ZIARUL BURSA

09 septembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Guvernul a operaţionalizat o treime din fondurile europene alocate pentru lucrările de infrastructură

POLITICA DE COEZIUNE 2021-2027 Guvernul a operaţionalizat o treime din fondurile europene alocate pentru lucrările de infrastructură

G.M.Politică / 9 septembrie 2022

16 miliarde euro asigură, printre altele, finanţarea continuării lucrărilor pentru 600 kilometri de autostradă şi 360 kilometri de cale ferată  

Guvernul a aprobat, ieri, operaţionalizarea unei treimi din bugetul alocat politicii de coeziune, respectiv 16 miliarde de euro, a anunţat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

EDITORIAL Euro-ceauşismul

Cornel CodiţăEditorial / 9 septembrie 2022

Cornel Codiţă

Va să zică, trebuie să scotocim prin sertarul cu amintiri de tristă amintire şi să scoatem la iveală anunţul acela al lui Bulă, la modă prin anii 80 ai secolului trecut: "Nu sunaţi la uşă, consumaţi prea mult curent, ies eu din oră-n oră să vad dacă mă caută cineva!" Asta este soluţia Europei pentru "marea criză" de energie! Cine nu face economie la "buleftrică şi la gaz" nu e european. Cine face...treaba lui. Scoateţi dumneavoastră din priză frigiderul, televizorul, maşina de spălat, de călcat, aspiratorul, lămpi, veioze şi tot ceea ce v-a mai dus pînă acuma capul să conectaţi la reţeaua de electricitate şi uitaţi de ele. Nu sunt bune, duc Europa direct de rîpă. Iar, mai la urmă, tot nu aveaţi cu ce să plătiţi facturile, nici dacă vă vindeaţi maşina şi jumătate din mobilă.

SUA - alocare record pentru înzestrarea militară a Ucrainei şi a statelor din Flancul Estic al NATO

SUA - alocare record pentru înzestrarea militară a Ucrainei şi a statelor din Flancul Estic al NATO

I.GHE.Internaţional / 9 septembrie 2022

Administraţia Biden a notificat Congresul cu privire la alocarea a 2,8 miliarde dolari pentru finanţarea militară a Ucrainei şi a 18 dintre statele vecine ale acestei ţări, inclusiv membri inclusiv membri NATO şi parteneri de securitate regionali, care sunt "cei expuşi riscului unei viitoare agresiuni ruseşti". Printre cele 18 state de pe Flancul estic al NATO care vor primi sprijin militar american se numără şi România, conform informaţiilor transmise de AFP.

CNBC: "Tarifele de transport sunt în continuă scădere, un alt semn că este posibilă o recesiune"

CNBC: "Tarifele de transport sunt în continuă scădere, un alt semn că este posibilă o recesiune"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 9 septembrie 2022

S&P Global Market Intelligence: "Nivelul scăzut al aglomeraţiilor din porturi şi livrările mai reduse de mărfuri au fost printre principalele motive ce au dus la scăderea semnificativă a tarifelor" 

Tarifele transporturilor de mărfuri sunt în continuă scădere, pe măsură ce comerţul global încetineşte, arată cele mai recente date de la S&P Global Market Intelligence, scrie CNBC.

BCE creşte dobânzile cu 75 de puncte de bază

ÎN LUPTA CU INFLAŢIA BCE creşte dobânzile cu 75 de puncte de bază

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 9 septembrie 2022

"Mişcarea BCE indică faptul că banca este dispusă să sacrifice creşterea economică pentru a combate inflaţia", conform CNBC Banca Centrală Europeană prognozează o inflaţie medie de 8,1% în 2022, de 5,5% în 2023 şi de 2,3% în 2024 

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat ieri creşterea dobânzilor de politică monetară cu 75 de puncte de bază, ducând astfel rata facilităţii de depozit la 0,75%, conform CNBC.

Sprijin de 117 milioane de euro pentru integrarea pe piaţa muncii

Sprijin de 117 milioane de euro pentru integrarea pe piaţa muncii

O.D.Companii / 9 septembrie 2022

Integrarea şi reintegrarea pe piaţa muncii sunt foarte importante, atât pentru fiecare om în parte cât şi pentru economie. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat în consultare publică ghiduri pentru trei apeluri cu o alocare totală de 117 milioane de euro, pentru sprijinirea integrării pe piaţa muncii pentru categoriile vulnerabile.

Sursă foto: WWF.ro

Muzică şi protecţia mediului

O.D.Cultură / 9 septembrie 2022

Orice iniţiativă menită să protejeze mediul merită să fie aplaudată. Cu atât mai mult când aceasta are şi o componentă muzicală. Braşovenii şi turiştii vor putea asista, azi, în Piaţa Sfatului, la primul concert "de plastic", în care acesta se transformă în instrumente muzicale.

Philip Galle (1537 - 1612), după Maerten van Heemskerck (1498 - 1574) "Iosia sărbătorind Paştele", circa 1569

Întîi farsa, apoi tragedia pierderii Cărţii

MAKEMiscellanea / 9 septembrie 2022

MAKE

a) Anatomia Poruncii 

Porunca dumnezeiască este alcătuită din două segmente: primul - o străfulgerare despre care am citit că este non-umană/divină şi că ne parvine din "fulgerele şi tunetele şi sunetul trâmbiţelor" de la punctul de contact de pe Muntele Sinai (1) ; al doilea - o exprimare imperativă în limbaj omenesc despre ce să facem sau să nu facem; cele două segmente sînt asamblate printr-o articulaţie misterioasă (de exemplu, degetul lui Dumnezeu/Moise/Tora scrisă, ca rădăcină a înţelesurilor), care procesează astfel ca străfulgerarea să fie consemnată în limbaj şi care presupune încredinţarea că divinitatea comunică cu noi (cu toate consecinţele acestei presupuneri în materie de credinţă).

Sursă foto: Facebook / Curtea de Conturi a României

NICOLAE VĂCĂROIU: "Interdicţia impusă Curţii de Conturi de a verifica procedurile FPS a dus la eşecul a 70% din privatizări"

I.GHE.Politică / 9 septembrie 2022

Statul român a recuperat doar 6% din prejudiciile în valoare totală de 8 miliarde euro constatate de Curtea de Conturi în perioada 2008-2017 

Pierderea de către Curtea de Conturi a dreptului de a controla procedurile prin care Fondul Proprietăţii de Stat (FPS) derula procesul de privatizare este una dintre cauzele pentru care aproape 70% din privatizări au fost un eşec, a afirmat, ieri, fostul premier Nicolae Văcăroiu şi fost preşedinte al Curţii de Conturi în perioada 2008 - 2017, în cadrul conferinţei internaţionale "Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit".

Revoluţia artei: teatrul digital

Revoluţia artei: teatrul digital

O.D.Cultură / 9 septembrie 2022

Arta nu moare, arta se transformă. Uneori transformările ne par simple schimonosiri, dar niciodată nu este bine să judeci pripit actele artistice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 Septembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 9 Septembrie 2022

Macroeconomie / 9 septembrie 2022

Preţurile de consum din Estonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în august 2022, până la 24,8%, de la 22,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%, după o creştere de 1,9% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo