Orban demisionează, dar nu tace

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 28 septembrie 2021

Orban demisionează, dar nu tace

Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, a anunţat că şi-a depus la partid demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor, aşa cum a promis imediat după Congres.

Orban a avertizat că, în cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, demisia nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, şi-o va depune personal: "Am trimis la partid  demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere. Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi (n.r. ieri) mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD. Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal".

Ludovic Orban şi-a avertizat colegii dar şi adversarii politici că dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmplat la Congres, înseamnă că nu îl cunoaşte: "Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu mă cunoaşte. Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, în are au fost daţi afară din funcţii publice, de liberali din echipa lui Cîţu, zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea mebrilor PNL, după o campanie în care au fost utlizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraşţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis Congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental într-o democraţie, libertatea de a alege, dreptul de a alege liber. Mecanismele de control utilizate parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a modului de vot, cum controlează modul în care votează  delegaţii este fără precedent în democraţie. Planificiatorii aceste lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din afara şi din interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând aproape imaginea publică  PNL". Fostul lider PNL a avut "un gând" pentru urmaşul său pe linie politică, declarând că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu: " El nu înţelege că nu va mai fi prim-ministru. Sau dacă rămâne, va fi din mila PSD".

Cu toate acestea, Orban a dat asigurări că el nu va vota niciodată o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Cîţu vorbeşte despre plecarea preşedinţilor Camerei şi Senatului

Chiar dacă are pe birou demisia lui Orban, premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă azi o soluţie prin care va admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze pentru că au susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Guvernul: "Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, preşedinţii celor două camere - Camera Deputaţilor şi Senat - ar trebui să plece acasă pentru că au susţinut o procedură viciată de a a da jos Guvernul României într-o situaţie complicată. Ar fi responsabili pentru această criză. Mai mult aş vrea să văd, vom vedea mâine (n.r. azi), cum cei de la USR vor explica cum ei sunt cei care întotdeauna ne spun întotdeauna de justiţie, cum trenbuie să respectăm legile, ar fi susţinut, dacă este aşa, o procedură viciată. Aş vrea să văd acest lucu". Florin Cîţu susţine că moţiunea de cenzură a fost depusă la Parlament într-un mod neconstituţional. Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de azi cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce sa zic, o sa faca el PNL2 ca sa adune alegatori naivi si apoi face pace si se reuneste cu PNL-ul tata si mama.

    A demisionat dar nu a demisionat. I-a dat lui Catu un put option cu data de expirare ca sa mai negocieze ceva. 

    Demisia nu se depune la intamplare: se depune la institutia de unde demisionezi. Deocamdat cel mult si-a redactat-o si puncteaza electoral (desi nu vad pentru ce, alegerile s-au cam terminat). 

    1. Deci, ceea ce spui nici tie nu ti se pare valid.

      E clar o negociere la mijloc, dar nu stim miza.

      Insa deocamdata demisia nu a fost data ci doar anuntata. 

    urat decat Orban, nici Nastase sau Dragnea n-au "murit"!

    1. Nastase si-a tras un glonte in pielita gatului ca cica vezi Doamne, el mai bine se sinucide decat sa infunde puscaria, dar a a infundat-o. Ti se pare mai frumos decat in cazul lui Orban?

      Dragnea, mai simplu, a infundat puscaria. Ti se pare mai frumos decat in cazul lui Orban?

      Mai rar un comentariu atat de prostesc. 

      normal ca e mai frumos : acolo sunt fapte, la Orban e doar latrat de caine turbat!

      Mieunat

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb