ZIARUL BURSA

28 septembrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Orban demisionează, dar nu tace

Orban demisionează, dar nu tace

O.D.Politică / 28 septembrie 2021

Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, a anunţat că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, aşa cum a promis imediat după Congres.

Virgil Popescu

Anchetă în Parlament privind preţurile din energie

Mihai GongoroiPolitică / 28 septembrie 2021

Virgil Popescu: "Trebuie să vedem ce facem şi după această iarnă, pentru că preţul energiei electrice se va resimţi şi după aceea" Ministrul Energiei: "Rusia face un joc politic cu preţurile gazelor pentru operaţionalizarea Nord Stream 2; de acolo vine preţul crescut al gazelor" 

Problema creşterii preţurilor din energie a fost dezbătută ferm în Comisia parlamentară de anchetă din Parlament, ministrul Energiei Virgil Popescu fiind primul "anchetat". Parlamentarii opoziţiei, în special cei de la PSD, au încercat să instrumenteze discuţia în scop politic, în timp ce ministrul Energiei a atacat, la rândul său, guvernele anterioare PSD, spunând, spre exemplu, despre OUG 114/2018, care "a fost dată de guvernul Dragnea", că a blocat investiţiile în sectorul energetic.

Ultra-maraton în Anzii Cordilieri, câştigat de un pompier botoşănean

Ultra-maraton în Anzii Cordilieri, câştigat de un pompier botoşănean

O.D.Sport / 28 septembrie 2021

Atleţii din ţara noastră, profesionişti sau amatori, se impună din ce în ce mai des în cele mai grele competiţii de alergare: ultra-maratoanele. Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 - 26 septembrie, anunţă organizatorul evenimentului, Canal Adventure.

APT: Turismul nu este un duşman al mediului

O.D.Miscellanea / 28 septembrie 2021

Reprezentanţii Alianţei Pentru Turism (APT) susţin că, în comparaţie cu alte domenii ale industriei, turismul are cel mai mic aport în creşterea nivelului de emisii de gaze cu efect de seră sau alţi poluanţi.

"Materialele naturale şi reciclate - tot mai folosite în arhitectură, decorare şi construcţie"

"Materialele naturale şi reciclate - tot mai folosite în arhitectură, decorare şi construcţie"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 28 septembrie 2021

(Interviu cu Elena Ştefănescu, arhitect, cofondator Studio Ae) 

Reporter: Cum a trecut piaţa de arhitectură prin perioada de criză?

Elena Ştefănescu: Datorită specificului activităţii, domeniile arhitecturii şi construcţiilor nu şi-au oprit activitatea nici în lockdown. Ne-am mobilizat imediat şi ne-am reorganizat munca la birou şi cea de pe şantiere.

Ursula von der Leyen a vizitat Spitalul Universitar Bucureşti, unde a avut şi conferinţa de presă, în contextul în care unitatea sanitară face parte din PNRR cu un proiect major de reabilitare şi extindere.

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN VIZITĂ LA BUCUREŞTI Şefa CE Ursula von der Leyen a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Mihai GongoroiPolitică / 28 septembrie 2021

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: "Următorul pas este obţinerea aprobării Consiliului; va dura patru săptămâni pentru a obţine unda verde şi apoi prima tranşă de bani poate fi alocată imediat" Klaus Iohannis, preşedintele României: "România nu îşi permite să rateze această şansă; este o victorie de etapă" Premierul Florin Cîţu: "Până la sfârşitul anului vom primi prefinanţarea de 3,8 miliarde euro"  

Plăţile către păgubiţii City Insurance pot fi făcute în 60 de zile, începând de ieri

DECIZIA ASF DE RETRAGERE A AUTORIZAŢIEI CITY INSURANCE - ÎN MONITORUL OFICIAL Plăţile către păgubiţii City Insurance pot fi făcute în 60 de zile, începând de ieri

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 28 septembrie 2021

Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de a retrage autorizaţia de funcţionare a City Insurance a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel încât, în termen de 60 de zile, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) poate începe plăţile pentru sumele cuvenite creditorilor de asigurări ai City Insurance, în limita a 500.000 de euro de dosar, conform Ordonanţei aprobate recent de Guvern.

Care este planul?

Cătălin AvramescuEditorial / 28 septembrie 2021

Cătălin Avramescu

Un semn că viaţa politică a decăzut în ridicol s-a petrecut în 2001. A fost momentul în care administraţia Clinton a părăsit Casa Albă. Spre aducere aminte, Bill Clinton a fost acela care a dus funcţia de Preşedinte în subsolul respectabilităţii.

Cioloş refuză în clar să intre la guvernare

Cioloş refuză în clar să intre la guvernare

O.D.Politică / 28 septembrie 2021

Discuţiile între partenerii fostei colaiţii de guvernare se anunţă extreme de dure având în vedere ultimele declaraţii ale părţilor implicate. Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, favorit în acest moment să câştige alegerile pentru postul de preşedinte al partidului, a tranşat o problemă sensibilă legată de intrarea în guvern.

BET atinge un nou maxim istoric

BVB BET atinge un nou maxim istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 septembrie 2021

Schimburi de pachete mari cu acţiuni SIF Banat-Crişana  

Prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a debutat în forţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), indicele BET, ce include cele mai lichide nouăsprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, încheind ziua în creştere cu 0,56%, la 12.510,26 puncte, un nou maxim istoric.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 28 septembrie 2021

Macroeconomie / 28 septembrie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în august 2021, până la 5,7%, de la 6%, pe fondul unei creşteri anuale de 12,1% a creditului guvernamental, după un avans de 12,4% în luna anterioară, şi a unui avans...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9488 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 28 septembrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,03 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9488 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la1.1700 dolari, în depreciere cu 0,12%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo