ZIARUL BURSA

15 octombrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Aşa arăta o brutărie în timpurile bune - fără ambalarea pâinii, fără mască şi mănuşi pentru vânzătoare şi fără mască obligatorie pentru cumpărător. Pandemia a schimbat această nepăsare faţă de măsurile stricte de igienă.

SCANDAL ÎN SECTORUL PÂINII Fără ambalaj sau fără Covid?

Emilia OlescuCompanii / 15 octombrie 2020

Fără ambalaj sau fără CO­VID? Aceasta a fost întrebarea care a dominat, ieri, dezbaterea online organizată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe marginea proiectului de Or­din ce prevede reglementarea vânzării pâinii în vrac.

PURTĂTOR DE CUVÂNT, FĂRĂ CUVÂNT ASF - prima zi, credibilitate de 100%

MAKEPiaţa de Capital / 15 octombrie 2020

MAKE

Am cerut ieri Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) o copie după documentul ASF SI/DRA nr. 2690.1/18.06.2019, întocmind solicitarea strict în conformitate cu Modelul din ANEXA nr. 4 a NORMELOR METODOLOGICE din 7 februarie 2002 de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aşa cum m-a învăţat comentariul unui cititor, la articolul link: "Ziarul BURSA a făcut Plângere prealabilă contra Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF)"/BURSA / 14 octombrie.

ASF, privatizările şi amantele, subiecte de contre politice în Parlament

ASF, privatizările şi amantele, subiecte de contre politice în Parlament

Mihai GongoroiPolitică / 15 octombrie 2020

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), privatizările din trecut şi cele plănuite de PNL, alături de pilele şi amantele din instituţii publice şi companii de stat, au fost subiectele "de interes" dezbătute ieri în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor. Îmbătaţi de aerul campaniei electorale, reprezentanţii grupurilor politice s-au întrecut în discursuri populiste.

Un război comercial ar fi dăunător atât pentru economiile europene cât şi pentru cele americane, deşi UE va pierde mai mult dacă se vor impune tarife exporturilor sale către Statele Unite.

SINTEZĂ CNBC: Pieţele şi perspectivele economice europene vor fi afectate, indiferent de rezultatul alegerilor din SUA

A.I.Macroeconomie / 15 octombrie 2020

Posibilitatea ca alegerile să fie contestate este subestimată de către pieţe, consideră Steen Jakobsen de la Saxo Bak Dacă Trump este reales, planează temeri că este posibil să înceapă un război comercial cu Europa 

Următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite contează nu numai pentru poporul american şi economia ţării, rezultatul votului din noiembrie urmând să aibă un impact semnificativ şi peste Atlantic, se arată într-un articol publicat ieri de CNBC.

Donald Trump

Trump, preferat de investitorii pe burse pentru fotoliul prezidenţial din SUA

A.V.Internaţional / 15 octombrie 2020

Un sondaj Investing.com arată că 65% dintre investitori spun că o administraţie Trump ar fi mai bună pentru piaţa bursieră americană şi numai 16% consideră că o preşedinţie Biden ar fi benefică acestui sector În schimb, sondajele care cuprind toate categoriile de alegători îl dau pierzător pe republicanul Donald Trump 

O proporţie de 53% dintre investitorii americani chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat de Investing.com consideră că, dacă piaţa bursieră din Statele Unite va avea o evoluţie bună până în ziua alegerilor programate să aibă loc în SUA luna viitoare, actualul preşedinte Donald Trump va câştiga un nou mandat. Totodată, majoritatea investitorilor se pronunţă în favoarea actualului lider de la Casa Albă, afirmând că pieţei îi va fi mai bine cu Trump în fruntea SUA decât cu contracandidatul său în cursa electorală, democratul Joe Biden.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

MIHAI GONGOROIPolitică / 15 octombrie 2020

Guvernul a aprobat, ieri, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, începând de astăzi, 15 octombrie. Este a cincea oară când starea de alertă se prelungeşte, după...

Drept la replică

Ing. Nistor DuvalMiscellanea / 15 octombrie 2020

Ca urmare a articolului "SEPTEMBRIE FINANCIAR/ Luna septembrie în cifre", publicat pe www.bursa.ro în data de 5.10.2020, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - I.S.C.T.R. ne-a transmis următorul drept la replică:

MACRO NEWSLETTER 15 Octombrie 2020

MACRO NEWSLETTER 15 Octombrie 2020

Macroeconomie / 15 octombrie 2020

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2020, până la 1,4%, de la 1,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Infractorii cibernetici produc pagube uriaşe

Infractorii cibernetici produc pagube uriaşe

O.D.Miscellanea / 15 octombrie 2020

Infractorii cibernetici profită din plin de pandemie şi de faptul că angajaţii tot mai multor companii şi instituţii lucrează de acasă. Criminalitatea informatică organizată va produce economiei mondiale o pagubă de aproximativ 5.200 de miliarde...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo