ZIARUL BURSA

09 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: facebook / Comisia Europeană în România

LOVITURĂ GREA PENTRU COALIŢIA PSD-PNL-UDMR Renegocierea reformelor din PNRR - imposibilă

George MarinescuPolitică / 9 noiembrie 2022

CE: "Nu este o glumă; reformele asumate în PNRR sunt precum obligaţiile dintr-un contract şi trebuie respectate, ca în oricare alt contract" 

Renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, în privinţa reformelor propuse şi asumate de către statul român, iar în în ceea ce priveşte investiţiile ar însemna o pierdere de timp şi resurse, au afirmat participanţii la Conferinţa anuală referitoare la implementarea PNRR, organizată ieri de Reprezentanţa Comisiei Europene în ţara noastră. Mesajul transmis reprezintă o lovitură grea la adresa coaliţiei de guvernare PSD-PNL- UDMR, ai cărei lideri au transmis în mai multe rânduri că vor renegocia PNRR cu privire la mai multe aspecte, printre care se numără şi reforma sistemului public de pensii şi a pensiilor speciale.

Mercurialul groazei

Cornel CodiţăEditorial / 9 noiembrie 2022

Cornel Codiţă

Panica domneşte, cetăţeni! Cine ar fi crezut că geniala tuşă de condei, din care Caragiale, cu trei cuvinte, a fixat cadrul şi dinamica unui întreg tablou social, ar putea deveni într-o zi emblema unei epoci? Cea pe care o trăim, acum, sub semnul fricii.

Doar o treime dintre noi ne-am apăra ţara dacă ar fi atacată

BAROMETRUL DE SECURITATE Doar o treime dintre noi ne-am apăra ţara dacă ar fi atacată

Cristian DogaruMiscellanea / 9 noiembrie 2022

Aurel Cazacu: "Cel mai mare risc pentru România nu este atât intrarea în conflictul din Ucraina, cât posibilitatea ca pe teritoriul ţării să cadă proiectile rătăcite, să fie explozii" 

Ultimul Barometru de securitate al României arată creşterea neîncrederii în instituţii, dorinţa de obţinere a păcii în Ucraina prin compromis, lipsa canalelor alternative de informaţii, nevoia ca autorităţile să pună pe primul plan interesele ţării în dauna celor ale partenerilor strategici.

BNR a crescut dobânda la 6,75%, în ton cu estimările analiştilor

BNR a crescut dobânda la 6,75%, în ton cu estimările analiştilor

ANDREI IACOMIBănci-Asigurări / 9 noiembrie 2022

Banca se aşteaptă ca inflaţia să mai crească temperat spre finele anului curent, iar apoi să intre pe o traiectorie descrescătoare graduală Aurelian Dochia: "Nu cred că inflaţia ridicată la care asistăm acum în România şi în alte părţi va fi temperată foarte repede de politicile băncilor centrale" 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa de ieri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,75% pe an, de la 6,25% pe an, adică o creştere de 0,5%, în ton cu aşteptările analiştilor.

"În proiectele de tip EFdeN Sustainable City am investit circa 1,7 milioane euro"

"În proiectele de tip EFdeN Sustainable City am investit circa 1,7 milioane euro"

A CONSEMNAT EMILIA OLESCUCompanii / 9 noiembrie 2022

(Interviu cu Claudiu Butacu, Cofondator EFdeN şi Flavia Nacu, voluntar în cadrul companiei) 

Reporter: În această perioadă, toată lumea caută să-şi eficientizeze consumul de energie. Ce consideraţi că trebuie să facem în acest sens, din punct de vedere al modului de construire a locuinţelor?

Reprezentanţii EFdeN: În faza de construcţie a unei locuinţe putem ţine cont de o serie de strategii pasive care pot ajuta la eficientizarea consumului de energie. O astfel de măsură este orientarea casei, astfel încât să se valorifice la maxim aportul soarelui la încălzirea şi iluminarea locuinţei.

Kievul va negocia cu Rusia doar în condiţiile restabilirii integrităţii teritoriale a Ucrainei

Kievul va negocia cu Rusia doar în condiţiile restabilirii integrităţii teritoriale a Ucrainei

V.R.Internaţional / 9 noiembrie 2022

Principala condiţie pentru reluarea negocierilor cu Rusia va fi restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, a declarat, ieri, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov, potrivit Reuters.

Danilov a afirmat că Ucraina are, de asemenea, nevoie să i se "garanteze" sisteme moderne de apărare antiaeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune.

Turbomecanica - venituri în creştere, dar profit în scădere

PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Turbomecanica - venituri în creştere, dar profit în scădere

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 9 noiembrie 2022

"Problemele macroeconomice la nivel mondial, dar mai ales cele regionale cauzate de situaţia războiului din Ucraina, vor continua să crească presiunea costurilor asupra performanţelor companiei", se arată în raport 

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica Bucureşti (TBM) a obţinut, pentru primele nouă luni ale anului, venituri de 91,6 milioane de lei, în creştere cu 17% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2021, dar profit în scădere, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Regrete tardive, Blatter nu mai este încântat de Qatar

CM FOTBAL 2022 Regrete tardive, Blatter nu mai este încântat de Qatar

O.D.Sport / 9 noiembrie 2022

Unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la acordarea dreptului de organizare pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar, face, tardiv, importanţi paşi înapoi. Fostul preşedinte FIFA Sepp Blatter a declarat că regretă că pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022 a fost ales Qatarul.

Eurostat: tot mai mulţi europeni lucrează de la domiciliu

Eurostat: tot mai mulţi europeni lucrează de la domiciliu

O.D.Miscellanea / 9 noiembrie 2022

Piaţa muncii a suferit mutaţii majore în ultimii trei ani. Ceea ce era o raritate în 2019, este o obişnuinţă acum. În urma introducerii măsurilor de distanţare socială ca răspuns la pandemia de COVID-19, o mare parte din angajaţi şi-a schimbat modelul de muncă, inclusiv lucrând de acasă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 9 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 9 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 9 noiembrie 2022

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere sub aşteptări în septembrie 2022, de 25 de miliarde de dolari, după o creştere cu 30,2 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a menţinut la 7,9%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo