ZIUA FRANŢEI Franţa introduce ecotaxa pe biletele de avion

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 12 iulie 2019

Guvernul de la Paris va introduce, din 2020, o ecotaxă care se va aplica biletelor de avion pentru aproape toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile din Franţa. Ecotaxa va fi cuprinsă între 1,50 şi 18 euro, iar excepţie vor face zborurile spre Insula Corsica şi teritoriile de peste mări, respectiv zborurile cu escală în Franţa, potrivit anunţului făcut luna aceasta de ministrul francez al Transporturilor, Elisabeth Borne. De asemenea, taxa nu se va aplica curselor care vin în Franţa.

Ecotaxa ar urma să genereze 182 de milioane de euro începând de anul viitor, bani care vor fi destinaţi investiţiilor în infrastructuri de transport mai ecologice, în special cele feroviare. Pentru zborurile interne şi intra-europene, ecotaxa va începe de la 1,50 de euro la clasa economic şi va ajunge la 9 euro pentru un zbor la clasa business, în timp ce pentru zborurile în afara Uniunii Europene ecotaxa va fi de 3 euro la clasa economic şi va ajunge la 18 euro la business.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) consideră că taxa pe care o va introduce Franţa pe bilete este "greşită".

Purtătorul de cuvânt al IATA, Anthony Concil, a declarat: "Taxele naţionale nu vor face nimic ca să ajute industria aviatică în eforturile sale de a trece la un mediu sustenabil. În loc să ajute companiile aeriene să investească în combustibili şi tehnologii mai curate, taxa ar putea dăuna industriei aviatice din Franţa şi ar pune în pericol locurile de muncă". Germania, Italia, Marea Britanie şi unele ţări nordice aplică, la rândul lor, taxe pe biletele de avion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb