ZIARIŞTI FĂRĂ FRONTIERE... MORALE Rise Project a dezvăluit dezvăluirile BURSA de acum opt ani, fără să ne menţioneze

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 11 iulie 2017

MAKE

Ştirea că preşedintele PSD Liviu Dragnea este acţionarul societăţii Tel Drum S.A., firma de drumărit care, în 2007-2008, a primit toate contractele Consiliului Judeţean Teleorman unde era preşedinte Dragnea, este ştirea principală cu care ziariştii de investigaţie de la Rise Project au vrut să facă vâlvă zilele astea, dar nu au avut minima onestitate să menţioneze că "investigaţia" lor s-a redus la a adăuga câteva elemente la articolul "Dragnea se întoarce la moşia sa judeţeană", publicat de BURSA, în 4 februarie 2009.

Să dea viaţă nouă unor ştiri de acum opt ani, este, într-adevăr, o artă care le este proprie, dar publicul este bine să ştie că investigaţia la care jurnaliştii s-au dedat nu a presupus ca ei să facă cine ştie ce eforturi, să fotografieze noaptea din tufişuri, nu au fost puşi pe fugă de bodyguarzi înarmaţi, ci au făcut câteva clickuri pe site-ul BURSA, fără ca nici degetul să şi-l scrântească.

Dar, "investigatorii" de la Rise Project nu suflă o vorbă despre BURSA.

Cititorii ar putea presupune vreo coincidenţă, "Dragă, dar nu-i doar BURSA pe lume, veţi fi publicat voi asta cu opt ani în urmă, dar, uite că au aflat şi ei despre chestiile astea, în mod independent - este doar o coincidenţă, nu are nimic de a face cu textul din BURSA!"

Nu, nu-i nici o coincidenţă, iar băieţii de la Rise Project ştiu foarte bine că nu-i nici o coincidenţă (abia aştept să conteste asta!) şi ştiu foarte bine că şi-au luat subiectul din BURSA.

Republicăm articolul care stă la originea aşa-ziselor "dezvăluiri" ale Rise Project, de acum, cu menţiunea că atunci, în 2009, noi am precizat că, fiind o societate cu acţiuni la purtător, Tel Drum S.A. îşi poate schimba în orice moment proprietarii; pentru ca acum să relanseze subiectul, Rise Project ar fi trebuit măcar să actualizeze situaţia deţinerilor, dar nu a făcut-o.

Pentru asta, "investigatorii" ar fi trebuit să se deranjeze de pe scaun.

Articol apărut în ziarul "BURSA" din 04.02.2009

Dragnea se întoarce la moşia sa judeţeană

- Supărat că a primit prea puţini bani pentru investiţii, Liviu Dragnea şi-a dat demisia din fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi vrea să se întoarcă acasă, la conducerea Consiliului Judeţean Teleorman

- La minister, Dragnea ar fi avut doar 430 de milioane de lei pentru investiţii, în condiţiile în care la Teleorman a acordat lucrări de investiţii unei singure firme - "Tel Drum" - de 140 de milioane de lei

- Firma "Tel Drum" care a câştigat toate contractele pentru modernizarea drumurilor de la CJ Teleorman este legată direct şi indirect de Liviu Dragnea şi de actualul vicepreşedinte al CJ Teleorman, Adrian Simionescu

- Firma care câştigă contracte de zeci de milioane de euro de la CJ Teleorman îşi poate schimba în orice moment proprietarii, fiind o societate cu "acţiuni la purtător"

Liviu Dragnea are motive să fie supărat: doar 430 de milioane de lei din aproape 10 miliarde de lei noi, cât va fi bugetul Ministerul Administraţiei şi Internelor în acest an, vor fi bani alocaţi pentru investiţii. Prea puţin pentru Liviu Dragnea.

Ca să fie ministru, Liviu Dragnea trebuia să renunţe la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman. Or, acolo, Liviu Dragnea este "rege".

La Teleorman, banii curg pe drumuri...

Ca să înţelegem dimensiunea nemulţumirii lui Liviu Dragnea trebuie să ne uităm că, doar unei singure firme, Consiliul Judeţean Teleorman i-a alocat 140 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a drumurilor firmei Tel Drum SA.

Adică o treime din banii pe care îi avea pentru investiţii la minister, Liviu Dragnea îi avea pentru o singură firmă la Teleorman.

Privatizată chiar de Liviu Dragnea în 2001, firma Tel Drum a fost controlată de Consiliul Judeţean până în 2001, iar apoi a fost vândută, cu totul, lui Marian Fişcuci, despre care presa a spus că ar fi fost chiar şoferul lui Liviu Dragnea. Chiar şi fără să fi fost şoferul lui Dragnea, Marian Fişcuci nu este departe de interesele fostului ministru. Domnul Fişcuci apare în relaţii directe de afaceri cu asociaţii sau administratorii lui Liviu Dragnea, inclusiv cu actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Simionescu.

O mare familie la Teleorman! Şi bani pe măsură- zeci de milioane de euro.

Firma Tel Drum SA este astăzi societate cu "acţiuni la purtător", adică îşi poate schimba proprietarii în orice clipă.

Oficial, acţionari sunt: Sorin Gheorghiaş, Lucian Dobrescu, Marian Fişcuci, Mirela Costache, Marilena Panaitov şi Florea Neda.

Neoficial, acţiunile pot sta, la fel de bine, şi acasă la Liviu Dragnea însuşi...

Or în cele două hoteluri ale sale din Turnu Măgurele, ambele aparţinând în trecut statului.

Chiar luna trecută, Bombonica Dragnea, soţia fostului ministru, şi-a luat "acasă" hotelul Turris, scoţându-l din capitalul social al societăţii cu acelaşi nume,unde familia Dragnea controlează peste 90%.

De ce să mai fi rămas, Dragnea ministru?

Contractele atribuite în 2007 şi 2008 firmei Tel Drum SA de către Consiliul Judeţean Teleorman :

1. Lucrări reabilitare- 41.000.000 lei

2. Master Plan pentru reabilitarea solului din Teleorman- 450.000 lei

3. Îchiriere utilaje - 9.500.000

4. Modernizare drumuri -1.400.000

5. Lucrări reabilitare drumuri - 4.600.000

6. Reabilitare drumuri - 5.000.000

7. Lucrări suplimentare - 700.000

8. Proiectare şi execuţie lucrări - 12.000.000

9.Variantă ocolitoare- 250.000

10.Reabilitare tronson - 9.800.000

11.Reabilitare tronson -6.700.000

12.Proiectare şi reabilitare tronson- 11.400.000

13.Proiectare şi execuţie lucrări - 9.400.000

14.Închiriere mijloace transport-8.600.000

15.Reabilitare tronson -2.900.000

16.Proiectare tronson - 10.4000.000-

17.Desfiinţare pod-1.500.000

18.Reabilitare drumuri -7.500.000

19.Pod şi variantă ocolitoare - 200.000

20. Întreţinere drumuri pe timp de vară drumuri pietruite- 300.000

21.Întreţinere drumuri pe timp de iarnă - 424.000

22.Întreţinere pe timp de vară drumuri judeţene- 1.400.00

23.Modernizare drumuri- 1.850.000

24.Lucrări reabilitare - 5.000.000

25.Lucrări suplimentare- 420.000.

Darius Porumboiu

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitari dlui MAKE !

    Nicio ciorba reincalzita nu mai are gustul initial ! 

    Multi liberali autentici au savurat-o cu multa placerea pe cea evocata de dl MAKE ! 

    Acum nu mai suntem tentati sa-i ascultam pe plagiatori ! 

    Prin maniera in care au preluat materialul BURSEI, cei de la Rise Project s-au descalificat ! 

    Nu putem da crezare unor falsificatori !

    1. Mda... asta va doriti de fapt, nu? Sa nu li se mai dea crezare "falsificatorilor" de la Rise...

      Pai, nu-i chiar asa, stimata doamna. 

      Daca lucrurile stau in modul reprobabil descris de Make - si e foarte posibil sa fie asa - asta NU INSEAMNA ca Rise au scris ceva fals. Plagiatul e una, falsul e alta... 

      Daca Rise a plagiat, asta in niciun caz nu-l spala de pacate pe dl. Dragnea. Dimpotriva, vb lui Make in alt articol, asta face lucrurile CU ATAT MAI GRAVE, pentru ca inseamna ca, de fapt, se cam stia de aproape un deceniu de invartelile d-lui Dragnea si nimeni n-a luat nicio masura...

      Vedeti, de-aia se zice ca uneori tacerea e de aur... 

      Pai, nu este cu "daca", ai dovada in fata ochilor.

      Regret ca nu ati inteles ca este vorba despre faptul ca cei de la Rise Project nu au citat sursa, respectiv articolul publicat acum (din nou) de catre dl MAKE !

    Ba dimpotriva, daca mai multi afla ca de fapt descoperirea nu este a celor de la Rise Project, ci a celor de la Bursa, s-ar putea ca ciorba reincalzita de Rise Project sa fie mult mai credibila.

    Dar ceva nu se potriveste... Domnul Dragnea declara ca nu are nicio legatura cu TelDrum, ca nu are nici afaceri in Brazilia si ca nici nu a transferat bani acolo. Nu a spus daca a avut in trecut afaceri in Brazilia dar acum nu mai are, insa asa lasa sa se inteleaga.

    Daca cei de la Bursa zic altfel, inseamna ca il fac mincinos pe presedintele celui mai mare partid din Romania, pe presedintele senatului si pe primul ministru de facto. Se pot face astfel de acuze fara dovezi? Probabil ca nu. Daca dovezi exista ca domnul Dragnea ar fi un mincinos notoriu, adica corupt pana in maduva spinarii, cum de nu se prezinta acele dovezi pentru a ii cere socoteala domnului Dragnea? Sau trebuie sa mai treaca putin timp ca sa se prescrie? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb