ZIARUL BURSA

26 ianuarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Probleme privind reformarea pieţei unice de capital

PARLAMENTUL EUROPEAN Probleme privind reformarea pieţei unice de capital

I.Ghe.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2023

Comisia ECON a aprobat rapoartele de modificare a Regulamentului european 575/2013 şi a Directivei 2013/36/UE Membrii ECON au modificat propunerea iniţială a Comisiei Europene şi au decis consolidarea capitalului doar la nivelul societăţilor-mamă Decizia ECON ar duce la o concentrare a pieţei bancare europene, afirmă deputatul Christophe Hansen, chestor al Parlamentului European Surse din cadrul ECON susţin că mecanismul propus de Parlament prezintă un risc mai scăzut în privinţa distribuţiei capitalului decât propunerea Comisiei Europene  

"Rusia - vinovată pentru cea mai gravă criză alimentară de după al Doilea Război Mondial"

CINDY MCCAIN, AMBASADORUL SUA LA FAO: "Rusia - vinovată pentru cea mai gravă criză alimentară de după al Doilea Război Mondial"

V.R.Internaţional / 26 ianuarie 2023

"Unele ţări din Africa sunt în pragul foametei" "Speculaţiile financiare nu servesc la nimic în timpul unei crize" 

Criza globală a preţurilor alimentelor va continua în acest an, avertizează Cindy McCain, ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), subliniind că livrările nu vor fi sigure până când invazia rusă a Ucrainei nu se va termina, potrivit The Guardian.

Corneliu Bodea, CEO Adrem Grup

CORNELIU BODEA, CEO ADREM GRUP: "Am bugetat un business consolidat de 250 milioane lei, pentru 2023, cu 20% mai mare faţă de anul trecut"

A CONSEMNAT GEORGE MARINESCUCompanii / 26 ianuarie 2023

Reporter: Adrem Grup a împlinit la finalul anului trecut 30 de ani de activitate. Unde se situează în acest moment compania pe care o conduceţi şi cum a trecut peste provocări, în special peste provocările din perioada 2020-2022? Care au fost plusurile şi minusurile înregistrate în activitate?

Corneliu Bodea: În 1992 am început ca o afacere de familie. Fratele meu, Adrian Bodea, a sesizat nevoia de retehnologizare a industriei româneşti şi a pornit la drum cu visul de a se implica şi a pune umărul la tranziţia sistemului, care nu arăta foarte bine la momentul respectiv. Ulterior, m-am alăturat şi eu, şi împreună, cu aceeaşi viziune, la bine şi la greu, am reuşit să punem Adrem pe harta companiilor cu rol important în tranziţia energetică a ţării noastre.

Cotaţia acţiunii The Procter & Gamble Company a fost în scădere, în ultima săptămână

ANALIZA TRADEVILLE Cotaţia acţiunii The Procter & Gamble Company a fost în scădere, în ultima săptămână

E.O.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2023

The Procter & Gamble Company raportează în linie cu estimările analiştilor  

Procter & Gamble (P&G) este a treia cea mai mare companie din lume de pe piaţa bunurilor de larg consum (după vânzări) şi cea mai mare companie de pe piaţa produselor nealimentare, având peste 100.000 de angajaţi şi fiind prezentă în peste 160 de ţări, conform unui raport elaborat în cadrul Departamentului de Analiză TradeVille.

Zilele Filmului Chinezesc, în cinematografe din toată ţara

Zilele Filmului Chinezesc, în cinematografe din toată ţara

O.D.Cultură / 26 ianuarie 2023

Legăturile culturale sunt foarte importante pentru relaţiile dintre două ţări. Având în vedere ce urmează în luna februarie din punct de vedere cultural, putem spune că relaţiile româno-chineze sunt pe un făgaş bun. O selecţie de filme chinezeşti va fi prezentată, în perioada 3 - 9 februarie, la cinematografele din mai multe oraşe din ţară, informează organizatorii evenimentului.

Proiect-pilot pentru digitalizarea unor şcoli

Proiect-pilot pentru digitalizarea unor şcoli

O.D.Miscellanea / 26 ianuarie 2023

Digitalizarea educaţiei reprezintă o miză majoră. Fondurile europene sunt foarte importante pentru realizarea acestui demers. Mai multe şcoli din ţară vor beneficia de fonduri europene, în valoare de aproximativ 20.000 de euro fiecare, pentru digitalizare, printr-un proiect-pilot iniţiat de eurodeputatul Victor Negrescu.

Şansă la "viaţă" pentru telefoanele vechi

TEHNOLOGIE Şansă la "viaţă" pentru telefoanele vechi

O.D.Miscellanea / 26 ianuarie 2023

Utilizatorii ataşaţi de telefoanele lor de generaţie mai veche primesc o veste bună legată de posibilitatea utilizării acestora în condiţii optime. Un update de securitate vine să rezolve o vulnerabilitate de care suferă mai multe iPhone-uri vechi, inclusiv unul care a fost lansat acum aproape 10 ani.

GRECO dă notă de trecere autorităţilor de la Bucureşti

EFECTELE LEGILOR JUSTIŢIEI ŞI ALE DESFIINŢĂRII SIIJ GRECO dă notă de trecere autorităţilor de la Bucureşti

GEORGE MARINESCUPolitică / 26 ianuarie 2023

Autorităţile de la Bucureşti au reuşit să obţină notă de trecere din partea Grupului Statelor Contra Corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei, organism care a publicat, ieri, raportul de evaluare pe anul trecut al ţării noastre cu privire la implementarea recomandărilor emise anterior pentru gestionarea eficientă a luptei anticorupţie şi pentru asigurarea independenţei magistraţilor şi a actului de justiţie.

Până la urmă, băncile fac ce vor cu ROBOR?

OPINII Până la urmă, băncile fac ce vor cu ROBOR?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 26 ianuarie 2023

La conferinţa de presă a BNR privind stabilitatea financiară de săptămâna trecută, reprezentanţii media au vrut să afle cum a fost posibil ca ROBOR să treacă peste dobânda de la facilitatea de creditare a BNR anul trecut. Cu alte cuvinte, de ce băncile s-au împrumutat mai scump între ele în loc să ia bani de la BNR la costuri mai mici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo