, în trimestrul al treilea"

LA BRM "Trendul ascendent al pieţei de gaze naturale a continuat, în trimestrul al treilea"

Mihai GongoroiMaterii Prime / 6 octombrie 2020

Volumul tranzacţiilor încheiate pe platformele spot şi forward ale BMR în trimestrul al treilea a fost mult peste volumele cumulate ale primelor şase luni BRM: Gazul cumpărat din piaţa locală a ajuns în septembrie mai ieftin decât cel cumpărat la hub-ul de la Viena "Condiţia de bază pentru evoluţia normală şi corectă a pieţei de gaze naturale este limitarea intervenţiilor din partea autorităţilor" 

Trendul ascendent al pieţei de gaze naturale, pe care oficialii Bursei Române de Mărfuri (BRM) îl anticipau odată cu dispariţia prevederilor "nefericite" ale OUG114, a continuat în trimestrul al treilea, cu evoluţii pozitive pentru cantităţile tranzacţionate şi preţurile realizate, se arată într-un raport al BRM, remis ieri Redacţiei. Raportul Bursei de Mărfuri arată că volumul tranzacţiilor încheiate pe platformele spot şi forward ale BRM la sfârşitul lunii septembrie a depăşit 36TWh, mult peste volumele cumulate ale primelor două trimestre ale lui 2020 şi mult peste cele stabilite prin Gas Release Program (GRP). Specialiştii BRM mai notează că dinamica pozitivă a volumelor se datorează liberalizării şi creşterii maturităţii pieţei, iar nu în ultimul rând aceştia mai scot în evidenţă şi reducerea preţurilor la gaze în septembrie sub preţul gazelor ce pot fi achiziţionate de la hub-ul din Viena.

Şi dacă bancherii centrali promovează ştiri false despre efectele tiparniţei?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 6 octombrie 2020

Călin Rechea

Cum rezultatele politicilor monetare neconvenţionale încă se mai lasă aşteptate, măcar pentru a oferi o speranţă pentru redresarea economică, se pare că bancherii centrali au descoperit o cale mai "simplă" pentru acoperirea acestor "deficienţe", ajutaţi fiind şi de educaţia financiară deficitară a cetăţenilor şi a celorlalte autorităţi ale statului.

De ce se fură în alegeri? Pentru că se poate!

Cătălin AvramescuEditorial / 6 octombrie 2020

Cătălin Avramescu

Alegeri cu scandal. Iarăşi. A câta oară? După 1989, nu a fost rând de alegeri fără acuzaţii credibile de fraudă electorală. Dar nu îmi amintesc nici un scrutin unde să se fi petrecut ceva asemănător cu ceea ce vedem, de mai bine de o săptămână, pe ecranele televizoarelor. Nici măcar acum nu s-au dat rezultatele oficiale pentru unele primării.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Declin pentru indici, în prima zi a săptămânii

BVB Declin pentru indici, în prima zi a săptămânii

A. I.Piaţa de Capital / 6 octombrie 2020

Lichiditate de 24 milioane lei, puţin peste o treime din media zilnică a anului Corecţie ex-dividend de 9,74%, pentru acţiunile SIF Transilvania 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi, în prima şedinţă de...

PSD se pregăteşte de alegerile parlamentare

G.M.Politică / 6 octombrie 2020

Social-democraţii nu fac un scop din amânarea alegerilor parlamentare stabilite de Guvern pentru 6 decembrie. Membrii Consiliului Politic Naţional al PSD au decis, ieri, că nu vor face demersuri parlamentare pentru amânarea datei alegerilor...

MACRO NEWSLETTER 6 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 6 Octombrie 2020

Macroeconomie / 6 octombrie 2020

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut peste aşteptări în septembrie 2020, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 80,4 de la 74,1 în luna precedentă. Indicele situaţiei curente a crescut până la 87,8...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo