ZIARUL BURSA

14 octombrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Desen de Eugen Mihăescu

Fenomen general - creşterea inflaţiei se răzbună în dobânzi

M.G.Bănci-Asigurări / 14 octombrie 2021

Băncile centrale, investitorii şi instituţiile internaţionale par să se fi trezit din visul frumos al inflaţiei tranzitorii în­tr-un veritabil coşmar inflaţionist în care presiunile de pe lanţurile de aprovizionare şi raliul continuu al preţurilor provoacă cea mai periculoasă furtună inflaţionistă din ultimele decenii.

"Creşterea dobânzii cheie nu pune, deocamdată, presiune pe piaţa noastră de capital"

ANALIŞTII: "Creşterea dobânzii cheie nu pune, deocamdată, presiune pe piaţa noastră de capital"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 octombrie 2021

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Dacă dobânda ar ajunge la 3-3,5%, cred că piaţa ar fi afectată" Aurelian Dochia: "Perspectiva creşterii cu 0,5% a dobânzii de politică monetară nu este un şoc atât de mare astfel încât să ameninţe mersul economiei" 

Perspectiva ca Banca Naţională a României (BNR) să crească dobânda de politică monetară nu este de natură să pună presiune, deocamdată, pe preţurile acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sunt de părere specialiştii consultaţi de ziarul BURSA.

"Raportul înaintat ministrului Transporturilor conţine date reale, probate de documente"

FUNCŢIONARII CORPULUI DE CONTROL: "Raportul înaintat ministrului Transporturilor conţine date reale, probate de documente"

George MarinescuAnticorupţie / 14 octombrie 2021

Informaţiile prezentate în raportul înaintat iniţial lui Cătălin Drulă, fostul ministru al transporturilor, şi ulterior lui Dan Vîlceanu, actualul ministru interimar de resort, sunt corecte, reale şi nu fac parte din categoria ştirilor false, au declarat, sub protecţia anonimatului, pentru ziarul BURSA, funcţionarii din cadrul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor.

Deutsche Bank, dată în judecată în Spania

Deutsche Bank, dată în judecată în Spania

V.R.Internaţional / 14 octombrie 2021

Un grup hotelier din Ibiza îi cere despăgubiri de 500 de milioane de euro pentru vânzare înşelătoare de instrumente derivate pe valute Conform băncii germane, acuzaţiile care i se aduc nu au temei  

Palladium Hotel Group, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din Spania, dă în judecată Deutsche Bank - cea mai mare bancă germană -, cerându-i despăgubiri de 500 de milioane de euro pentru ceea ce consideră o vânzare înşelătoare de instrumente financiare derivate pe valute, care i-a generat pierderi imense, anunţă Financial Times.

Sebastian Burduja

Proiectul pentru simplificarea impozitării investitorilor din piaţa de capital a ajuns în Parlament

A.I.Piaţa de Capital / 14 octombrie 2021

Iniţiativa vizează reţinerea la sursă a câştigurilor din tranzacţii şi impozit între 1 şi 3%, în funcţie de perioada de deţinere Deputatul Sebastian Burduja: "Nu reducem doar fiscalitatea, ci stimulăm şi investiţiile pe termen mediu şi lung" 

Impozitarea celor care investesc la bursă este posibil să fie redusă, iar interacţiunea directă a investitorilor cu ANAF eliminată, conform unui proiect de lege dedicat pieţei de capital, ce ce a fost depus ieri în Parlament de senatorii PNL.

Festival de film documentar despre mediu

CULTURĂ Festival de film documentar despre mediu

O.D.Cultură / 14 octombrie 2021

Pandemia a impus sistemul hibrid în educaţie, conferinţe publice şi festivaluri culturale. Festivalul Internaţional de Film Pelicam, începe mâine, urmând să se desfăşoare până pe 24 octombrie, în format hibrid, cu pelicule difuzate gratuit online în toată ţara şi o serie de proiecţii şi evenimente offline la Bucureşti.

Şcolile "cad" ca popicele în faţa pandemiei

Şcolile "cad" ca popicele în faţa pandemiei

O.D.Miscellanea / 14 octombrie 2021

Şcolile trec în sistemul online una după alta. Creşterea numărului de infectări afectează dramatic procesul de învăţământ. Situaţia este proastă în toată ţara, dar vârful este în Bucureştei.

Inflaţia din SUA a crescut cu un ritm lunar de 0,4%, în septembrie

Inflaţia din SUA a crescut cu un ritm lunar de 0,4%, în septembrie

M.G.Macroeconomie / 14 octombrie 2021

Indicele preţurilor de consum (IPC) din Statele Unite a crescut cu un ritm lunar de 0,4%, în septembrie, în accelerare, după ce în august avansul a fost de 0,3%, conform datelor publicate ieri de Departamentul American pentru Muncă. În iulie şi iunie avansul lunar a fost de 0,5%, respectiv 0,9%.

Ludovic Orban a renunţat la preşedinţia Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban a renunţat la preşedinţia Camerei Deputaţilor

G.M.Politică / 14 octombrie 2021

"Nu pot fi complice la decizii care trebuie să mă forţeze să încalc democraţia, prevederile constituţionale, principiul statului de drept pentru interese meschine, politicianiste" 

Ludovic Orban a demisionat, ieri, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor - demisie care ar urma să intre în vigoare săptămâna viitoare, dar nu va părăsi deocamdată PNL, unde este şi membru al Biroului Executiv.

"Guvernul Cîţu a acţionat discreţionar în alocarea unui miliard de lei către administraţiile publice locale"

ASOCIAŢIA ORAŞELOR ACUZĂ: "Guvernul Cîţu a acţionat discreţionar în alocarea unui miliard de lei către administraţiile publice locale"

George MarinescuPolitică / 14 octombrie 2021

"Practicile nesănătoase" ale guvernelor anterioare au fost perpetuate de Guvernul Cîţu, care prin HG 1088/06.10.2021, a alocat discreţionar, din fondul de rezervă, un miliard lei pentru unele unităţi administrativ-teritoriale, fără să se consulte cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) şi, probabil, fără să se consulte cu celelalte structuri asociative din administraţia publică locală, se arată într-un comunicat de presă emis de AOR.

"Pierdem zilnic peste 20 milioane euro, din cauza autorităţilor de la Bucureşti"

CORINA CREŢU: "Pierdem zilnic peste 20 milioane euro, din cauza autorităţilor de la Bucureşti"

I.Ghe.Politică / 14 octombrie 2021

Ţara noastră pierde zilnic peste 20 milioane euro din cauza actualei crize politice, în care nu se ştie cine mai negociază cu Comisia Europeană în condiţiile în care nu avem încheiat Acordul de Parteneriat şi nici nu am finalizat cele 12 programe operaţionale, care sunt finanţate din fondurile europene, pe baza exerciţiului bugetar multianual 2021-2027 şi care puteau fi folosite de la 1 iulie 2021, a declarat, ieri, pentru Hotnews, deputatul european Corina Creţu, fost comisar european pentru politica regională.

Fluctuaţii pe pieţele acţiunilor

BURSELE LUMII Fluctuaţii pe pieţele acţiunilor

A.V.Internaţional / 14 octombrie 2021

Bursele din Europa au fluctuat ieri, regiunea fiind atentă la datele privind evoluţia inflaţiei din SUA.

London Stock Exchange

- Acţiunile companiei petroliere britanice BP Plc s-au depreciat cu 1,6%, la 352,35 pence la ora locală 14.33, cele ale rivalei anglo-olandeze Royal Dutch Shell Plc - cu 1,2%, la 1.711,20 pence.

Creşteri uşoare pentru indici

BVB Creşteri uşoare pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 14 octombrie 2021

Rulaj de 84,2 milioane de lei, ajutat de ofertele derulate pentru acţiunile SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia  

Indicii Pieţei Reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri relativ reduse în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un context general pozitiv în pieţele europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 14 octombrie 2021

Macroeconomie / 14 octombrie 2021

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut peste aşteptări şi în octombrie 2021, până la 22,3 puncte, cel mai redus nivel din martie 2020, de la 26,5 puncte în luna precedentă, pe fondul unei scăderi peste aşteptări...

Euro s-a apreciat la 4,9490 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9490 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 14 octombrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,05 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9490 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1557 dolari, în apreciere cu 0,26%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo