ZIARUL BURSA

12 iunie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Desen de MAKE

Protectorii siguranţei naţionale

Sorin Roşca StănescuMedia-Advertising / 12 iunie 2023

Sorin Roşca Stănescu

Neomarxiştii sau, cum spun altfel, progresiştii din Uniunea Europeană, sunt decişi să pună botniţă libertăţii presei, într-o manieră nemaiîntâlnită până în prezent. Acum, pretextul utilizat este apărarea siguranţei naţionale.

Sursa foto: euroins.ro

Instanţa a dispus intrarea în faliment a Euroins România

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 12 iunie 2023

Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită lichidator judiciar Poliţele emise de Euroins mai sunt valabile până la data de 8 septembrie, potrivit CITR În data de 9 iunie, Euroins avea 2,94 milioane de contracte de asigurări valabile, între care două milioane de poliţe RCA, conform FGA 

Euroins România, asigurătorul care în toamna anului trecut avea o cotă în piaţa RCA de 33%, a intrat oficial în faliment, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de la finele săptămânii trecute.

Despre provocările migraţiei

Cristian PîrvulescuEditorial / 12 iunie 2023

Cristian Pîrvulescu

Joi, 8 iunie, Consiliul de miniştri JAI al UE, care s-a ţinut la Luxembourg, a ajuns la un acord cu privire la principalele reglementări privind azilul şi migraţia. Imediat Consiliul s-a felicitat pentru că s-ar fi făcut astfel un pas decisiv către modernizarea normelor UE privind azilul şi migraţia. În principiu, decizia a fost luată în privinţa poziţiei de negociere asupra regulamentului privind procedura de azil şi asupra regulamentului privind gestionarea azilului şi a migraţiei, iar această poziţie va sta la baza negocierilor preşedinţiei Consiliului cu Parlamentul European.

TradeVille: iShares NASDAQ 100 UCITS ETF - ce urmează după o creştere exponenţială?

TradeVille: iShares NASDAQ 100 UCITS ETF - ce urmează după o creştere exponenţială?

F.A.Piaţa de Capital / 12 iunie 2023

Indicele Nasdaq 100 a înregistrat o creştere de aproape 30% de la începutul anului până în prezent, depăşind cu mult performanţa indicelui S&P 500 (+10,75%), respectiv a indicelui Dow Jones (+1,56%). Diferenţa mare dintre performanţa acestor referinţe de piaţă ridică semne de întrebare referitoare la evoluţia viitoare a burselor americane, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille

Radu Crăciun a afirmat: "Ca manageri de fonduri de pensii, cred că avem o vedere foarte clară asupra percepţiilor şi comportamentelor oamenilor în timpuri de criză. Oamenii nu pot să facă faţă volatilităţii, care este o caracteristică critică a pieţelor de capital. Or, dacă oamenii nu sunt obişnuiţi să accepte volatilitatea, înseamnă că nu sunt pregătiţi să fie prezenţi în pieţe".

Radu Crăciun, APAPR: "Statul român nu a avut niciodată un apetit mare pentru listări"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 12 iunie 2023

"Cred că viitorul pieţelor de capital este legat de cultură şi politică" "Aş începe orice curs de educaţie financiară prin explicarea volatilităţii" 

Statul român nu a avut niciodată un apetit mare pentru listări, a afirmat la finele săptămânii trecute Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), cu ocazia unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa foto: facebook / airastana

BAE Systems, posibil să iasă din acţionariatul Air Astana din Kazahstan

A.V.Internaţional / 12 iunie 2023

Compania aeriană kazahă are în vedere o ofertă publică iniţială 

Compania aerospaţială britanică BAE Systems, care deţine un pachet de 49% din acţiunile Air Astana, ar putea ieşi complet din acţionariatul operatorului de transport aerian kazah în urma unei oferte publice iniţiale (IPO) a acestuia, programată pentru prima jumătate a anului 2024, conform unui oficial al fondului suveran kazah Samruk-Kazyna, care deţine restul de 51%, anunţă ch-aviation.com

Syrsa foto: facebook / Metrorex

Angajaţii Metrorex se pregătesc de grevă

I.Ghe.Companii / 12 iunie 2023

Activitatea la metroul bucureştean este blocată parţial şi sunt îndeplinite condiţiile pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă, fapt ce poate conduce până la greva de avertisment şi chiar la greva generală, avertizează sindicaliştii de la metrou, într-un comunicat de presă emis la finalul săptămânii trecute.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2023

MACRO NEWSLETTER 12 Iunie 2023

Macroeconomie / 12 iunie 2023

Producţia industrială din Germania a crescut sub aşteptări în aprilie 2023, cu o rată lunară de 0,3%, după un declin de 2,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 1,6%, de la 2,3% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo